Estera Posted June 26, 2009 Posted June 26, 2009 16 czerwca zadzwoniła do mnie znajoma, która znalazła koty. 3 małe bure kotki zawiązane w worku foliowym przy śmietniku. Płakały, zabrała, ale nie ma co zrobić. Za kilka dni leci do Irlandii. Do schroniska? Lepiej nie... Przynieś do mnie - powiedziałam. Odczekałam tydzień- odrobaczyłam. Nic niepokojącego się nie dzieje. Dzisiaj odważyłam si założyć wątek. Maluchom poczatkowo oczka ropiały, ale dzięki pomocy Mirki_t szybko przestały. Maluchy ładnie jedzą suche RC babycat zmieszany z kittenem, jedzą puszki animondy. Szukam im domu jak najszybciej, bo sama za tydzień wyjeżdżam. Mogę je zanieść do znajomej, ale jak wrócę jestem 5 dni i znowu wyjeżdżam. Nie chciałabym maluchów tyle razy narażać na stres w zw. z przeprowadzką. Teraz trochę o kotach, które wychowują się z moim pseudo persem i dwoma psami. Zygzak - Dla Zygzaka najlepszy byłby dom z kompanem do zabawy. Albo dom z którymś z braci...? Zygzak to koci indywidualista. Od człowieka woli zabawę z rodzeństwem, ale na kolanach też poleży i pomruczy. Rozrabia, biega, zaczepia. Tymi trzema słowami najlepiej go można określić. Zaki- Kociak ten będzie dobrze się czuł i sam w domu, i z innymi zwierzakami. Jest bardzo żywotny i skoczny. Lubi rozrabiać, zaczepiać, gryźć. Gdy wejdzie na kolana, trudno go zrzucić, ale gdy wpadnie w trans zabawy, trudno go od niej oderwać. Ładnie je i rozwija się najsprawniej z całej trójki. Quote
Estera Posted June 26, 2009 Author Posted June 26, 2009 Zaraz- Zaraz - imię wzięło się od wielkości kotka. Jest najmniejszy z braci i wyraz jego pyszczka zdaje się mówić "Ja zaraz urosnę, spokojnie". Stąd imię. Zaraz jest malutkim sprytnym kotkiem. Uwielbia człowieka. Jak całe trio lubi się bawić i zjeść. Ma bardzo sprawne mruczadełko. Ładnie przybiera na wadze. Będzie dobrym kompanem dla człowieka, gdzie będzie miał Pana na wyłączność. Zaraz to mały fajtłapa. Na wszystko ma czas i nic nie robi dokładnie. Quote
Bjuta Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 Przepiękne!! Może przez allegro najszybciej znajdą dom? Zrobić? Jeśli tak to dane kontaktowe potrzebne!. Quote
Estera Posted June 27, 2009 Author Posted June 27, 2009 Bjuta dziękuję bardzo :) Maluchy mają już allegro, mają ale gratkę, eoferty, adopcje kota, adopcje org., kupie psa, adopcję miau. Domów ani widu ani słychu :( Quote
Estera Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 [quote name='Bjuta']Znajdą domki na pewno! Są przecudne!![/quote]Na razie cisza... ani jednego telefonu, ani jednego maila :roll: Quote
Estera Posted June 28, 2009 Author Posted June 28, 2009 No to pojęczałam. Wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują na to, że Zaraz pojedzie we wtorek do nowego domku :) Quote
psiama Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Śliczniochy :loveu:. Choc podniosę szkraby :p Jak sie miewaja ? No i czy Zaraz dzis do domciu zmierza ? Quote
Estera Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 psiama napisał(a):Śliczniochy :loveu:. Choc podniosę szkraby :p Jak sie miewaja ? No i czy Zaraz dzis do domciu zmierza ?Dziękujemy :loveu: Miewają się bardzo dobrze, apetyty dopisuja, koopki ładniutkie, siusku jest :evil_lol: Oczka co jakiś czas ropieją, nie wiem czemu... Jest ładnie ładnie pojawia się ropa, zakroplę gentamycyną i przechodzi :roll: Tak Zarazek jedzie ....zaraz :lol: Czekam właśnie na Anię i jakoś tak smutno mi się robi :roll: Dobrze, że będzie blisko, że mamy z Anią kontakt i że wiem że będzie miał dobrze :loveu: Za 6 mcy będzie kastracja, będzie niewychodzący, jestem dobrej myśli. Ale i tak jakoś tak mi smutno :shake: Quote
