wasabi81 Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 [quote name='Angel']jak do tej pory to nikt sie nie odzywa :([/QUOTE] Dlaczego one maja takiego pecha??:-( Quote
Angel Posted July 10, 2010 Posted July 10, 2010 nie wiem.. nikt ich nie chciał, nie chce jak narazie a czy bd chciał ? :( tak bardzo bym chciała aby im sie udało :( Quote
_Goldenek2 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Może pojedyńczo trzeba zacząć ogłaszać? Mało kto chce od razu dwa psy...na dodatek ze schronu.... Quote
_Goldenek2 Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 Ale musimy być realistami.... Jestem pewna, że człowiek jest w stanie zrekompensować im rozłąkę. To człowiek teraz się stanie całym światem dla każdej z nich.... Quote
Tia Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 One od zawsze są razem, jak jedna będzie w innym miejscu niż druga z kochającym człowiekiem, to i tak będą cierpiały i tęskniły za sobą. To moim zdaniem, lepiej zostały do końca życia w schronie niż zostały rozdzielone...Przez tyle lat razem to więź między nimi jest tak duża, że nawet najwspanialszy dom i rodzina nie potrafiły by jej zepsuć. Quote
Angel Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 tak sie nie da dokładnie ! nigdy nie można ich rozdzielic... lepiej zeby byly w schronie do konca niz rozłączyć je! to jest niemozliwe... Goldenek2 ty nie widziałaś ich na codzień! wszedzie sa razem, gdy jedna druga straci z oczy pojawia sie niepokuj, od zawsze sa razem tyle razem przeszły... ktos porzucił je i przywiazał do drzewa.. a one byly pozostawione same sobie.. od zawsze na zawsze byly razem! Nikt nie zastapi im tego! NIKT! takiej psiej przyjazni to naprawde nigdy nie widzieliście!! to tak jakby po tylu latach np ja musiała rozstac sie ze swoja mama.. naprawde zanm je bardzo dobrze i wiem ze by tego nie zniosły.. opcja ROZŁĄKI ODPADA! wiecie ja wierze ze kiedys uda mi sie wybudowac dom.. za kilkanascie lat.. ale jesli jeszcze bd to je wezme.. beczec mi sie chce na samo slowo rozłaka.. nigdy w zyciu! Quote
_Goldenek2 Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 Za kilkanaście lat Peggi i Meggi już nie będzie..... Gdyby tak było jak mowisz - to okrucieństwem jest też zabieranie 8 tygodniowych szczeniąt od suki??? Rozdzielanie rodzeństwa, które żyje w zgodzie??? Angel, kocham psy, ale nie wolno ich uczłowieczać. Pozwól, że będę miała odmienne zdanie niż Ty. Uważam, że gdyby trafiła sie możliwość wyadoptowania jednej tylko suni - bez wahania wyraziłabym zgodę :) Quote
Angel Posted July 13, 2010 Posted July 13, 2010 okej okej zgadzam sie ale szczenieta z matka nie sa razem przez ponad 6 lat! i nie zżywaja sie tak :( ja rozumiem kazdy ma inne zdanie ale one naprawde by tego nie zniosly nie teraz, gdyby te kilka lat temu tak zrobiono to myśle że bylo by okej.. ale teraz nie ma takiej opcji naprawde. Quote
wasabi81 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Kochane, jak u was cichutko sie zrobilo:-( Tyle ogloszen a 0 odzewu:shake: Quote
_Goldenek2 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Po raz n-ty napiszę....szansa na adopcję obu jest znikoma :( Quote
Angel Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 znikoma... ale nie niemożliwa. Bedziemy czekać.. anuż sie uda! ja w to wierze :) Quote
Szyna13222 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Słuchajcie jest potencjalny domek tymczasowy! Ale ciiii narazie nie zapeszajmy ;) Quote
wasabi81 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='Szyna13222']Słuchajcie jest potencjalny domek tymczasowy! Ale ciiii narazie nie zapeszajmy ;)[/QUOTE] O Matko, ale wiadomosci!!:multi: Dobra, juz nic nie mowie... ciiiiii. Quote
beataczl Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 az nie wiem co napisac-zatkalo mnie- dobrze .....ciiiiii Quote
_Goldenek2 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 A skąd wziąć kasę na 2 suczki nie wiadomo na jak długo? Wszyscy są zadeklarowani po uszy.... Quote
wasabi81 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 [quote name='_Goldenek2']A skąd wziąć kasę na 2 suczki nie wiadomo na jak długo? Wszyscy są zadeklarowani po uszy....[/QUOTE] A ja mialam cicha nadzieje, ze to jest bezplatny DT??!! Nie wiem, poczekamy, to sie moze dowiemy!! Quote
Szyna13222 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 DT jest płatny tzn. trzeba kupować jedzenie dla psinek albo przesyłać pocztą albo wpłacać pieniążki za które będzie kupowane. Plus opieka weternaryjna. Osoba która oferuje DT uczy się na uczelni i nie ma pieniędzy na opłacanie suń. Ale tak jak napisałam ten DT jeszcze nie jest pewny. Quote
wasabi81 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 [quote name='Szyna13222']DT jest płatny tzn. trzeba kupować jedzenie dla psinek albo przesyłać pocztą albo wpłacać pieniążki za które będzie kupowane. Plus opieka weternaryjna. Osoba która oferuje DT uczy się na uczelni i nie ma pieniędzy na opłacanie suń. Ale tak jak napisałam ten DT jeszcze nie jest pewny.[/QUOTE] Byloby super, jakby sie udalo:-) Na pokarm i weta napewno by sie uzbieralo!! No, nie bedziemy juz zapeszac, lepiej sie nie cieszyc za szybko!! Quote
Tia Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 [quote name='Szyna13222']DT jest płatny tzn. trzeba kupować jedzenie dla psinek albo przesyłać pocztą albo wpłacać pieniążki za które będzie kupowane. Plus opieka weternaryjna. Osoba która oferuje DT uczy się na uczelni i nie ma pieniędzy na opłacanie suń. Ale tak jak napisałam ten DT jeszcze nie jest pewny.[/QUOTE] A kiedy będzie on sprawdzony i pewny? Czy ta osoba prowadziła już Tymczas? Quote
Recommended Posts