kordzinkasia1 Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Mam kilka pytań dotyczących yorków. Przede wszystkim chciałabym się dowiedzieć w jakim wieku taki yorczek powinien zacząć wychodzić na spacery? Znajomi moich rodziców powiedzieli, że przez pierwsze 3 miesiące szczeniak powinien się załatwiać w domu w wyznaczonym miejscu. Nie długo jadę na wakacje nad morze i zastanawiam się czy wziąć przed czy po wyjeździe? Chyba wezmę po ale chciałabym się upewnić. Quote
Princess_York Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 York moze wychodzić ta jak inne psy po kwarantannie :p a wczasie kwarantanny możesz go "przemieszczać" w transporterku tak żeby nie miał kontaktu z psami i butami (nie może ich rzuć:lol:) Quote
kordzinkasia1 Posted June 27, 2009 Author Posted June 27, 2009 a ta kwarantanna trwa do jakiego wieku? Quote
rufus295 Posted June 27, 2009 Posted June 27, 2009 2 tygodnie po trzecim szczepieniu można już wychodzić. Quote
kordzinkasia1 Posted June 29, 2009 Author Posted June 29, 2009 a czy mogę np. przenosić pieska na trawę czy przez ten czas musi załatwiać sie w domu w wyznaczonym miejscu? Quote
ewa2909 Posted June 29, 2009 Posted June 29, 2009 [quote name='kordzinkasia1']a czy mogę np. przenosić pieska na trawę czy przez ten czas musi załatwiać sie w domu w wyznaczonym miejscu?[/quote] Właśnie tam czycha na maluszka najwięcej niebezpieczeństew:shake: w postaci różnych chorób:shake: Quote
kordzinkasia1 Posted June 30, 2009 Author Posted June 30, 2009 a czy na chodniku będzie lepiej czy jak? Quote
ezagraj Posted July 1, 2009 Posted July 1, 2009 Generalnie chodzi o zachowanie braku kontaktu z innymi pieskami i ich odchodami, bo w nich są roznoszone choroby, stąd tez ktos pisał o butach . Dlatego też piesek powinien nie mieć kontaktu z pieskami i nie wyprowadza się go na spacery na dworek, ani na trawę ani na chodnik (tego oststniego nie proponuję go uczyć bo później będzie się załatwiał na chodnik). Teoretycznie jest możliwe wyprowadzanie psa na dwór od początku jak ktoś ma swój dom dobrze ogrodzony i na teren posesji nie wchodzą i nie wchodziły psy, ale to jedyny taki przypadek. Ja mojego sieska trzymałam w domu a załatwiał się na podkład seni 60na60 cm kosztuje 1,25-1,50zł zależy gdzie(kupujesz go w aptece tniesz na pół i wymieniasz co 2-3 dni zależy ile siusia pies, dodatkowo nagradzaliśmy naszą Teqilkę jak załatwiła swoja potrzebę w wyznaczonym miejscu tabletkami mikita ze rzwaczem- nasza to uwielbia 100 tabletek 8 zł Quote
PositiveThought Posted July 7, 2009 Posted July 7, 2009 A potem są psy, które boją się własnego cienia. Błagam, nie róbcie z kwarantanny "celibatu". Ostrożność w kontaktach z psami, odchodami owszem, ale bez przesady! Quote
eve86 Posted July 12, 2009 Posted July 12, 2009 Mój piesek nie miał po prostu kontaktu z psami "z ulicy". Z naszym seniorem spotykał sie normalnie i wychodził za domek załatwiać swoje potrzeby... Dodam ze tam każdy piesek moze sobie przejsc bo jest to miejsce bez ogrodzenia... Mój Riki żyje ma 6 miesiecy i jest zdrowy jak ryba :multi: Quote
Recommended Posts