Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych - International Dog Show (CACIB)[/COLOR][/FONT]
[COLOR=black][FONT=Comic Sans MS]Warszawa[SIZE=2], 10, 11, 12.07.2009[/SIZE][/FONT][/COLOR]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]tereny Klubu Sportowego "GWARDIA" - Warszawa, ul. Racławicka 132[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]12.07.2009 (niedziela/Sunday) - grupy/groups: 1, 3, 5[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]termin przyjmowania zgłoszeń: 19.06.2009 - nie będzie przedłużany ![/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]sędzia: Gerard Jipping (NL)[/COLOR][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Kto się wybiera?[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]My jeszcze nie zgłoszeni, ale mamy w planach:[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][B]Psy[/B][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]kl. szczeniąt[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]GLADIATOR z Klanu Wydry[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]GRYZLI z Klanu Wydry[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]kl. otwarta[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]NON-STOP FIRE Eskimoski Domek[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][B]Suki[/B][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]GURUGITA z Klanu Wydry[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]GRACJA z Klanu Wydry[/FONT]

kl. pośrednia
FELICITA z Klanu Wydry

kl. championów
Haukenn ANDROMEDA

• Replies 69
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych - International Dog Show (CACIB)
[COLOR=black]Warszawa[SIZE=2], 10, 11, 12.07.2009[/SIZE][/COLOR][/FONT]

kl. pośrednia
FELICITA z Klanu Wydry
[COLOR=red]Snowmist's OSTIA OF ARKTOGEA
[/COLOR]
kl. championów
Haukenn ANDROMEDA

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych - International Dog Show (CACIB)
[COLOR=black]Warszawa[SIZE=2], 10, 11, 12.07.2009[/SIZE][/COLOR][/FONT]

[COLOR=Red]ROTE FLUH Srebro Północy [/COLOR]:loveu:

kl. pośrednia
FELICITA z Klanu Wydry
[COLOR=red][COLOR=Black]Snowmist's OSTIA OF ARKTOGEA[/COLOR]
[/COLOR]
kl. championów
Haukenn ANDROMEDA[/quote]

Posted

[FONT=Comic Sans MS]Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych - International Dog Show (CACIB)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]Warszawa[SIZE=2], 10, 11, 12.07.2009[/SIZE][/COLOR][/FONT]

[FONT=Comic Sans MS][I][COLOR=darkslategray]MUCH BETTER of Wolf Point[/COLOR][/I] :loveu:[/FONT]

[COLOR=red]ROTE FLUH Srebro Północy [/COLOR]:loveu:

kl. pośrednia
FELICITA z Klanu Wydry
[COLOR=red][COLOR=black]Snowmist's OSTIA OF ARKTOGEA[/COLOR]
[/COLOR]
kl. championów
Haukenn ANDROMEDA

• 2 weeks later...
Posted

[COLOR=Blue][B][FONT=Comic Sans MS]Międzynarodowa Wystawa Psów Rasowych - International Dog Show (CACIB)[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]Warszawa[SIZE=2] 12.07.2009[/SIZE][/FONT][/B][/COLOR]

[COLOR=Blue][B][FONT=Comic Sans MS]sędzia: Gerard Jipping (NL)[/FONT]
[/B][/COLOR]

[COLOR=Black][B][FONT=Comic Sans MS]MUCH BETTER of Wolf Point [/FONT]
[/B][/COLOR]
[B][FONT=Comic Sans MS]NON-STOP FIRE Eskimoski Domek[/FONT][/B]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=Black][B]GURUGITA z Klanu Wydry
GRACJA z Klanu Wydry
ROTE FLUH Srebro Północy[/B][/COLOR][/FONT][FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
kl. pośrednia
[B][FONT=Comic Sans MS]FELICITA z Klanu Wydry
[/FONT][/B] [COLOR=red][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]Snowmist's OSTIA OF ARKTOGEA

[/COLOR][/FONT][/B][FONT=Arial][COLOR=black]kl.otwarta[/COLOR][/FONT][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]
Arktogea QUEEN OF SNOW

[/COLOR][/FONT][/B][/COLOR]kl. championów
[B][FONT=Comic Sans MS]Haukenn ANDROMEDA
Arktogea VIXEN[/FONT][/B]

Posted

[quote name='mortikia'][CENTER]
Interchampionka w klasie otwartej? [/CENTER]
[/quote]

