Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kana napisał(a):

Mortikia u Ciebie jest na DT?
Może ponazywamy maluszki i weżmiemy się do ogłoszeń ?

Tak, jest jest. Przyjechała po 1 w nocy.
Jestem jak najbardziej za. Zastanawiam się jak nazwać małą. Myślałam o czymś chwytliwym, ładnym, oryginalnym - czymś, co rzuci się w oczy.;)

eve69 napisał(a):

My dzis z pobocza zdjelismy starego ONa z rana po lancuchu na szyi:shake:

Biedaczek ! A coś więcej o nim? Jakieś fotki? Gdzie teraz jest?

eve69 napisał(a):
wlasciciele wola suki sie pozbyc niz za niego zaplacic. Pies, ojciec szczeniat ma zapalenie spojowek i tez chciano go uspic. Ale bedzie leczony

A może znajdziemy suczce lepszy domek? Mogłabyś wstawić fotki rodziców szczeniąt?

U nas noc była... na początku koszmarna. Ale jakoś minęło. Po dwóch godzinach popiskiwania i kręcenia się po całym mieszkaniu mała padła i spała do rana ;)

Przed chwilą zrobiłam parę fotek- najlepsze nie są, ale zawsze coś :) Jak będę miała więcej czasu (może w środę) to zrobię jej większą sesję ;)

A tak się cieszę :loveu:

• Replies 141
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie umiem robić lepszych :P

A p.s kto bedzie to wszystko prowadził?
Jezeli mortikia to przydałoby się uporządkować pierwszy post.
Jak z umowami adopcyjnymi ?

Posted

brazowa1 napisał(a):
jezeli chcecie moge przekazac pare rzeczy na bazarki-fajnych.Tylko potrzebna osoba,ktora je wystawi.

Świetny pomysł !!! Dziękujemy :loveu::loveu::loveu:

Posted

Kana napisał(a):

Nie umiem robić lepszych :P

A p.s kto bedzie to wszystko prowadził?
Jezeli mortikia to przydałoby się uporządkować pierwszy post.
Jak z umowami adopcyjnymi ?

Banerek śmieszny :) Lubie to zdjęcie. :loveu:
Właśnie wróciłam ze spaceru z psami. Wzięłam małą na chwilę na trawkę, żeby się załatwiła, ale zrobiła tylko siku ;) Pochwaliłam ją, chwilę się pobawiłyśmy i wróciłyśmy do domu. Jej ulubiona miejscówa to kącik za łóżkiem, chowa się tam, kiedy chce odpocząć od mojej ONki ;) :lol: Poza tym... ciągle za mną chodzi. Siada przy nodze, patrzy prosto w oczy, oczekuje pieszczot. Jest słodziutka. Ma bardzo mądre spojrzenie :loveu: A ja mam.... problem. Jak ją u licha nazwać??? :cool1: Angel ?
Co do reszty postu Kany: zaraz uporządkuję pierwszy post. Umowy trzeba napisać. Zaznaczyć w nich, że będą wizyty po adopcji i jeśli pies będzie źle traktowany/zaniedbany to mamy prawo go odebrać. To moim zdaniem jeden z najważniejszych punktów. Wyadoptowałam parę psów, miałam 3 mioty husky i coś wiem na ten temat. :cool3:

Posted

Przed chwilą miałam telefon o szczeniaczka... Pani mieszka daaaleko gdzieś na Śląsku, ale pyta czy psa można dziś odebrać, bo jej mąż jest w Warszawie na delegacji, po czym pyta czy mogę przywieźć im psa do hotelu, w którym jest mąż, bo jemu nie będzie się chciało przyjechać (myślę, że on po prostu o psie nie wiedział, ale wg żony "wziąłby z litości") i ani słowa o warunkach jakie ma dla suni :roll: Pożegnałam tą panią, powiedziałam, że po sunię trzeba przyjechać osobiście, szukamy dalej...

Posted

brazowa1 napisał(a):
jezeli chcecie moge przekazac pare rzeczy na bazarki-fajnych.Tylko potrzebna osoba,ktora je wystawi.

Brązowa...wyślij fotki przedmiotów i opis...dobrze byłoby też ceny wywoławcze!
Wystawię w środę!

Chyba,że wolisz wysłać pakę...to wtedy obfocę,i wystawię! Ale ceny też by się przydały!
Jeśli jesteście zainteresowane...dajcie znać na pw!

