Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 142
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja dzisiaj mam nienajlepsze wieści. Na szczęście nie chodzi o łapkę, więc nie jest całkiem źle, ale Cay ma zapalenie ucha. Od początku drapał się trochę, ale uznawałam to za normę, a dzisiaj spojrzałam - i nie wygląda to dobrze. W uchu jest brud i krew, ropa, strupki i zaklejone włoski. Najprawdopodobniej dzisiaj zabierzemy go do weta.

Poza tym Cay jest całkiem wesoły, chociaż widać, że łapka go boli. Griso stał się jego wujkiem-towarzyszem, śpią razem, bawią się razem (i razem broją).

Posted

Taką wiadomość napisano na jego colakowym wątku.

Nie bardzo rozumie.Piszesz że chyba nie będzie konieczności zab. chir,ani ponownego nastawiania.Czy to znaczy że ma załozony jakis profesjonalny opatrunek usztywniajacy, bo na zdjęciu ze schronu nie widać.A może jeszcze wtedy tego nie miał.Ja bym jednak coś z tym zrobiła , bo moze zostac kaleka a powinien dojść do pełni sil bo inaczej nie znajdzie chętnego na domek.

Posted

Cay nie ma założonego gipsu, bo kość zrosła się już na tyle, że nie było to konieczne - minęło dość dużo czasu od złamania do naszej wizyty u weta, łapka była już sztywna i podjęliśmy decyzję, aby nie mędzyć Caya gipsem.
Jest on jednak teraz pod ochroną, i jeśli cokolwiek będzie nie tak, będziemy u weta.
Łapa jest zrośnięta krzywo, ale w taki sposób, że malec może sobie z tym bez problemów radzić. Złamanie było na tyle stare, że kość trzeba byłoby łamać, więc zadecydowaliśmy, że zobaczymy jak będzie radził sobie, gdy się to zrośnie samo- jeśli będzie źle, to złamać można zawsze. Oby jednak nie trzeba było, bo gips na takim malcu, przy takich temperaturach... :shake:

I do tego to ucho biedne.. Coś nasz Cay strasznie pod górkę ma dzieciństwo :placz:

Posted

decyzja jest narazie taka ,ze zberamy n maluszka i na jego hotelik natomiast z oglaszaniem sie wstrzymujemy jeszcze z 2 tyg co najmniej zeby sprawdzic jak lapka.

Posted

fizia napisał(a):
Bardzo prosimy o każdy grosik dla maluszka!!:oops:

Śliczny ten psiaczek :loveu:
Przelałam 50 zetów. Jutro powinny znaleźć się na zapodanym mi koncie

Posted

elik napisał(a):
Śliczny ten psiaczek :loveu:
Przelałam 50 zetów. Jutro powinny znaleźć się na zapodanym mi koncie

Dziękujemy serdecznie!!!:loveu:

Posted

fizia napisał(a):
dziękujemy!!!

Lara - zbieramy na moje konto- masz numer?

fiziu, prześlij mi jeśli możesz, bo ja co jakiś czas czyszczę skrzynkę i sama nie wiem czy mam czy nie :eviltong:

Posted

__Lara napisał(a):
fiziu, prześlij mi jeśli możesz, bo ja co jakiś czas czyszczę skrzynkę i sama nie wiem czy mam czy nie :eviltong:

właśnie wysłałam:loveu: