Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a tak z 55 cm w kłębie. Na początku mi się wydawało że on mniejszy jest troszke niż większość Husky ale teraz jak troszke przybrał to myślę ze taki normalny.

Posted

a jak kieł jest do dzieciaków tak ok 8-10 letnich??
Mam Panią która szuka kastrowanego towarzysza dla swojej suni.... Ale ma dwójkę dzieciaków i zależy jej na tym, zeby psiak był łagodny do dzieci...

na poczatku napisane jest ze lubi dzieci, ale wolę się upewnić :)

Posted

Asior, bardzo lubi dzieci i cały świat ogólnie, łącznie z kotami. Czasem tylko pomruczy na moje ONki za oknem ale na dworzu już trzyma bezpieczny dystans i nie prowokuje awantur. Ma tylko jeden "feler" jak go najdą "godzinki" do zabawy to skacze i włazi na siedzące osoby najpierw na kolana później na ramiona a pazurki ma tęgię. Na dzieci w zabawie tez może skakac i moja mała czasem z tego powodu była nieco "poturbowana" bo drasnął ją pazurem po ramieniu. Zależy jak kto podejdzie do tego i jak dziecko potrafi sobie poradzić.

Posted

Booze jaka radość !!! :loveu::loveu::loveu:

Widocznie był bardzo żadko spuszczany :roll:

Funduj mu takie prezenty częściej :p

Momenty łapania dobre :razz:

Przez chwile myślałam, że poszedł w las :lol:

Posted

Pani mi wygląda bardzo sensownie.. oto co pisze:

zgodnie z umową piszę :-)
i jest jedna kwestia-- za tydzień dzieci wyjeżdżają na 3 tygodnie - do międzyzdroi - poradzono nam przyjąc dorosłaego psa do stada po ich powrocie-- żeby nie pomyliła mu sie kolejność -- może jeżeli ten z nadmorza to po odebraniu dzieci byśmy odrazu odebrali psa?
Nasza suka Elektra jest psem domowym z wyboru zyjacym na podwórku-- codzien punktualnie o 6 zawiadamia nas wyciem, że juz się wyspała i należy ją wpuścic do domu -- i takie rzeczy nam nie przeszkadzają -- mąż podejmuje tylko te prace gdzie może iść z psem alebo pracuje w domu -- działak przydomowa nie jest wielka ale cała dla psa - bez ograniczeń w kopaniu i jedzeniu kwiatków - a 3 km dalej mamy działke leśną letniskową taką do biegania - przynajmniej na poczatku zanim sie nie okaże że nie ucieka.. a wydaje nam się, że malamut to takie zwierze z którym jak się zyje razem a nie osobno to nie widzi potrzeby uciekać żeby szukać czegos innego w życiu -- a tym bardziej pewnie po kastracji.
Jedynym smutkiem naszej Elektry może byc właśnie to, ze od kąd nie mieszkamy w miescie to nie chodzimy po parkach w 'polowaniu' na inne psy do biegania a tu jeszcze nikogo nie znamy -- dla tego chcemy sprawić jej towarzysza-- wkońcu to zwierzęta stadne.
pozdrawiam
kasia

Pani mi jeszcze mówiła, ze regularnie chodzą pobiegać przy rowerku..

Posted

MAM PANA Z KRAKOWA, dość mocno zainteresowanego Kiełkiem :)
Pan nie sprawdzony jeszcze, ale wydaje się być super....DOM DO SPRAWDZENIA...
Pies mieszkał by oczywiście w mieszkaniu trzy pokojowym.... Miał by osobny pokój
To psiak dla ojca tego Pana... Facet(ojciec) jest byłym sportowcem, więc prowadzi aktywny tryb życia....
Chca psiaka raczej większego (gabarytowo), najlepiej do 2 lat , który lubił by dużo ruchu...
Jutro syn będzie dzwonił do Ciebie Zbójini ;)

Posted

[quote name='Asior']MAM PANA Z KRAKOWA, dość mocno zainteresowanego Kiełkiem :)
Pan nie sprawdzony jeszcze, ale wydaje się być super....DOM DO SPRAWDZENIA...
Pies mieszkał by oczywiście w mieszkaniu trzy pokojowym.... Miał by osobny pokój
To psiak dla ojca tego Pana... Facet(ojciec) jest byłym sportowcem, więc prowadzi aktywny tryb życia....
Chca psiaka raczej większego (gabarytowo), najlepiej do 2 lat , który lubił by dużo ruchu...
Jutro syn będzie dzwonił do Ciebie Zbójini ;)

No to własnie ten domek w Starachowicach. Tak myslałem że to od Ciebie:)

Posted

Asior napisał(a):
nieeeee. ten domek w Krakowie.. Tamci co pisałam wczesniej szukają malamuta....

chyba jednak albo zbieg okoliczności . Pan mieszka w Krakowie, szuka psa dla ojca który jest byłym sportowcem ale rodzice mieszkają w Starachowicach.:p

Posted

TYY a mozę mnie się coś pochrzaniło, bo włąściwie nie wiem czy to nie ten facet, bo w sumie nie pytałam, czy ojciec też mieszka w krakowie...
Napisze do niego zapytanie, bo to zbyt duży zbieg okolicznosci :)