A mała jakoś z wtorkiem mi się skojarzyła i pokręconym:evil_lol: sposobem wyszła mi...Torri...:lol:

Posted

Dostałam mailem zdjęcia pieska, który jest w domku stałym w Gdańsku :) Niestety w formacie, którego mój komputer "nie czyta".:roll: Może komuś prześlę i on wstawi? Kto chętny? ;)

Posted

Mortikia:

Umowy trzeba napisać. Zaznaczyć w nich, że będą wizyty po adopcji i jeśli pies będzie źle traktowany/zaniedbany to mamy prawo go odebrać. To moim zdaniem jeden z najważniejszych punktów. Wyadoptowałam parę psów, miałam 3 mioty husky i coś wiem na ten temat. :cool3:
Mogłabyś to zrobić ?

Mortikia:
Poza tym... ciągle za mną chodzi. Siada przy nodze, patrzy prosto w oczy, oczekuje pieszczot. Jest słodziutka. Ma bardzo mądre spojrzenie :loveu:
Moje do tego piszczą jak cholera :evil_lol:
Mam ich dość :diabloti:
hehe ;)

Mortikia:
kto zrobi i poprowadzi bazarek ????
Pisałam już że ja moge ;)

Mortikia:
Pożegnałam tą panią, powiedziałam, że po sunię trzeba przyjechać osobiście, szukamy dalej...
Bardzo dobrze, ludzie mają on nie prosić !! :evil_lol:

Mortikia:
Dostałam mailem zdjęcia pieska, który jest w domku stałym w Gdańsku :smile: Niestety w formacie, którego mój komputer "nie czyta".:roll: Może komuś prześlę i on wstawi? Kto chętny? ;-)
Wyślij do mnie. Zobacze co da się zrobić.
[email protected]

brazowa1:
a moglabym te rzeczy przekazac ktorejs z Ciotek z Gdańska? to sa naprawde fajne,"psie" gadzety-atrakcyjne,nowe ,nie zawiedziecie sie.
Możesz zrobić tak, albo możemy zrobić tak że ja je wystawie a ty będziesz wysyłać. Mi to obojętnie.
Tylko musiałabyś mi je przywieźć bo jestem chora aktualnie. Chyba że poczekasz do środy/ czwartku.

Ja myślałam nad imionami Tora,Tara,Puma,Mika,Sasha i Vega. Ale nie wiem już sama. :roll:

Posted

Kana napisał(a):
Mogłabyś to zrobić ?
Moje do tego piszczą jak cholera :evil_lol:
Pisałam już że ja moge ;)
Wyślij do mnie. Zobacze co da się zrobić.
[email protected]

Ja myślałam nad imionami Tora,Tara,Puma,Mika,Sasha i Vega. Ale nie wiem już sama. :roll:

Postaram się skleić jakiś tekst do umów pewnie jutro.
Moja piszczała wczoraj po przywiezieniu, od tamtej pory już jest grzeczna :)
Wieczorem wyślę Ci te zdjęcia.
A jak podoba się tytuł wątku? Zaczęłam wołać do mojej małej Angel ;)

Posted

Kana napisał(a):
Super tytuł :loveu:
Na forum masz wzory umów.

A Twoja lata po całym domu ? :cool3:

Gdzie są te wzory?
Tak, Angel biega po całym mieszkaniu, ale jest baardzo grzeczna jak na szczeniaka :loveu:

Dzisiejsze fotki ;)

Posted

Ja też tak na początku miałam ale jak zaczeły mi zatapiać mieszkanie to siedzą teraz czesto w korytarzu i łazience i tam to dopiero powodzie są :diabloti:

Dzisiaj prawie dostałam mandat za to że nie miałam ich na smyczy :roll:
Głupek myślałam ze mu coś zrobie :angryy:

Małe dostały tabletke na robaki i na pchły i kleszcze taki środek.
Ale na szczepienia niestety już mi nie starcza.

