Rinuś Posted June 23, 2009 Posted June 23, 2009 Ponieważ głównymi bohaterami są Labradory to zakladam ten temat również tutaj i zapraszam chętnych do wzięcia udziału w tej wspaniałej akcji:multi: --------------------------------------------------------------------- I Akcja PSIA KREW we Włocławku Portal Labradory.info serdecznie zaprasza wszystkich chętnych do uczestnictwa w zbiórce krwi, która odbędzie się 5 lipca 2009 r. w Gabinecie Weterynaryjnym "Chiron" we Włocławku przy ul. Józefa Ignacego Kraszewskiego 26. http://maps.google.com/ma...raszewskiego+26 Prosimy o aktywne uczestnictwo i wpisywanie się na listę uczestników. Lista Dawców: 1. Enzo [Enzo] plus maskotka* 2. Grado [Dorotka] 3. Troj [Przemek W.] 4. DONki z Włocławka hod.Armafox 5. Merlin [Profanator] 6. Hermiona i Fiona [Aganica] 7. Pepsi [fankafanty] plus maskotka* 8. Szaga [agazoom] + maskotka* 9. Imbir [Irek] 10. Brutus [Rinuś] *maskotka - piesek nie biorący udziału w akcji , niezbędny do zapewnienia idealnej atmosfery, miziania, przytulania przez innych zestresowanych właścicieli INFORMACJE DODATKOWE Krew ratuje życie nie tylko nam ludziom ale i naszym czworonożnym przyjaciołom. To cenny lek dla wielu potrzebujących Psów. Nie zdajemy sobie sprawy jak bardzo jest potrzebna tak długo dopóki nasz przyjaciel nie zachoruje i krew jest niezbędna do efektywnego leczenia. Straszna bezsilność kiedy nie możemy pomóc to uczucie, którego nie życzyłabym najgorszemu wrogowi. Jest jednak sposób aby solidarnie pomóc. Zapytacie jaki? To my dokonujemy wyboru za naszych bohaterów. Dlaczego bierzemy udział w takiej akcji ? Ze świadomości, że niesie to pomoc potrzebującym. Pomyślicie : mnie to nie spotka. Możliwe - jednak warto pomagać. Warto uratować jak najwięcej istnień, które gdzieś , ktoś kocha. Na które czeka starsza samotna osoba lub dziecko, któremu może odejść ukochany pupil. Wielu z nas wie jak boli strata przyjaciela, pustka, żal i wszechogarniające wrażenie, że zaraz wpadnie na nas z piłką w ręku skory do zabawy. Dlatego, możecie wraz ze swoim psem pomóc? Weźcie udział w akcji Psia Krew, pod hasłem: I TWÓJ PSIAK może zostać BOHATEREM Termin: 5 lipca 2009r. Godzina: Najbardziej dogodna dla każdego z Was. Rozpoczecie od godziny 8.00 Jak zostać dawcą? Dawcą może zostać każdy pies spełniający następujące warunki: zdrowy waga co najmniej 26 kg wiek pomiędzy 10 m-cy – 7 lat regularnie odrobaczany, szczepiony przeciwko chorobom zakaźnym oraz zabezpieczony przed pchłami i kleszczami Istotna informacja: Za każdym razem pobrana krew jest badana morfologicznie, biochemicznie oraz w kierunku boreliozy, anaplazmozy i babeszjozy. Wyniki badań przesyłamy pocztą, faksem lub mailem. Co w zamian? Przy pierwszej wizycie: chusta "Ratuję życie" określenie grupy krwi badanie w kierunku HB i Bart. Każdorazowo: 3 kg worek karmy wysokoenergetycznej firmy Eukanuba® badania morfologiczne badania biochemiczne badanie na babesie sp. spotkanie w gronie nie tylko labomaniaków Akcję współorganizujemy z Weterynaryjnym Bankiem Krwi im. Milusia, który rozpoczął działalność w grudniu 2003 r. Jego założycielami są lekarze weterynarii – Jerzy Kemilew i Robert Marczak. Krew jest dostępna dla lekarzy weterynarii przez 24 