Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

4 czerwca na ul. Grzybowskiej została znaleziona malutka staruszka.
Nie miała na sobie obroży.

Sunia ma tymczas awaryjny, ale szuka innego lokum, a także dawnego lub nowego opiekuna.

Suczka jest bardzo zaniedbana, ma zęby w tragicznym stanie- kilku brakuje, na reszcie jest kamień nazębny.
Konieczne jest wykonanie zeskrobiny- jest podejrzenie choroby skóry i badań krwi.
Z badaniami niestety nie powinno się czekać, a brakuje środków na ich wykonanie.
Czy ktoś może wspomóc finansowo?
Może ktoś ją kojarzy?
Jest prawdopodobne, że suczka została kilka lat temu adoptowana ze schroniska na Paluchu, ale nie mamy dostępu do baz schroniska.

Posted

beam6 napisał(a):
Kto może pomóc z tymi bazami na Paluchu ?

mogłabym rozwiesić ogłoszenia, bo to okolice mojej pracy, w grę wchodzi jutro i środa

edit: ogłoszenie prosiłabym na maila, bo ostatnio mam kłopoty z wejściem na dogo

Posted

Wróciłam przed chwilą z wizyty u weta z sunią.
Dostała na imię Ika. Dr Tęcza mówi, że ona ma około 15 lat :crazyeye:
Sunieczka waży 5,5kg, ma grzyba którego trzeba będzie leczyć przez 3 tygodnie Terbisilem- na szczęście niezaraźliwego dla innych psów.
Jutro wstawię nowe zdjęcia.
Suczka jest bardzo zaniedbana, a zęby ma tak powykręcane i poprzemieszczane, że aż dziwne że jest w stanie jeść suchą karmę.

ronja jutro wyślę Ci ogłoszenie.

Posted

Kora wie. Mówiła jayo, że kojarzy tą suczkę- prawdopodobnie Ika była kilka lat temu adoptowana z Palucha, a jej opiekunka wyjechała i zostawiła sunię pod opieką kogoś z rodziny.
Szukamy dt dla suni, bo w awaryjnym nie może zostać.

Posted

ogłoszenia powieszone kolo kościoła na pl.Grzybowskim i koło Hali Mirowskiej - jeśli sunia jest okoliczna, na pewno ktoś ją rozpozna.
Jedna pani, z którą rozmawiałam przy okazji wieszania ogłoszeń, powiedziała, ze kojarzy suczkę, wzięła ogłoszenie i miała pokazywać innym psiarzom.

Posted

Pewnie komuś przeszkadzały :angryy:

Niestety nikt nie dzwonił, więc myślę, że jeszcze raz trzeba powiesić.
Ronja pomożesz?
Nie mam pomysłu, co z nią zrobić.
O właścicielach nic nie wiemy, szansa na adopcję z racji wieku Iki, jest nikła :-(

Posted

esperanza napisał(a):
Pewnie komuś przeszkadzały :angryy:

Niestety nikt nie dzwonił, więc myślę, że jeszcze raz trzeba powiesić.
Ronja pomożesz?
Nie mam pomysłu, co z nią zrobić.
O właścicielach nic nie wiemy, szansa na adopcję z racji wieku Iki, jest nikła :-(

jutro nie dam rady powiesić na nowo, mam strasznie napięty dzień, a to mój ostatni dzień w pracy. w najbliższym czasie nie będę jeździć do warszawy:shake:
strasznie mi przykro, nie mam jak pomóc

Posted

Po wczorajszym nagraniu w TVP3 odnaleźli się właściciele suni.
Suczka nigdy nie chodziła na smyczy na spacerach. Już wcześniej zdarzyło się, że się czegoś wystraszyła i uciekła. Tym razem pan wrócił na chwilę do skrzynki na listy i gdy ponownie wyszedł, suni nie było.
Niestety państwo nie dbają o Jagę tak jak powinni. Ostatnie szczepienia miała zrobione 3 lata temu. Pan odmówił jak na razie zajęcia się strasznym kamieniem nazębnym u suni i koniecznością wyrwania kilku zębów, nawet wobec chęci pomocy w tym zakresie z naszej strony. :roll:
Będziemy jeszcze przekonywać.
Z jednej strony to dobrze, że wróciła do domu, z drugiej szkoda że nie jest zadbana.

Posted

Z Żelaznej- stosunkowo blisko. Dziwne, że ci ludzie nie zauważyli ogłoszeń. Dt także było blisko domu, niektórzy sąsiedzi twierdzili, że kojarzą to sunię, ale nikt nie był w stanie podać konkretów.