Selenga Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 mogę poprosić te zdjęcia w większej rozdzielczości na maila? Quote
danka4u1 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Oglądam i oglądam i trudno byłoby mi się zdecydować, gdybym musiała wybrać...Piekne zdjęcia i piękne psiaki, tylko dla czego nikt ich nie chce? [quote name='Angel']słuchajcie tutaj taka sunia z naszego schronu: [URL]http://toz.obornikionline.pl/toz/s/zdjecia/typ/adopcje/id/1058/lp/15[/URL] [B]pomóżcie znaleźć jej szybko dom ![/B] to taka babcinka maleńka...[/QUOTE] Angel, byłam u babuleńki. Ma 10 lat!! Nie może dłużej czekać w schronie, bo to oznacza tylko jedno..załóż jej wątek, zawsze łatwiej będzie coś pomyśleć. Na razie nie wiem, co mozna poradzić, ale trzeba działać. Babuleńkami i dziadeczkami opiekuje się Renata5- z pewnością wiesz- tam jest opieka i serce takie, jak u mestudio. Może inne dziewczyny coś poradzą, bo to sprawa niewątpliwie na cito.. [quote name='Selenga']mogę poprosić te zdjęcia w większej rozdzielczości na maila?[/QUOTE] Czyżby aniołek opiekuńczy albo Mikołaj chciał sprawić prezent w postaci " wypasionego" ogłoszenia dla dwupaczku....?? Niechby te nierozłączne przyjaciółki znalazły tez dom jak Ruda. Takiego prezentu życzymy sobie pod choinkę, a poza tym tyle innych bid psich czeka na szybką interwencję, jak chociazby staruszka z postu Angel..ta nie może długo czekać.. Quote
Angel Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Diora']Brak rękawiczek od razu zdradza kto jest na zdjęciach :D Fotki cudne :)[/QUOTE] hehehe rzeczywiście to ja :D danusiu.. owszem założyc wątek moge ale ja niewiele o niej wiem :( Quote
danka4u1 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Angel'] danusiu.. owszem założyc wątek moge ale ja niewiele o niej wiem :([/QUOTE] A co musiałabyś wiedzieć i mogłabys dowiedzieć się jakoś tego? Straszny jest los starej babuli w schronie i ta zima?? Quote
Angel Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 cioteczki jest wątek: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/197722-10-letnia-Majka-!-pilnie-potrzebny-dom!-Nie-pozwól-jej-umrzec..?p=15875334#post15875334"]http://www.dogomania.pl/threads/197722-10-letnia-Majka-!-pilnie-potrzebny-dom!-Nie-pozwól-jej-umrzec..?p=15875334#post15875334[/URL] [B]prosze pomóżcie porozsyłac !!![/B] Quote
Paulina87 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Wysłałam zdjęcia na maila już wcześniej. Quote
Angel Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Paulina87']Wysłałam zdjęcia na maila już wcześniej.[/QUOTE] dziękujemy ci Paulino za przecudne foty ! :) zapraszam na wątek Majeczki: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/197722-10-letnia-Majka-!-pilnie-potrzebny-dom!-Nie-pozwól-jej-umrzec.."]http://www.dogomania.pl/threads/197722-10-letnia-Majka-!-pilnie-potrzebny-dom!-Nie-pozwól-jej-umrzec..[/URL] jej też pilnie potrzebna jest pomoc !!! ratujmy tą babcinke .. Quote
danka4u1 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Angel'][B]zapraszam na wątek Majeczki:[/B] [URL]http://www.dogomania.pl/threads/197722-10-letnia-Majka-!-pilnie-potrzebny-dom!-Nie-pozwól-jej-umrzec..[/URL] jej też pilnie potrzebna jest pomoc !!! [B]ratujmy tą babcinke[/B] ..[/QUOTE]:loveu::loveu::loveu: Byłam na wątku babusi. Potem postaram się porozsyłać link do wątku, ale teraz muszę znikać. Quote