godziny na dobę, we wszystkie dni w roku. Nazwa Weterynaryjnego Banku Krwi im. Milusia wzięła się z historii labradora Milusia, której fragment poniżej, od niego wszystko się zaczeło... (autorką tej opowieści jest właścicielka Milo, Pani Marta). – Dlaczego mnie wybrałaś? Przecież mogłaś wybierać z całego miotu, wiesz, reszta mojego rodzeństwa jest zdrowa, a jednak jak wzięłaś mnie na ręce to już nie puściłaś... – Byłeś pięknym szczeniaczkiem z czymś magicznym w oczach, nie mogłam wybrać innego. – Nie żałujesz, przecież tyle miałaś ze mną trosk, tyle nocy nie przespanych, czasem nawet widziałem jak płakałaś. – Opowiem ci jak to z tobą, z biszkoptowym labradorkiem o imieniu Milo, Miluś, Milutek, Milaczek. Jako szczeniak na pierwszej wizycie u lekarza, kiedy poszliśmy na szczepienie, dostałeś 10 punktów. Usłyszałam „idealny, zdrowy, będzie z niego piękny pies”. Wtedy poznaliśmy naszą kochaną Panią Ewunię, naszego lekarza rodzinnego jak ją później nazywaliśmy. Niesamowita, widziałam jak bardzo ją lubisz, jak jej ufasz? zresztą i Ona traktowała Cię wyjątkowo. To się czuło. Wiesz jaka byłam wtedy dumna jak Cię pochwaliła. Jednak już za jakieś dwa tygodnie coś się zaczęło dziać z Twoją łapką, kulałeś. Usłyszeliśmy, że to kulawizna wędrująca i z tego wyrośniesz. Jednak to nie było takie proste, jak by się wtedy wydawało, to był początek twojej choroby – hemofilii.[ Przeczytaj dalszy ciąg tej historii... ] Z Archiwum Toruńskiej Akcji : I Toruńska Akcja Psia Krew Nasze koleżanki i kolegów pierwszy raz zmobilizowała historia naszego forumowego Rajka, który potrzebował transfuzji, obecnie to już jego ok 65 dawka cudownego leku jakim jest krew. Labradory.info :: Zobacz temat - Rajek chory na hemofili� Pomoc dla Rajka 2 MARCA 2008 r. w Toruniu odbyła się zbiórka psiej krwi. Specjalnie dla nas z Warszawy przyjechał dr Marczak, który bardzo sprawnie przeprowadził całą akcję. W pierwszej kolejności krew trafiła do naszego forumowego Rajka, reszta do banku psiej krwi. II Toruńska Akcja Psia Krew W związku z wielkim zainteresowaniem i dużą dawka dobrej woli wśród właścicieli psów oddających krew w pierwszej akcji ustalono drugi termin. 15 CZERWCA2008 zebraliśmy się po raz kolejny w sporym składzie. W Gazecie Pomorskiej ukazał się artykuł na temat naszej akcji. http://www.pomorska.pl/ap...ORTAZ/906342116 III Toruńska Akcja Psia Krew 16 listopada 2008 zebraliśmy siły po raz kolejny. Działo się wiele, szaleństw moc, love story... IV Toruńska Akcja Psia Krew 17 maja 2009 w Toruniu zebrało się aż 20 psów. Dzięki akcji rozwieszania plakatów o grona labradorów dołączyły również psy innych ras. Labradory.info :: Zobacz temat - Akcja Psia_Krew w Toruniu cz.4 I Wrocławska Akcja Psia Krew 7 czerwca 2009 we Wrocławiu zebrało się aż 15 psów. Determinacja organizatorów została uwieńczona sukcesem - dołączyły również psy innych ras. Labradory.info :: Zobacz temat - I Akcja PSIA KREW we Wroc�awiu Zapraszamy do tworzenie dalszego ciągu historii zbiórki krwi. Prosimy o aktywne uczestnictwo i wpisywanie się na listę uczestników. Zapraszamy serdecznie do Włocławka. I TWÓJ PSIAK może zostać BOHATEREM Chętnych proszę o zgłaszanie się w tym temacie:loveu: Quote
Recommended Posts