Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

witam, chciałem dowiedzieć się, jakie należy dawać porcje jedzenia dla 10-tygodniowego labka? dostając wyprawkę royal canin był tam specjalny kubek (miarka) i zgodnie z zaleceniem hodowcy mój maluch dostawał 1/3 tego kubka. miał wtedy 8 tygodni. czy teraz należy zwiększyć dawkę? i o ile? :diabloti:

Posted

presto napisał(a):
witam, chciałem dowiedzieć się, jakie należy dawać porcje jedzenia dla 10-tygodniowego labka? dostając wyprawkę royal canin był tam specjalny kubek (miarka) i zgodnie z zaleceniem hodowcy mój maluch dostawał 1/3 tego kubka. miał wtedy 8 tygodni. czy teraz należy zwiększyć dawkę? i o ile? :diabloti:

Uwazam ze nie ma potrzeby zwiekszania porcji jedzenia. To nadal maluch jak gdy miał 8 tyg i zapewne nic sie nie zmieniło. Mało i często ( ok 4 razy dziennie) jak u niemowlaków. Na każdym opakowaniu Karmy pisze w jakich porcjach nalezy ją podawac. Tego sie trzymaj bo za duze porcje mogą doprowadzic do np. wymiotów u malucha. Pozdrawiam. ;)