Estera Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 No i Zaraz pojechał :lol: Teraz będzie miał na imię Stefan :loveu: A ja dostałam mega czekoladę na osłodę :loveu: W dup*** mi jeszcze bardziej pójdzie, ale co tam :lol: Quote
psiama Posted June 30, 2009 Posted June 30, 2009 Dla mnie odjazdowe imie dla kota :diabloti:. Juz widze jak beda go wolac: Steeeeeefan :evil_lol:. Lubie ludzkie imiona dla zwierzolow (wszystkie moje tak maja, Zuzia, Rózia i Nina :p). No to teraz Zygzaczku i Zagi - na Was kolej kiciaki :cool3:. Quote
Bjuta Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 [quote name='psiama']Zaraz idzie zaraz do swojego DOMKU :loveu:. Powodzenia! Mrucz tam z całych sił! Quote
Estera Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 psiama napisał(a):Dla mnie odjazdowe imie dla kota :diabloti:. Juz widze jak beda go wolac: Steeeeeefan :evil_lol:. Lubie ludzkie imiona dla zwierzolow (wszystkie moje tak maja, Zuzia, Rózia i Nina :p). No to teraz Zygzaczku i Zagi - na Was kolej kiciaki :cool3:.Mi też się podobają ludzkie imiona dla zwierząt, chociaż mam tylko Kacpra z ludzkich, potem Diunę i Szyszkę :evil_lol: Pozostała dwójka ma się dobrze, wariuje, kombinuje, wcina, kupki robi i tak w kółko :evil_lol: Nie długo trzeba będzie je powtórnie odrobaczyć i zaszczepić :shake: Quote
psiama Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Tak, powtórne szczepienia utrwalajace bardzo wazne :roll:. Środki na zycie wewnętrzne również :p. A ja ja mam od wczoraj 7tygodniaczka, kociczkę Koko :evil_lol:. Jest w wersji mini chudzinka, wazy 512 gram :roll:. Rozrabia tak jak Twoje, choć chcialaby wiecej ale na razie na przymusowej kwarantannie czesciowej. Ma juz dom (nasz :loveu:). Zygzaczki i Zagi - teraz na Was kolej :cool3:. Quote
Estera Posted July 2, 2009 Author Posted July 2, 2009 psiama napisał(a):Tak, powtórne szczepienia utrwalajace bardzo wazne :roll:. Środki na zycie wewnętrzne również :p. A ja ja mam od wczoraj 7tygodniaczka, kociczkę Koko :evil_lol:. Jest w wersji mini chudzinka, wazy 512 gram :roll:. Rozrabia tak jak Twoje, choć chcialaby wiecej ale na razie na przymusowej kwarantannie czesciowej. Ma juz dom (nasz :loveu:). Zygzaczki i Zagi - teraz na Was kolej :cool3:.Może kolegę do towarzystwa? :cool3: Dowiozę z przyjemnością :loveu: :evil_lol: Źle się wyraziłam, odrobaczenie powtórne- szczepienie pierwsze :eviltong: Ja też początkowo chciałam aby rozrabiały więcej i były bardziej żywotne, a teraz straaasznie się cieszę jak idą spać :multi: Quote
psiama Posted July 2, 2009 Posted July 2, 2009 Ma juz dwie kolezanki i trzecią psiową :diabloti:. Dziękuje bardzo :diabloti:. Czulam, ze zaproponujesz :cool3:. Takie słodziuszki na pewno znajda domy. Z tymi szczepieniami jest tak, ze juz 7-8 tyg. potrafia byc szczepione, głownie w schronach (jak moja). Jest to ostatecznosc i rzadkosc (mam nadzieje !). I czesto ratuje im zycie. Dlatego nie zdziwilo mnie, ze juz powtorne sie szykuja ... ;). Super bedzie zobaczyc nowe foto :cool3:. Quote
psiama Posted July 11, 2009 Posted July 11, 2009 Mysia_ napisał(a):i co tam dalej maluchy czekają? :roll: Otóz to, cu u Was szkraby ? :cool3: Quote
Estera Posted July 13, 2009 Author Posted July 13, 2009 Maluchy rosną jak na drożdżach, coraz więcej jedzą i rozrabiają :cool3: Dzisiaj dzwoniła do mnie Pani zainteresowana Zygzakiem. Umówiłyśmy się na jutro, zobaczymy co z tego wyniknie :) Quote
Recommended Posts