No, niestety, jak się ma dwie Interchampionki, to jedna musi być poszkodowana, bo przecież Sylwia się nie rozdwoi na ringu w klasie Championów :D

A swoją drogą szkoda, że nie ma klasy Interchampionów :)

Posted

[quote name='karlaaa']Wiecie może kiedy mija termin przyjmowania zgłoszeń??
Bo ja się coś do związku wybrać nie mogę :shake:[/quote]
Termin mija 19 czerwca. :evil_lol:

Posted

[FONT=Comic Sans MS][B]Psy

[/B]kl. szczeniąt[/FONT]
[COLOR=black][B][FONT=Comic Sans MS]MUCH BETTER of Wolf Point [/FONT]
[/B][/COLOR]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]GURUGITA z Klanu Wydry
GRACJA z Klanu Wydry
ROTE FLUH Srebro Północy[/B][/COLOR][/FONT][FONT=Comic Sans MS]
[/FONT]
kl. pośrednia
[B][FONT=Comic Sans MS]FELICITA z Klanu Wydry
[/FONT][/B][COLOR=red][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]Snowmist's OSTIA OF ARKTOGEA

[/COLOR][/FONT][/B][FONT=Arial][COLOR=black]kl.otwarta[/COLOR][/FONT][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]
Arktogea QUEEN OF SNOW
[/COLOR][COLOR=red]Arktogea ESTONIA:mad::loveu:[/COLOR][/FONT][/B][/COLOR]
[COLOR=red][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]
[/COLOR][/FONT][/B][/COLOR]kl. championów
[B][FONT=Comic Sans MS]Haukenn ANDROMEDA
Arktogea VIXEN[/FONT][/B]

Posted

[quote name='mortikia']Z całym szacunkiem Żanetko, ale ja uważam, że "poszkodowane" będą suczki, które starają się o championaty :shake:[/quote]

Jest w tym wiele racji, ale nikt nikomu nie zabrania wystawiać championów w klasie otwartej. Nie ma takiego zapisu w regulaminie. A jak masz tylko 2 psy, a w dodatku 2 championy, czy też Interchampiony, to wiadomo, że nie zabierzesz na wystawę tylko jednego. Jak już jechać, to jechać z wszystkimi. Sylwia i tak bardzo rzadko suczki w Polsce ostatnio wystawia. A z drugiej strony, dlaczego miałaby tego nie robić, skoro ma piękne i utytułowane suki?

Ja innego rozwiązania nie widzę. Są tylko dwie klasy w których można dorosłe suki pokazać. A jak już pisałam wcześniej, jedna osoba nie jest się w stanie rozdwoić na ringu. I jeśli chce sama pokazać oba psy, to niestety muszą być zgłoszone do dwóch różnych klas.

Nie ona pierwsza i nie ostatnia ma taki dylemat ;-).

Ja tam mam nadzieję, że obie zaprezentują się jak najlepiej, bo obie są śliczne.

Posted

[quote name='Cyraneczka']Jest w tym wiele racji, ale nikt nikomu nie zabrania wystawiać championów w klasie otwartej. Nie ma takiego zapisu w regulaminie. A jak masz tylko 2 psy, a w dodatku 2 championy, czy też Interchampiony, to wiadomo, że nie zabierzesz na wystawę tylko jednego. Jak już jechać, to jechać z wszystkimi. Sylwia i tak bardzo rzadko suczki w Polsce ostatnio wystawia. A z drugiej strony, dlaczego miałaby tego nie robić, skoro ma piękne i utytułowane suki?

Ja innego rozwiązania nie widzę. Są tylko dwie klasy w których można dorosłe suki pokazać. A jak już pisałam wcześniej, jedna osoba nie jest się w stanie rozdwoić na ringu. I jeśli chce sama pokazać oba psy, to niestety muszą być zgłoszone do dwóch różnych klas.

Nie ona pierwsza i nie ostatnia ma taki dylemat ;-).

Ja tam mam nadzieję, że obie zaprezentują się jak najlepiej, bo obie są śliczne.[/quote]
[FONT=Comic Sans MS]ŻANETKA - DZIĘKUJĘ[/FONT] :loveu:

Posted

[quote name='SYLWIA:)'][FONT=Comic Sans MS]ŻANETKA - DZIĘKUJĘ[/FONT] :loveu:[/quote]

Nie ma za co :-)

Zresztą nie jest to tylko moje zdanie. Właśnie przed chwilą Louise napisała mi, że przygląda sie tej dyskusji na forum i ma na ten temat swoje wytłumaczenie: jeśli jakaś suczka jest dobra, to może pokonać nawet Interchampionkę ;-).