Angel Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='danka4u1']:loveu::loveu::loveu: Była na wątku babusi. Potem postaram się porozsyłać link do wątku, ale teraz muszę znikać.[/QUOTE] okej :) ja troche już porozsyłałam.. ale teraz zmykam sie uczyć bo jutro sprawdzian :( a jeszcze wieczorem na tańce zmykam.. dziś czeka mnie hip-hop .. cięzka robota. Quote
Paulina87 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Kto mi pomoże w transporcie tego czekoladowego szczeniaka do mnie na DT? Quote
Angel Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Paulina87']Kto mi pomoże w transporcie tego czekoladowego szczeniaka do mnie na DT?[/QUOTE] ja już napisałam na tamtym wątku :) może ja będe mogła pomóc.. Quote
Szyna13222 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Dopiero teraz dotarłam :) Zdjecia cudne:loveu: Biedna Peggi pyszczek cały oblodzony:-( Quote
dara9 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Śliczne zdjęcia dziewczynek, ale schronisko im 'nie służy'...zresztą komu tam dobrze? Dziewczyny muszą znaleźć szybko dom. Ale co można jeszcze zrobić? Quote
danka4u1 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 [quote name='Paulina87']Kto mi pomoże w transporcie tego czekoladowego szczeniaka do mnie na DT?[/QUOTE] Czy to ten czekoladowy ze zdjęć,które robiłaś? Tak sobie myślę o nim od tego czasu, ale co można zrobić.. Czyżby psina tak ujęła Cię, że postanowiłas ją przygarnąć? Opatrzność czuwała nade mną, bo wyszłabym z tego schronu z całymi naręczami psiaków...i co dalej..??? [quote name='dara9']Śliczne zdjęcia dziewczynek, ale schronisko im 'nie służy'...zresztą komu tam dobrze? Dziewczyny muszą znaleźć szybko dom. Ale co można jeszcze zrobić?[/QUOTE] Teraz trzeba by uśmiechąć się do mądrych ciotek, które potrafią zrobić " wypasione" allegro i duuużo ogłoszeń.:loveu::loveu: I może teraz znowu ładne plakaty z nowych zdjęć:multi::multi: Quote
Paulina87 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Ja czekoladka biorę tylko na DT, chociaż najchętniej to bym go przygarnęła na zawsze, ale nie mogę :( Quote
danka4u1 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Czekoladka jest urocza i maleńka, ale jak zajrzałam do babuli z linku Angel, to nie wiem już co robić. Najgorzej tym staruszkom, a tyle ich jest. Quote
aniao Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 hej dziewczyny! będę teraz robiła nowe ogłoszenia naszym suńkom, z nowymi zdjęciami, ale tak myślałam, co by tu jeszcze wykombinować.. i poprosiłam moją kochaną cioteczkę buldożkowo - bordkożkową Inez de Villaro, która jest znana z pisania pięknych, wzruszających tekstów, żeby trochę nam poprawiła nasz tekst i zobaczcie co wyczarowała: [B]Peggi i Meggi , historia psiej przyjaźni… Obie dziewczyny, prawdopodobnie ktoś kiedyś kochał-miały dom i swojego człowieka.. ale nadszedł dzień w którym po prostu się komuś znudziły. Ktoś pozbył się ich w niemoralny sposób - przywiązał je obie do drzewa, pozostawił , aby powoli konały w cierpieniach. Nigdy nie dowiemy się, ile czasu tam spędziły, otaczał je tylko zimny, wielki, ciemny las... czuły się samotne i przerażone… Wtedy miały tylko siebie... Znalazł je pewien człowiek i przyprowadził do schroniska... Ale ich los wcale się nie poprawił…. Każda mroźna zima, w takcie której brakuje ciepłych bud i jedyne, co im pozostaje to wtulenie sie w siebie, każde upalne lato, w którym jest ogromny żar, a woda jest tylko w niektórych