Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

16 czerwca zadzwoniła do mnie znajoma, która znalazła koty. 3 małe bure kotki zawiązane w worku foliowym przy śmietniku. Płakały, zabrała, ale nie ma co zrobić. Za kilka dni leci do Irlandii. Do schroniska? Lepiej nie... Przynieś do mnie - powiedziałam.
Odczekałam tydzień- odrobaczyłam. Nic niepokojącego się nie dzieje.
Dzisiaj odważyłam si założyć wątek. Maluchom poczatkowo oczka ropiały, ale dzięki pomocy Mirki_t szybko przestały.
Maluchy ładnie jedzą suche RC babycat zmieszany z kittenem, jedzą puszki animondy.
Szukam im domu jak najszybciej, bo sama za tydzień wyjeżdżam. Mogę je zanieść do znajomej, ale jak wrócę jestem 5 dni i znowu wyjeżdżam. Nie chciałabym maluchów tyle razy narażać na stres w zw. z przeprowadzką.
Teraz trochę o kotach, które wychowują się z moim pseudo persem i dwoma psami.

Zygzak - Dla Zygzaka najlepszy byłby dom z kompanem do zabawy. Albo dom z którymś z braci...? Zygzak to koci indywidualista. Od człowieka woli zabawę z rodzeństwem, ale na kolanach też poleży i pomruczy. Rozrabia, biega, zaczepia. Tymi trzema słowami najlepiej go można określić.

Zaki- Kociak ten będzie dobrze się czuł i sam w domu, i z innymi zwierzakami. Jest bardzo żywotny i skoczny. Lubi rozrabiać, zaczepiać, gryźć. Gdy wejdzie na kolana, trudno go zrzucić, ale gdy wpadnie w trans zabawy, trudno go od niej oderwać. Ładnie je i rozwija się najsprawniej z całej trójki.

Posted

Zaraz- Zaraz - imię wzięło się od wielkości kotka. Jest najmniejszy z braci i wyraz jego pyszczka zdaje się mówić "Ja zaraz urosnę, spokojnie". Stąd imię. Zaraz jest malutkim sprytnym kotkiem. Uwielbia człowieka. Jak całe trio lubi się bawić i zjeść. Ma bardzo sprawne mruczadełko. Ładnie przybiera na wadze. Będzie dobrym kompanem dla człowieka, gdzie będzie miał Pana na wyłączność. Zaraz to mały fajtłapa. Na wszystko ma czas i nic nie robi dokładnie.

Posted

Bjuta dziękuję bardzo :)
Maluchy mają już allegro, mają ale gratkę, eoferty, adopcje kota, adopcje org., kupie psa, adopcję miau. Domów ani widu ani słychu :(

Posted

psiama napisał(a):
Śliczniochy :loveu:. Choc podniosę szkraby :p

Jak sie miewaja ? No i czy Zaraz dzis do domciu zmierza ?
Dziękujemy :loveu:
Miewają się bardzo dobrze, apetyty dopisuja, koopki ładniutkie, siusku jest :evil_lol: Oczka co jakiś czas ropieją, nie wiem czemu... Jest ładnie ładnie pojawia się ropa, zakroplę gentamycyną i przechodzi :roll:
Tak Zarazek jedzie ....zaraz :lol: Czekam właśnie na Anię i jakoś tak smutno mi się robi :roll: Dobrze, że będzie blisko, że mamy z Anią kontakt i że wiem że będzie miał dobrze :loveu: Za 6 mcy będzie kastracja, będzie niewychodzący, jestem dobrej myśli. Ale i tak jakoś tak mi smutno :shake:

Posted

No i Zaraz pojechał :lol:
Teraz będzie miał na imię Stefan :loveu:
A ja dostałam mega czekoladę na osłodę :loveu: W dup*** mi jeszcze bardziej pójdzie, ale co tam :lol:

Posted

Dla mnie odjazdowe imie dla kota :diabloti:. Juz widze jak beda go wolac: Steeeeeefan :evil_lol:. Lubie ludzkie imiona dla zwierzolow (wszystkie moje tak maja, Zuzia, Rózia i Nina :p).

No to teraz Zygzaczku i Zagi - na Was kolej kiciaki :cool3:.

Posted

psiama napisał(a):
Dla mnie odjazdowe imie dla kota :diabloti:. Juz widze jak beda go wolac: Steeeeeefan :evil_lol:. Lubie ludzkie imiona dla zwierzolow (wszystkie moje tak maja, Zuzia, Rózia i Nina :p).

No to teraz Zygzaczku i Zagi - na Was kolej kiciaki :cool3:.
Mi też się podobają ludzkie imiona dla zwierząt, chociaż mam tylko Kacpra z ludzkich, potem Diunę i Szyszkę :evil_lol:

Pozostała dwójka ma się dobrze, wariuje, kombinuje, wcina, kupki robi i tak w kółko :evil_lol:
Nie długo trzeba będzie je powtórnie odrobaczyć i zaszczepić :shake:

Posted

Tak, powtórne szczepienia utrwalajace bardzo wazne :roll:. Środki na zycie wewnętrzne również :p.

A ja ja mam od wczoraj 7tygodniaczka, kociczkę Koko :evil_lol:. Jest w wersji mini chudzinka, wazy 512 gram :roll:. Rozrabia tak jak Twoje, choć chcialaby wiecej ale na razie na przymusowej kwarantannie czesciowej. Ma juz dom (nasz :loveu:).

Zygzaczki i Zagi - teraz na Was kolej :cool3:.

Posted

psiama napisał(a):
Tak, powtórne szczepienia utrwalajace bardzo wazne :roll:. Środki na zycie wewnętrzne również :p.

A ja ja mam od wczoraj 7tygodniaczka, kociczkę Koko :evil_lol:. Jest w wersji mini chudzinka, wazy 512 gram :roll:. Rozrabia tak jak Twoje, choć chcialaby wiecej ale na razie na przymusowej kwarantannie czesciowej. Ma juz dom (nasz :loveu:).

Zygzaczki i Zagi - teraz na Was kolej :cool3:.
Może kolegę do towarzystwa? :cool3: Dowiozę z przyjemnością :loveu: :evil_lol:
Źle się wyraziłam, odrobaczenie powtórne- szczepienie pierwsze :eviltong:

Ja też początkowo chciałam aby rozrabiały więcej i były bardziej żywotne, a teraz straaasznie się cieszę jak idą spać :multi:

Posted

Ma juz dwie kolezanki i trzecią psiową :diabloti:. Dziękuje bardzo :diabloti:.
Czulam, ze zaproponujesz :cool3:. Takie słodziuszki na pewno znajda domy.

Z tymi szczepieniami jest tak, ze juz 7-8 tyg. potrafia byc szczepione, głownie w schronach (jak moja). Jest to ostatecznosc i rzadkosc (mam nadzieje !). I czesto ratuje im zycie. Dlatego nie zdziwilo mnie, ze juz powtorne sie szykuja ... ;).

Super bedzie zobaczyc nowe foto :cool3:.

• 2 weeks later...
Posted

Maluchy rosną jak na drożdżach, coraz więcej jedzą i rozrabiają :cool3:
Dzisiaj dzwoniła do mnie Pani zainteresowana Zygzakiem. Umówiłyśmy się na jutro, zobaczymy co z tego wyniknie :)