Shisha pokonała Vixen w Bydgoszczy, chociaż Vixen jest Interchampionką i występowała w klasie otwartej.
Dziś jedna może się prezentować lepiej, jutro druga.

Ja tam z przyjemnością popatrzę na zmagania moich dzieciaków :) :loveu:

Posted

[quote name='Cyraneczka']
Zresztą nie jest to tylko moje zdanie. Właśnie przed chwilą Louise napisała mi, że przygląda sie tej dyskusji na forum i ma na ten temat swoje wytłumaczenie: jeśli jakaś suczka jest dobra, to może pokonać nawet Interchampionkę ;-). [/quote]

Macie rację, ale jest ogromna różnica między psem, który jest świetnie obeznany z ringiem, ma dużo wystaw za sobą, a psem, który dopiero zaczyna swoją karierę. Proszę, nie bierzcie tego do siebie, bo nie oto przecież chodzi. :) Wyraziłam tylko swoje zdanie.

Posted

Nie bierzemy :-)
Czy ja wiem, czy psy w klasie otwartej są mało zapoznane z ringiem?? Miały możliwość zapoznania się już w klasie szczeniat, młodzieży i pośredniej...
Chyba, że mowa o dorosłym psie, który trafi na wystawy dopiero jako dwulatek. Ale w tym przypadku nie ma się co oszukiwać, długa droga przed handlerem, żeby nauczyć takiego psa dobrej pracy w ringu, i w takim przypadku jednorazowe "trafienie" na Interchampionkę nic tu nie zmieni. A na pewno będzie jeszcze wiele okazji żeby się oswoić z ringiem i nie trafić na utytułowaną konkurentkę, czy konkurenta.

Posted

Problem , który zasygnalizowała mortikia nie zniknie sam z siebie . Coraz więcej polskich hodowców i wystawców ma po kilka dobrych psów i chce je wystawiać i pokazywać na wystawach . Problemu nie ma jesli aktualnie posiada się dobrego psa i sukę . Ale co mają zrobić Ci krórzy posiadają dobre psiaki jednej płci . Ktoś powie wystawiać tylko jednego . Można i tak . Ake wystawy to drogi biznes , koszt zgłoszenia psa to tylko część kosztów związanych z wystawą , więc jadąc do nieznanego sędziego część z nas zabiera ze sobą dwa psy danej płci . Jeśli są to Championy to nikt przecież nie zgłosi ich do jednej klasy . To rodzi problem , bo blokuje się innym możliwość zdobycia upragnionych tytułów . Jednak rozwiązania tego problemu istnieją . Tak samo jak do CACIBa wymyslono res CACIB , tak samo i do CACa wymyślono res CAC . Wtedy nawet drugi pies w danej klasie ma szansę zostać Championem . Rozwiązanie to jest stosowane w wielu krajach z dobrym skutiem . Pozwala ono bezkolizyjnie wystawiać i dobre psy i zdobywać Championaty mniej doświadczonym wystawcom . Nie wiem jak ZKwP odnosi się do takich propozycji , ale przypominam , że związek to my , czyli wszyscy którzy opłacają składki członkowskie . Jeśli ktoś więc chce coś zmienić , to przecież można próbować .
.... a moim zdaniem res CWC ( res CAC ) powinne być wprowadzone , przy jednoczesnym podniesieniu kryteriów przyznawania Championatów do conajmniej dwóch dużych CWC .

Co Wy na to ???

Posted

[quote name='piotrjan']Problem , który zasygnalizowała mortikia nie zniknie sam z siebie . Coraz więcej polskich hodowców i wystawców ma po kilka dobrych psów i chce je wystawiać i pokazywać na wystawach . Problemu nie ma jesli aktualnie posiada się dobrego psa i sukę . Ale co mają zrobić Ci krórzy posiadają dobre psiaki jednej płci . Ktoś powie wystawiać tylko jednego . Można i tak . Ake wystawy to drogi biznes , koszt zgłoszenia psa to tylko część kosztów związanych z wystawą , więc jadąc do nieznanego sędziego część z nas zabiera ze sobą dwa psy danej płci . Jeśli są to Championy to nikt przecież nie zgłosi ich do jednej klasy . [B]To rodzi problem , bo blokuje się innym możliwość zdobycia upragnionych tytułów .[/B] Jednak rozwiązania tego problemu istnieją . Tak samo jak do CACIBa wymyslono res CACIB , tak samo i do CACa wymyślono res CAC . Wtedy nawet drugi pies w danej klasie ma szansę zostać Championem . Rozwiązanie to jest stosowane w wielu krajach z dobrym skutiem . Pozwala ono bezkolizyjnie wystawiać i dobre psy i zdobywać Championaty mniej doświadczonym wystawcom . Nie wiem jak ZKwP odnosi się do takich propozycji , ale przypominam , że związek to my , czyli wszyscy którzy opłacają składki członkowskie . Jeśli ktoś więc chce coś zmienić , to przecież można próbować .
.... a moim zdaniem res CWC ( res CAC ) powinne być wprowadzone , przy jednoczesnym podniesieniu kryteriów przyznawania Championatów do conajmniej dwóch dużych CWC .