miejscach i często stoi tam już wiele silniejszych psów, które je przeganiają; ogólna walka o pożywienie, chowanie się po zakamarkach wybiegu... dlaczego muszą to znosić? Ich przyjaźń przetrwała, będzie trwać i nigdy nie przestanie... Nie mogą być rozdzielone , bo chyba by tego nie przeżyły... Jakie są Meggi i Pegii? Sunie są bardzo uczuciowe, ale z tego powodu mogą się nie nadawać do domu z małymi dziećmi, bo mogłyby przewrócić z radości - wyrażają swoją radość skacząc na kogoś i dają buziaki. Do obcych podchodzą z dystansem - przywiązały się do wolontariuszki i na pewno do człowieka, z którym by zamieszkały po krótkim czasie także by się przywiązały. Lubią spacery - na jedno zawołanie czekają przy przedsionku, a gdy tylko się je wypuści biegają szczęśliwe i skaczą na opiekuna. Uwielbiają się gonić w kółko - jedna zaczepia drugą i szaleją razem w gonitwach Bardzo lubią pluskanie się w wodzie - wystarczy trochę wody i już szczęśliwe biegają i pływają. Są bardzo posłuszne - przybiegają na zawołanie, a praktycznie nie odstępują człowieka, do którego się przywiązały . Meggi udało się nauczyć kilu komend, Peggi nie bardzo się garnie do nauki :) Peggi jest trochę zaczepna w stosunku do innych psów - na spacerach niekiedy poszczeka, ale nie z powodu agresji, tylko pokazuje, że jest odważna. Nie potrzeba im do szczęścia nic więcej jak siebie i człowieka, który przy nich będzie. Czy dasz im dom, na który czekają już tak długo? Pegi i Megi są spragnione ciepła i miłości, bliskości człowieka!!! [/B] bardzo Ci dziękuję Inez!!! także ja powoli będę robiła trzecią turę ogłoszeń. edit: Paulina a czekoladowy ma jakiś swój wątek? Quote
Paulina87 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Nie ma jeszcze wątku, ale zaraz to nadrabiam. Quote
danka4u1 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Tekst jak marzenie. Dzięki Inez i Aniu za trud, jaki wkładacie w znalezieniu domku dla dwupaku. Będzie problem z wyborem zdjęć...zamieściłabym wszystkie. Quote
Paulina87 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Roboczy wątek Czekoladka [url]http://www.dogomania.pl/threads/197763-Szczeniak-w-typie-wy%C5%BC%C5%82a-z-Obornik-s%C5%82odka-czekoladka[/url] Quote
Olena84 Posted December 7, 2010 Author Posted December 7, 2010 Angel jeśli tak wygląda zużyta kurtka i spodnie - to ja powinnam sie schować chyba:(. A zdjecia cudne, jesli sa innych psiakow to moze powkladajcie tu i krotki opis, moze choc innego psa da sie "upchnac" w jakims cudnym ds. Quote
Angel Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 [quote name='Olena84']Angel jeśli tak wygląda zużyta kurtka i spodnie - to ja powinnam sie schować chyba:(. A zdjecia cudne, jesli sa innych psiakow to moze powkladajcie tu i krotki opis, moze choc innego psa da sie "upchnac" w jakims cudnym ds.[/QUOTE] aa bo kurta co dopiero przyniesiona :) Quote
danka4u1 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 :mad:Dziewczyny, [B][SIZE=3]WRACAĆ[/SIZE][/B] na watek dwupaku:mad::mad::mad: Rozumiem, psy stare i mniej stare w potrzebie, ale musimy podzielić nasze serca i[B][SIZE=3] UWAGĘ.......[/SIZE][/B] [SIZE=3]:mad: [B]Meggi i Peggi są osamotnione, a ciotki biegają na innych wątkach:mad:[/B][SIZE=2][B]...[/B]powrót do [B]DOMU[/B]:mad:[/SIZE][/SIZE] [SIZE=2] Zaraz sprawdzę liste obecności i nieusprawiedliwione, karane będą opodatkowaniem na dwupak...:mad:[/SIZE] Quote
Recommended Posts