ostatniaszansa Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 [B]Dex [/B]trafił do nas późną jesienią ub. roku. Zgłoszono nam ,że niecałe 500 metrów przed schroniskiem w okolicy kościoła biega po drodze wielki pies. Optujemy za 2 wersjami 1) po drodze , ktoś go wywalił w tamtej okolicy , 2) został wywalony w innym miejscu a tutaj przybiegł w poszukiwaniu swojegow właściciela. Nie błąkał się długo bo jak go tylko sąsiedzi zobaczyli natychmiast zgłosili do nas i do gminy, podobno bali się o dzieci. Gdyby Oni wiedzili jaki to spokojny, łagodny pies... Ewa Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Dzięki Ewa za info! Kusa łowna dziewczynka...jak ktos uczulony na koty, to sobie może Kusę sprawić;) Dex szalał dziś jak szczeniak- podskoki, nadstawianie z dupką , bieganie - za kilka dni już w ogóle powinno być ok. On jest potwornie spragniony kontaktu z człowiekiem, szczeka jak odchodzę. A i wylewa wodę z miski;) Quote
ostatniaszansa Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 opiekunka Kusej w szoku :evil_lol: Pani Ewo ona dostała suchą, ja nigdy nie widziałam żeby ganiała za szczurami, skąd ta mysz ? ŻYWA ??? :crazyeye: Kusa trafiła do OS w wieku ok 5 miesięcy sierpien /wrzesień 2008 roku. Przywiózł ją p. Józef po zgłoszeniu znajomego z Rawy, że taka bida się tam błąka... Cud jakiś ale zawsze ufna , lgnąca do człowieka. nie zaczepia psów , ale zaczepina nie daje sobie w kasze dmuchać . Jakoś tak polowanie na koty... nie jestem tym zaskoczona :cool3: a nigdy jej w akcji nie widziałam bo nie miała u nas styczności z kotymi . Oj Kusa, Kusa ... Ewa Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 4, 2012 Posted June 4, 2012 Dex promuje się na owczarku.pl i na bos-owskim forum. Kusa myszy zjada, ale na barfowanie ma długie zęby, coś jej suchego zamówię...coś dla "yorków":diabloti: Quote
jola_li Posted June 5, 2012 Posted June 5, 2012 No to dwa kolejne szczęściarze trafiły na wczasy na Pojezierze Brodnickie :). A propos myszy - mój mąż znalazł kiedyś mysią nóżkę w twarożku... Quote
Soema Posted June 5, 2012 Author Posted June 5, 2012 Kusa - myszojad ;) [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-G4wrgavB3OQ/T85zCaFym4I/AAAAAAAARWo/ymK0ixFLNkc/s512/DSC04247.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-uAKJ9CsXzZs/T85yfn6OBRI/AAAAAAAARSI/ld9DTMVySYA/s720/DSC04211.JPG[/IMG] [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-rTNKy6SqkZ4/T85x6CdknkI/AAAAAAAARNU/_1XjFD2H-A8/s720/DSC04174.JPG[/IMG] [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-fmpLNUJ4PvQ/T85yCQZKZSI/AAAAAAAAROc/kP2iU2PkLbM/s720/DSC04182.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-LBJSRrZzdMI/T85yDQbYSgI/AAAAAAAAROk/LeYLUy-ZTdU/s720/DSC04183.JPG[/IMG] :loveu: [IMG]https://lh3.googleusercontent.com/-qwKL8jvywbE/T85zjSjP2gI/AAAAAAAARZ0/a_LDcXSS35I/s512/DSC04273.JPG[/IMG] Quote
ostatniaszansa Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 zaraz , zaraz a kto tak ładnie na dwóch łapkch prosi ? Szok , co ta nasza Kusa w tych myszach smakowitego widzi ? Feeee. Ewa Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 6, 2012 Posted June 6, 2012 Kusa to niezły skoczek jest, po meblach w potencjalnym domu może skakać ... Dex za to szczekacz , trochę mnie to martwi, mam nadzieję, że jak będzie miał swojego ludzia cały czas , to nie będzie ujadał godzinami non stop zostawiony w domu np.... Quote
ostatniaszansa Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Nie ona pierwsza , ale można odzwyczaić, nie mu juz u nas stołów, szafeczej po których by psy mogły skakać jak to onegdaj bywało. Trochę treningu , sposobu i dziewczyna nauczy się co mozna a co nie . Ciut gorzej z Dexem, nie miał takich objawów bo i jak ? Wygląda to tak po trosze jak lęk separacyjny , Aniu moge Ci wysłać kongo i spróbuj tym sposobem , odwrócić jego uwagę od tego,że nie ma w zasięgu wzroku ludzia. No cóz mają mnóstwo zalet ale i wady się znajdują. Jeden jest taki ,że bierzesz pod pachę i wszystko jest super, a z drugim trzeba popracować. Mam nadzieję, że nie stanie to przeszkodą w adopcji. Ewa Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 Ja mam konga , odwracam jego uwagę , damy radę. Po prostu mówie tak na przyszłość , że może być problem, ale oczywiście nie musi- jest to jedyna rzecz , do której mogę się u niego przyczepić. Jak dla mnie to Dex ma max 1 . Kusa jest śmieszna , ten mały ogonek jej lata , znalazła sobie jedno miejsce i tam się załatwia . Mądra psinka. Mam nadzieję, że wpadnie komus w oko, jej gabaryty są na +. Quote
