Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote]Stafko, mam nadzieję, że nie zrozumiałaś mnie na opak, hodowca z prawdziwego zdarzenia według mnie to ktoś, kto ma doświadczenie, zależy mu na jakości swoich psów, nie sprzeda byle komu i ma przynajmniej kilka zwierząt. Bo co to za hodowla z jednym psiaczkiem w domu, taka jak moja (mam nadzieję niebawem)... :wink:
Napisałam to z jak nabardziej pozytywnym do hodowców odczuciem, z myślą o tobie, Port Erin czy Moniką Rulak. Podziwiam i staram się naśladować.
Co do hodowców w ogóle i częstotliwości ich zaglądania tutaj, jest jeszcze inny powód: poziom rozmów na dgm jest... niski. Gro ludzi czai się tylko na kogo tu skoczyć, nikt tak na prawdę nie chce wiedzieć jak postępować, nie znosi się tu krytyki i nie słucha autorytetów.
Całokształt dogomanii jest na 2 z plusem. A najwięszym błędem było przyznanie dogomaniakom moderowania.[/quote]

- wiesz Marto szczerze to sie zastanawiałam co i kogo masz na mysli,bo róznie mozna było to odebrac :roll: - ale oki. nie ma sie co rozwodzic na temat prawdziwych czy mniej prawdziwych hodowców - z reszta kazdy w swoim mniemaniu bedzie sie uważał za tego prawdziwego :wink: ,nawet Ci którzy rozmnażaja bezrodowodwo :evilbat:
Kiedys juz wspominałam ,ze hodowca stajemy sie w momencie nabycia jakiegokolwiek zwierzęcia - jestesmy hodowcami ,gdyz zwierzeta sie HODUJE nie np.WYCHOWYUJE czy UTRZYMUJE jak dzieci :wink:
Z tym,ze sa hodowcy bierni czyli posiadacze poprostu zwierzatek i sa CZYNNI czyli ludzie,którzy zajmuja sie dalszym rozmnazaniem zwierzat ,które maja pod swoja opieka .
Oczywiscie słowo HODOWCA przyjeło sie ogólnie swiatowo jako osoba majaca HODOWLE i tak tez jest odbierane :)

Co do ocen poziomu gadatliwosci na forach nie wypowiadam sie - bo to nie moja sprawa ,ale fakt jest faktem ,ze coraz mniej stram sie cos przekazywac ,bo faktycznie ,jak czlowiek napisze cos konkretnie - to albo temat nagle zanika i nikt sie juz nie odzywa ,albo zmienia sie watek w zupelnie cos innego i człowiek sie zastanawia czy PRZEKAZAŁ COS NIE TAK,CZY STRZELIL JAKAŚ GAFE,CZY JEST JUZ TAK ZNIENAWIDZONY :-? ,ZE POPROSTU NIKT NIE CHCE Z NIM GADAC :o
Takze ograniczam sie do gratulacji i ewentualnie do odpowiedzi na pytania zadane bezposrednio mnie 8)
No i jeszcze troszke fotek powklejam - co by sie cos działo :wink:

Ps.Ciesze sie,ze Ci sie na cos przydałam [b]dingo [/b] :wink: