Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oglądam i oglądam i trudno byłoby mi się zdecydować, gdybym musiała wybrać...Piekne zdjęcia i piękne psiaki, tylko dla czego nikt ich nie chce?
[quote name='Angel']słuchajcie tutaj taka sunia z naszego schronu:
[URL]http://toz.obornikionline.pl/toz/s/zdjecia/typ/adopcje/id/1058/lp/15[/URL]

[B]pomóżcie znaleźć jej szybko dom ![/B]
to taka babcinka maleńka...[/QUOTE]
Angel, byłam u babuleńki. Ma 10 lat!! Nie może dłużej czekać w schronie, bo to oznacza tylko jedno..załóż jej wątek, zawsze łatwiej będzie coś pomyśleć. Na razie nie wiem, co mozna poradzić, ale trzeba działać.
Babuleńkami i dziadeczkami opiekuje się Renata5- z pewnością wiesz- tam jest opieka i serce takie, jak u mestudio. Może inne dziewczyny coś poradzą, bo to sprawa niewątpliwie na cito..

[quote name='Selenga']mogę poprosić te zdjęcia w większej rozdzielczości na maila?[/QUOTE]
Czyżby aniołek opiekuńczy albo Mikołaj chciał sprawić prezent w postaci " wypasionego" ogłoszenia dla dwupaczku....?? Niechby te nierozłączne przyjaciółki znalazły tez dom jak Ruda. Takiego prezentu życzymy sobie pod choinkę, a poza tym tyle innych bid psich czeka na szybką interwencję, jak chociazby staruszka z postu Angel..ta nie może długo czekać..

Posted

[quote name='Diora']Brak rękawiczek od razu zdradza kto jest na zdjęciach :D Fotki cudne :)[/QUOTE]

hehehe rzeczywiście to ja :D

danusiu.. owszem założyc wątek moge ale ja niewiele o niej wiem :(

Posted

[quote name='Angel']
danusiu.. owszem założyc wątek moge ale ja niewiele o niej wiem :([/QUOTE]
A co musiałabyś wiedzieć i mogłabys dowiedzieć się jakoś tego? Straszny jest los starej babuli w schronie i ta zima??

Posted

cioteczki jest wątek:

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/197722-10-letnia-Majka-!-pilnie-potrzebny-dom!-Nie-pozwól-jej-umrzec..?p=15875334#post15875334"]http://www.dogomania.pl/threads/197722-10-letnia-Majka-!-pilnie-potrzebny-dom!-Nie-pozwól-jej-umrzec..?p=15875334#post15875334[/URL]

[B]prosze pomóżcie porozsyłac !!![/B]

Posted

[quote name='Paulina87']Wysłałam zdjęcia na maila już wcześniej.[/QUOTE]

dziękujemy ci Paulino za przecudne foty ! :)
zapraszam na wątek Majeczki:

[URL="http://www.dogomania.pl/threads/197722-10-letnia-Majka-!-pilnie-potrzebny-dom!-Nie-pozwól-jej-umrzec.."]http://www.dogomania.pl/threads/197722-10-letnia-Majka-!-pilnie-potrzebny-dom!-Nie-pozwól-jej-umrzec..[/URL]
jej też pilnie potrzebna jest pomoc !!!
ratujmy tą babcinke ..

Posted

[quote name='Angel'][B]zapraszam na wątek Majeczki:[/B]

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/197722-10-letnia-Majka-!-pilnie-potrzebny-dom!-Nie-pozwól-jej-umrzec..[/URL]
jej też pilnie potrzebna jest pomoc !!!
[B]ratujmy tą babcinke[/B] ..[/QUOTE]:loveu::loveu::loveu:
Byłam na wątku babusi. Potem postaram się porozsyłać link do wątku, ale teraz muszę znikać.

Posted

[quote name='danka4u1']:loveu::loveu::loveu:
Była na wątku babusi. Potem postaram się porozsyłać link do wątku, ale teraz muszę znikać.[/QUOTE]

okej :) ja troche już porozsyłałam.. ale teraz zmykam sie uczyć bo jutro sprawdzian :( a jeszcze wieczorem na tańce zmykam.. dziś czeka mnie hip-hop .. cięzka robota.

Posted

[quote name='Paulina87']Kto mi pomoże w transporcie tego czekoladowego szczeniaka do mnie na DT?[/QUOTE]

ja już napisałam na tamtym wątku :) może ja będe mogła pomóc..

Posted

Śliczne zdjęcia dziewczynek, ale schronisko im 'nie służy'...zresztą komu tam dobrze? Dziewczyny muszą znaleźć szybko dom. Ale co można jeszcze zrobić?