ostatniaszansa Posted June 7, 2012 Posted June 7, 2012 a nie mówiłam,że Kusa to kochana sunieczka ? Fakt ,że z pychola na sunię nie wygląda :) dla mnie to sam urok i tdo tego mądra , szybko łapie . Co do Dexa to niech właściciel też zakupi konga , poczyta to i owo o leku separacyjnym ... wszystko będzie ok. Co to tak wziąć psa i już ? Trochę lekturki nie zaszkodzi prawda ? Kusa na szafki okazuje sie nie wchodziła, ale bardzo wysoko skakała. Jeszcze nie wyciągnęłam parówek a ona staje przed czlowiekiem, robi siad i daje łapkę . Spryciulka. Ewa Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 jak dobrze rozmowy się będą toczyły, to Dex za długo u mnie nie posiedzi;) ale czekam na decyzję na 100%, na razie więcej nie piszę, ale kciuki trzymać proszę:) Quote
kasienka001 Posted June 8, 2012 Posted June 8, 2012 Dopiero zobaczyłam, że nowe psiaki-boguszaki a tu już jeden ma szanse na dom. Takie cuda to tylko u u Ciebie Aniu. Też trzymam kciuki Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 ehh,niestety nic z tego, Dex przegrał ze szczeniakiem... Kusa jednak będzie barfować, tak zadecydowała po tym jak jej wczoraj zakupiłam karmę .... ;) Quote
ostatniaszansa Posted June 9, 2012 Posted June 9, 2012 dlatego poluje na myszy ? Przyznam,że w pierwszej chwili nie wiedziałam co to znaczy barfowac , ale od czego google :) Dex jestem przekonana,że znajdzie "ten" swój dom . A tak swoja drogą Droga Anno , byłby świetnym tłem dla Twoim pięknych białasów black & white :evil_lol: Ewa Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Byłby , to prawda i uwierz- gdybym miała jednego białąska tylko, to bym się mocno zastanawiała;) ale w tej chwili dodatkowy pies u mnie jest nie do przyjęcia, czasowo nie wyrabiam niestety hehe, nie wiem czy dlatego Kusa ma ochotę na myszki ;) jeżeli rzeczywiście z tą myszą nie był to jednorazowy przypadek, lecz jest łowna , to tylko dla niej na plus;) Quote
ostatniaszansa Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Aniu na poważnie , serio , wiem, rozumiem. znając i Dexa a zwłaszcza Kusą mamy nadziejena rychle znalezienie im domków. Uczciwie mówiąc jesteśmy juz nieco zmęczone naszym domowym zwierzyńcem. Zdemeńciały , ślepy ( zmiany neurologiczne ) 18 kot , który wyje w nocy do ściany, pies z przewlekłą niewydolnościa nerek, upierdliwa ssąca i śliniąca się ( atawistyczne ) 15 letnia kicia Atina , bulimiczka Gapcia ( kicia ) wyżera komu się ida a potem..., ze zmianami zwyrodnienionymi , bolesnymi Zulinka ( kicia ). Najlepiej trzymaja się Dambo niby jamnik ( osobisty pies Agnieszki ) i moja bezzębna staruszka Tosia . Jedno mnie szokuje, ludzie chorują, nie rzadko młodzi na przeróżne schorzenia kregosłupa , generalnie układu ruchu , bo niby nienaturalna postawa na dwóch " łapach " . Psy , koty są na czterech . Skąd u tych zwierzat takie zmiany zwyrodnieniowe ?! Nie siedza przy biurku, komputerze, nie dźwigają , nie chodzą na obcasach , ciężar rołożony. Byłam w szoku ( weterynarz tez ) jak zobaczyłam , jakie zmiany w kręgosłupie ma moja kicia Atina , bardzo zresztą zwinna, nadal wskakuje i tu i tam. Nic juz z tego nie rozumiem... Ewa Quote
ostatniaszansa Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 Ja tylko poprawie: moj DUMBO (a nie jakis dambo) to jamnik - 100% jamnik, zwlaszcza z pyska ;)/Agnieszka Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 10, 2012 Posted June 10, 2012 (edited) miałam tel z warszawy o Dexa, pan chciał po niego już jechać;) powiedziałam, że najpierw wizyta - Ewa zrobi w tygodniu;) dom fajnie brzmi , zobaczymy:) Dexio biega sobie na wybiegu z Kusą , Miką i Kleksem. Edited June 10, 2012 by Ania+Milva i Ulver Quote
jola_li Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Nie było mnie kilka dni, teraz powoli nadrabiam lekturę wątków i - cieszę się z dobrych wieści o boguszkach, a jak ten domek... tfu tfu, nic nie mówię tylko - :kciuki::kciuki::kciuki: Quote
Ania+Milva i Ulver Posted June 13, 2012 Posted June 13, 2012 Ewa, Aga- umówiłyście się na wizytę? pytam, bo mam następne zapytanie o Dexa i chcę wiedzieć kiedy mogę dawac info czy adopcja aktualna , czy nie;) Quote
ostatniaszansa Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 Dzisiaj wizyta przed adopcyjna w W-wie . Ewa Quote
jola_li Posted June 14, 2012 Posted June 14, 2012 [B]Ostatniaszansa[/B], teraz dopiero zauważyłam - niby dobrze z tym banerkiem, ale nie do końca, bo nie jest podlinkowany ;). A za dzisiejszą wizytę oczywiście [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/daumen.gif[/IMG]. Quote
Recommended Posts