Co Wy na to ???[/quote]

Dokładnie oto mi chodzi. Moim zdaniem res CWC to świetny pomysł, ale wątpię, żeby ZK to wprowadził...

Posted

A mi się wydaje, że robimy z igły widły :rolleyes:
Bo:
- w Polsce jest kilkanaście wystaw międzynarodowych w roku, więc jest wystarczająco dużo okazji i możliwości, aby dobry pies zdobył "dużego" CWC. Jedna wystawa nie przekreśla naszych planów.
- championaty to naprawdę nie kwestia życia lub śmierci. Jasne, że miło mieć w domu championa, ale myślę (mam nadzieję), że równie miło jest w towarzystwie tego samego psa, kiedy championem nie jest.
- zawsze byłam zwolennikiem daleko rozwiniętych relacji międzyludzkich i komunikacji (choćby werbalnej). Znamy się, często lubimy i przyjaźnimy, a nawet jeśli mamy do siebie jakieś "ale" również warto o tym wspomnieć. Nic nie stoi na przeszkodzie, aby ustalić kto gdzie zamierza jechać i jakie psy, w jakich klasach wystawiać. Myślę, że nikt nikomu (albo prawie nikt nikomu) złośliwości robić nie będzie. Takie rzeczy były robione już wielokrotnie i naprawdę poproszenie kogoś o przysługę nie jest hańbą ;)

Dziękuję. Skończyłam. Idę prać skarpetki 0X

Posted

[COLOR=black][B][FONT=Comic Sans MS]MUCH BETTER of Wolf Point [/FONT][/B][/COLOR]
[B][COLOR=black][FONT=Comic Sans MS]GLADIATOR z Klanu Wydry[/FONT][/COLOR][/B]
[B][COLOR=black][FONT=Comic Sans MS]GRYZLI z Klanu Wydry[/FONT][/COLOR][/B]

[FONT=Comic Sans MS]kl.młodzieży[/FONT]
[FONT=Comic Sans MS][B]DREAMS THE ICE Willm's[/B][/FONT]
[FONT=Comic Sans MS]kl. pośrednia[/FONT]

kl.otwarta
[B]KORTIZ Eskimoski Domek[/B]

kl.championów
[B]EASY RIDER Hydrargium[/B]

kl.weteranów
[B]RICK de Ciukci[/B]
[B]Explorer Starlight Express[/B]

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=black][B]GURUGITA z Klanu Wydry[/B][/COLOR][/FONT]
[B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]GRACJA z Klanu Wydry[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]ROTE FLUH Srebro Północy[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Comic Sans MS]BONITA The Future Is Ours[/FONT][/B]

kl. pośrednia
[B][FONT=Comic Sans MS]FIESTA z Klanu Wydry[/FONT][/B]
[COLOR=red][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]Snowmist's OSTIA OF ARKTOGEA[/COLOR][/FONT][/B][/COLOR]
[COLOR=red][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=#000000]ONE IN A MILION Dwie Korony[/COLOR][/FONT][/B]

[FONT=Arial][COLOR=black]kl.otwarta[/COLOR][/FONT]
[B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]Arktogea QUEEN OF SNOW[/COLOR][/FONT][/B]
[/COLOR][B][FONT=Comic Sans MS][COLOR=black]Arktogea ESTONIA[/COLOR][/FONT][/B]
[B][FONT=Comic Sans MS]BEST GIRL FOR YOU Eskimoski Domek[/FONT][/B]

kl. championów
[B][FONT=Comic Sans MS]Arktogea VIXEN[/FONT][/B]
[B][FONT=Comic Sans MS][/FONT][/B]