Posted

[quote name='Paulina87']Kto mi pomoże w transporcie tego czekoladowego szczeniaka do mnie na DT?[/QUOTE]
Czy to ten czekoladowy ze zdjęć,które robiłaś? Tak sobie myślę o nim od tego czasu, ale co można zrobić..
Czyżby psina tak ujęła Cię, że postanowiłas ją przygarnąć? Opatrzność czuwała nade mną, bo wyszłabym z tego schronu z całymi naręczami psiaków...i co dalej..???
[quote name='dara9']Śliczne zdjęcia dziewczynek, ale schronisko im 'nie służy'...zresztą komu tam dobrze? Dziewczyny muszą znaleźć szybko dom. Ale co można jeszcze zrobić?[/QUOTE]
Teraz trzeba by uśmiechąć się do mądrych ciotek, które potrafią zrobić " wypasione" allegro i duuużo ogłoszeń.:loveu::loveu:
I może teraz znowu ładne plakaty z nowych zdjęć:multi::multi:

Posted

hej dziewczyny!

będę teraz robiła nowe ogłoszenia naszym suńkom, z nowymi zdjęciami, ale tak myślałam, co by tu jeszcze wykombinować..
i poprosiłam moją kochaną cioteczkę buldożkowo - bordkożkową Inez de Villaro, która jest znana z pisania pięknych, wzruszających tekstów, żeby trochę nam poprawiła nasz tekst i zobaczcie co wyczarowała:

[B]Peggi i Meggi , historia psiej przyjaźni…

Obie dziewczyny, prawdopodobnie ktoś kiedyś kochał-miały dom i swojego człowieka.. ale nadszedł dzień w którym po prostu się komuś znudziły. Ktoś pozbył się ich w niemoralny sposób - przywiązał je obie do drzewa, pozostawił , aby powoli konały w cierpieniach. Nigdy nie dowiemy się, ile czasu tam spędziły, otaczał je tylko zimny, wielki, ciemny las... czuły się samotne i przerażone… Wtedy miały tylko siebie...

Znalazł je pewien człowiek i przyprowadził do schroniska... Ale ich los wcale się nie poprawił…. Każda mroźna zima, w takcie której brakuje ciepłych bud i jedyne, co im pozostaje to wtulenie sie w siebie, każde upalne lato, w którym jest ogromny żar, a woda jest tylko w niektórych miejscach i często stoi tam już wiele silniejszych psów, które je przeganiają; ogólna walka o pożywienie, chowanie się po zakamarkach wybiegu... dlaczego muszą to znosić?

Ich przyjaźń przetrwała, będzie trwać i nigdy nie przestanie... Nie mogą być rozdzielone , bo chyba by tego nie przeżyły...
Jakie są Meggi i Pegii?
Sunie są bardzo uczuciowe, ale z tego powodu mogą się nie nadawać do domu z małymi dziećmi, bo mogłyby przewrócić z radości - wyrażają swoją radość skacząc na kogoś i dają buziaki.
Do obcych podchodzą z dystansem - przywiązały się do wolontariuszki i na pewno do człowieka, z którym by zamieszkały po krótkim czasie także by się przywiązały.
Lubią spacery - na jedno zawołanie czekają przy przedsionku, a gdy tylko się je wypuści biegają szczęśliwe i skaczą na opiekuna.
Uwielbiają się gonić w kółko - jedna zaczepia drugą i szaleją razem w gonitwach
Bardzo lubią pluskanie się w wodzie - wystarczy trochę wody i już szczęśliwe biegają i pływają.
Są bardzo posłuszne - przybiegają na zawołanie, a praktycznie nie odstępują człowieka, do którego się przywiązały .
Meggi udało się nauczyć kilu komend, Peggi nie bardzo się garnie do nauki :)
Peggi jest trochę zaczepna w stosunku do innych psów - na spacerach niekiedy poszczeka, ale nie z powodu agresji, tylko pokazuje, że jest odważna.

Nie potrzeba im do szczęścia nic więcej jak siebie i człowieka, który przy nich będzie.

Czy dasz im dom, na który czekają już tak długo? Pegi i Megi są spragnione ciepła i miłości, bliskości człowieka!!! [/B]

bardzo Ci dziękuję Inez!!!

także ja powoli będę robiła trzecią turę ogłoszeń.

edit: Paulina a czekoladowy ma jakiś swój wątek?

Posted

Angel jeśli tak wygląda zużyta kurtka i spodnie - to ja powinnam sie schować chyba:(.
A zdjecia cudne, jesli sa innych psiakow to moze powkladajcie tu i krotki opis, moze choc innego psa da sie "upchnac" w jakims cudnym ds.

Posted

[quote name='Olena84']Angel jeśli tak wygląda zużyta kurtka i spodnie - to ja powinnam sie schować chyba:(.
A zdjecia cudne, jesli sa innych psiakow to moze powkladajcie tu i krotki opis, moze choc innego psa da sie "upchnac" w jakims cudnym ds.[/QUOTE]

aa bo kurta co dopiero przyniesiona :)

Posted

:mad:Dziewczyny, [B][SIZE=3]WRACAĆ[/SIZE][/B] na watek dwupaku:mad::mad::mad: Rozumiem, psy stare i mniej stare w potrzebie, ale musimy podzielić nasze serca i[B][SIZE=3] UWAGĘ.......[/SIZE][/B]
[SIZE=3]:mad: [B]Meggi i Peggi są osamotnione, a ciotki biegają na innych wątkach:mad:[/B][SIZE=2][B]...[/B]powrót do [B]DOMU[/B]:mad:[/SIZE][/SIZE]
[SIZE=2] Zaraz sprawdzę liste obecności i nieusprawiedliwione, karane będą opodatkowaniem na dwupak...:mad:[/SIZE]