Wspólnie ze znajomą wymyśliłyśmy imiona :
Roxana vel Roxi
i Tara.
Z resztą i tka nowi właściciele pewnie będą chcieli swoje dać ;)

Tu masz wszystkie najpotrzebniejsze linki.
Wybierz ktorąś umowe i wydrukujemy dla każdej z sunieczki.
Tam jest na prawde wiele potrzebnych rzeczy napisane ;)

http://www.dogomania.pl/forum/1623458-post2.html

Ogłoszenia :
ANGEL i jej siostry szukają domu ! Szczeniaki ON! (646555502) - Aukcje internetowe Allegro

Mortikia podaj proszę swoje imię. Czy coś poprawić zmienić w allegro?
Nie wiem... podoba się w ogóle ? :D

trójmiasto.ogłoszenia
alegratka.pl

Posted

Kana napisał(a):
Ja też tak na początku miałam ale jak zaczeły mi zatapiać mieszkanie to siedzą teraz czesto w korytarzu i łazience i tam to dopiero powodzie są :diabloti:

Tak, skąd ja znam "powodzie" :roll: Co pół godziny latam z mopem po mieszkaniu :eviltong: Ale szkoda mi małą zamykać. Jest bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem i nie lubi być sama. Co prawda chętnie bawi się z moimi psami, ale woli... po prostu siedzieć koło mnie. :) Jest słodka.

Kana napisał(a):
Dzisiaj prawie dostałam mandat za to że nie miałam ich na smyczy :roll:
Głupek myślałam ze mu coś zrobie :angryy:

Ja małą wyprowadzam na dwór tylko na chwilę, do zdjęć - niestety, miasto to miasto, psów jest dużo, a suńka nie ma jeszcze szczepień.

Kana napisał(a):
Małe dostały tabletke na robaki i na pchły i kleszcze taki środek.
Ale na szczepienia niestety już mi nie starcza.

Ja wczoraj i dzisiaj miałam szkolenie i zero czasu. Jutro idę z małą do weterynarza.

Kana napisał(a):
Wspólnie ze znajomą wymyśliłyśmy imiona :
Roxana vel Roxi
i Tara.
Z resztą i tka nowi właściciele pewnie będą chcieli swoje dać ;)

Ładne imiona :)

Kana napisał(a):
Tu masz wszystkie najpotrzebniejsze linki.
Wybierz ktorąś umowe i wydrukujemy dla każdej z sunieczki.
Tam jest na prawde wiele potrzebnych rzeczy napisane ;)

http://www.dogomania.pl/forum/1623458-post2.html

OK, zaraz zobaczę.

Kana napisał(a):
Ogłoszenia :
ANGEL i jej siostry szukają domu ! Szczeniaki ON! (646555502) - Aukcje internetowe Allegro

Mortikia podaj proszę swoje imię. Czy coś poprawić zmienić w allegro?
Nie wiem... podoba się w ogóle ?

Ogłoszenie bardzo ładne. Ja bym tylko jedną rzecz zmieniła:
"Szczeniaki zabrane - warunek- sterylizacja suki."
Napisałabym raczej "Warunkiem adopcji suni jest jej sterylizacja".;)
Ja jestem Justyna ;)

Ps. A ja żałuję, że nie wzięłam dwóch suczek. Bardzo bałam się, że będzie problem z adopcją... A tu psikus. Mam trzech chętnych na Angel. :crazyeye: Jeden pan, który mieszka pod W-wą w domu z ogrodem i chce psa do stróżowania. Pewna pani, która zaczepiła mnie na spacerze, z Warszawy, mieszka w bloku. I mój sąsiad, który w małej się zakochał i ciągle prosi o odpowiedź czy mógłby wziąć małą... I mam dylemat - dać sunię do domu z ogrodem, gdzie "wglądu" raczej mieć nie będę (brak samochodu) czy oddać ją sąsiadowi - ma mniejsze mieszkanie od mojego, małą sunię ratlerka i jednego kota, mieszka z żoną, niedawno jego córka wyprowadziła się, ich sunia ma ok 14 lat i marzą o dużym psie. Co Wy byście wybrały? :cool1:

Posted

Także wychodze tylko na chwile ale chciałam raz zmęczyć sunie. Z resztą i tak były ciągle na dworzu.

Zrobiłam umowy adopcyjne i ankietę przedadopcyjną.
Podajcie meila to wam prześle.

Rozumiem że wyadoptującym sunie jest osoba która ma je u siebie ?
Tzn. ja podpisuje umowy za Tarę i Roxi a wy za swoję ?
I to każda z nas bedzie sprawdzac wszystko gdyby doszło do adopcji ?
Bo nie wiem jak by było najlepiej. Wydaje mi się własnie, ze tak.

Ja bym wybrała tego Pana z tym pieskiem i kotkiem. Piesek już sedziwy akurat zapełni pustke gdy pieska zabraknie. Ale czy dadzą sobie radę z duzym psem ?
W umowie mam wszystkie warunki opisane dot. sterylizacji itp.

