baffi2 Posted July 11, 2008 Posted July 11, 2008 mam problem z odróżnieniem agresji od zabawy mojego psa. zazwyczaj warczy na psa który zacheca ją do zabwy, szczegolnie kiedy to duzy pies. przedwczoraj poznym wieczorkiem na spacerku z Nelly spotkałam kolege z dużym psem. kiedy on żucałał patyki Didi, onaapostowała a Nel za nią biegała jak napalona i szczekała. nie zjęeżyła się jak to zazwyczaj - więc nie wiem czy to ZABAWA czy AGRESJA ? Quote
WŁADCZYNI Posted July 12, 2008 Posted July 12, 2008 nikt nie odróżni tego nie słysząc psa. Ty powinnaś wiedzieć jako właścicielka. Mój pies inaczej szczeka i warczy kiedy się bawimy a inaczej kiedy 'stróżuje' na działce, różnice widać też w postawie ciała - zluzowany kicający i poszczekujący pies ewentualnie 'mruczący' kontra spięty przysiadający na zadzie oszczekujący i warczący grożąco. Quote
Marzanna z dogosfera.pl Posted July 23, 2013 Posted July 23, 2013 Na naszym portalu możesz zadać pytanie zoopsychologowi, zachęcam http://dogosfera.pl Quote
Recommended Posts