wendka Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 W ostatni przedluzony weekend natomiast Jinx i Asti oraz kolezka bc Treku bawily w Holandii w JJ Ranch i pobieraly nauki pasienia. Jak tylko dojde do siebie to napisze wiecej. W kazdym badz razie byl to niezwykle owocny wyjazd. Dowiedzialam sie, ze podejmujac proby pasienia w Polsce popelnialam niemal same bledy, dowiedzialam sie o moim psie wielu ciekawych rzeczy, o ktorych nie mialam pojecia. Dowiedzialam sie tez, ze wcale nie ma ochoty grzyzc owiec czy kaczek i ze zapowiada sie na doskonalego psa pasacego. Juz w zasadzie przy drugim podejsciu zatrybila i najnormalniej pasla! Olbrzymim przezyciem bylo dla mnie wizyta w tak znakomitej hodowli aussikow pracujacych i obejrzenie tych psow przy pracy. No a przede wszystkim zobaczylam moja ulubienice Betsey przy owcach, kaczkach oraz nawet przy mlodych byczkach, ktore nigdy nie widzialy na oczy psow. Juz wiem gdzie w przyszlym roku spedzam urlop :evil_lol: Quote
OlaAB Posted August 8, 2006 Posted August 8, 2006 super! czekam na więcej informacji oraz zdjęcia :cool3: Quote
itaka Posted January 16, 2011 Posted January 16, 2011 Temat umarł śmiercią naturalną a szkoda. Chętnie bym się czegoś więcej dowiedziała. Najlepiej z osobistych doświadczeń. Quote
zakla Posted February 5, 2011 Posted February 5, 2011 Myślę że na dgm może być słabo, więcej na ten temat i całe mnóstwo innych jest na forum rasy, gdzie są także miłośnicy (niestety nieliczni ;) ) pasienia. A w ogóle jeśli byś chciała pooglądać szkolenie pasterskie stricte aussikowe, to w czerwcu wpada do nas sędzia, hodowca, zawodnik i trener aussikowy z USA i prowadzi seminarium ;) Quote
Recommended Posts