Mogę także jedną z moich wysłać do Wawy jezeli by nikt się nie zgłaszał po nasze a warunki tych dwóch pań by były dobre.

Posted

Ciąg dalszy zdjęć... :loveu:

Zwróćcie uwagę na ptaszka nad głową Angel :lol:

Biegniemy do pańci... ;) (Jak na swoje gabaryty-jest malusia-łapki ma grube!)

"U cioci Toffi bezpieczniej" :p

"Jestem taka czujna!" :eviltong: Poważnie- jak na szczeniorka jest bardzo czujna, nic nie umknie jej uwadze.

Mały lizus :evil_lol:

Posted

Kana napisał(a):

Zrobiłam umowy adopcyjne i ankietę przedadopcyjną.
Podajcie meila to wam prześle.

[email protected]

Kana napisał(a):

Rozumiem że wyadoptującym sunie jest osoba która ma je u siebie ?
Tzn. ja podpisuje umowy za Tarę i Roxi a wy za swoję ?
I to każda z nas bedzie sprawdzac wszystko gdyby doszło do adopcji ?
Bo nie wiem jak by było najlepiej. Wydaje mi się własnie, ze tak.

Mnie się też tak wydaje.

Kana napisał(a):

Ja bym wybrała tego Pana z tym pieskiem i kotkiem. Piesek już sedziwy akurat zapełni pustke gdy pieska zabraknie. Ale czy dadzą sobie radę z duzym psem ?

Poradzić to sobie poradzą. Mała ma super charakter, mało szczeka, jest bystra, czujna, bardzo towarzyska i pilnuje się mnie. W każdym razie teraz jej nie oddam - najpierw wizyta u weterynarza i chociaż 1 szczepienie. Domku nadal szukamy oczywiście. :loveu:

Kana napisał(a):

Mogę także jedną z moich wysłać do Wawy jezeli by nikt się nie zgłaszał po nasze a warunki tych dwóch pań by były dobre.

OK. A co z tą ostatnią sunią, która została z matką? :shake:

Posted

Kana napisał(a):
Jaka słodka :D
Moje są trochę bardziej puchate :eviltong:
Twoje piesy też śliczne :loveu:

Zrób zdjęcia swoim, jestem ciekawa jak wyglądają :multi:
Dziękuję, ruda husky ze zdjęć w niedzielę skończyła Championat Polski :loveu::loveu::loveu:
A co z bazarkiem???

Spacerek....

Moja ulubiona fotka :loveu:;)

Posted

Ostatnia sunia pojechała do Eweliny ( eve69)
Jeszcze nie jest do adopcji chyba bo Ewelina pisała że coś tam jest nie tak. Nie wiem o co dokładnie chodzilo, napisze jak wpadnie ;)

Moim nie zrobie bo mój telefon z aparatem ostatnio miał czołowe ze ścianą :evil_lol:
I czekam na jakieś dobre zastępstwo. :diabloti:

Bazarek będzie na pewno, czekam na odpowiedz brązowej.
Musimy mieć na szczepienia itp.

Myślę że po wizycie u veta nie ma co czekać i jak zapozna się z ankietą i umową to można mu dać sunie ;) Niech się przyzwyczaja.
Tamtym Paniom też można pierw dać ankiete jeżelie będą na 100 % chętne na adopcje. Ale na pewno nie chciałabym ich dać na dwór bo szkoda mi ich... zresztą jak wszystkich psów podwórkowych. :roll:

Posted

Kana napisał(a):
Ostatnia sunia pojechała do Eweliny ( eve69)
Jeszcze nie jest do adopcji chyba bo Ewelina pisała że coś tam jest nie tak. Nie wiem o co dokładnie chodzilo, napisze jak wpadnie ;)

Mam nadzieje, że to nic poważnego :( Ewelina, daj znać co z małą, martwię się...

Kana napisał(a):
Moim nie zrobie bo mój telefon z aparatem ostatnio miał czołowe ze ścianą :evil_lol:
I czekam na jakieś dobre zastępstwo. :diabloti:

Szkoda :)

Kana napisał(a):
Bazarek będzie na pewno, czekam na odpowiedz brązowej.
Musimy mieć na szczepienia itp.

No właśnie. Chcę małą jak najszybciej zaszczepić. Dlatego pytam o bazarek.