mortikia Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Kana napisał(a): Mortikia u Ciebie jest na DT? Może ponazywamy maluszki i weżmiemy się do ogłoszeń ? Tak, jest jest. Przyjechała po 1 w nocy. Jestem jak najbardziej za. Zastanawiam się jak nazwać małą. Myślałam o czymś chwytliwym, ładnym, oryginalnym - czymś, co rzuci się w oczy.;) eve69 napisał(a): My dzis z pobocza zdjelismy starego ONa z rana po lancuchu na szyi:shake: Biedaczek ! A coś więcej o nim? Jakieś fotki? Gdzie teraz jest? eve69 napisał(a):wlasciciele wola suki sie pozbyc niz za niego zaplacic. Pies, ojciec szczeniat ma zapalenie spojowek i tez chciano go uspic. Ale bedzie leczony A może znajdziemy suczce lepszy domek? Mogłabyś wstawić fotki rodziców szczeniąt? U nas noc była... na początku koszmarna. Ale jakoś minęło. Po dwóch godzinach popiskiwania i kręcenia się po całym mieszkaniu mała padła i spała do rana ;) Przed chwilą zrobiłam parę fotek- najlepsze nie są, ale zawsze coś :) Jak będę miała więcej czasu (może w środę) to zrobię jej większą sesję ;) A tak się cieszę :loveu: Quote
brazowa1 Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 jezeli chcecie moge przekazac pare rzeczy na bazarki-fajnych.Tylko potrzebna osoba,ktora je wystawi. Quote
Kana Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 Nie umiem robić lepszych :P A p.s kto bedzie to wszystko prowadził? Jezeli mortikia to przydałoby się uporządkować pierwszy post. Jak z umowami adopcyjnymi ? Quote
mortikia Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 brazowa1 napisał(a):jezeli chcecie moge przekazac pare rzeczy na bazarki-fajnych.Tylko potrzebna osoba,ktora je wystawi. Świetny pomysł !!! Dziękujemy :loveu::loveu::loveu: Quote
mortikia Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Kana napisał(a): Nie umiem robić lepszych :P A p.s kto bedzie to wszystko prowadził? Jezeli mortikia to przydałoby się uporządkować pierwszy post. Jak z umowami adopcyjnymi ? Banerek śmieszny :) Lubie to zdjęcie. :loveu: Właśnie wróciłam ze spaceru z psami. Wzięłam małą na chwilę na trawkę, żeby się załatwiła, ale zrobiła tylko siku ;) Pochwaliłam ją, chwilę się pobawiłyśmy i wróciłyśmy do domu. Jej ulubiona miejscówa to kącik za łóżkiem, chowa się tam, kiedy chce odpocząć od mojej ONki ;) :lol: Poza tym... ciągle za mną chodzi. Siada przy nodze, patrzy prosto w oczy, oczekuje pieszczot. Jest słodziutka. Ma bardzo mądre spojrzenie :loveu: A ja mam.... problem. Jak ją u licha nazwać??? :cool1: Angel ? Co do reszty postu Kany: zaraz uporządkuję pierwszy post. Umowy trzeba napisać. Zaznaczyć w nich, że będą wizyty po adopcji i jeśli pies będzie źle traktowany/zaniedbany to mamy prawo go odebrać. To moim zdaniem jeden z najważniejszych punktów. Wyadoptowałam parę psów, miałam 3 mioty husky i coś wiem na ten temat. :cool3: Quote
brazowa1 Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 mortikia napisał(a):Świetny pomysł !!! Dziękujemy :loveu::loveu::loveu: tylko komu przekazac? jakby co-dajcie znac. Quote
mortikia Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 kto zrobi i poprowadzi bazarek ???? brazowa1 napisał(a):tylko komu przekazac? Jakby co-dajcie znac. ok. Quote
mortikia Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Przed chwilą miałam telefon o szczeniaczka... Pani mieszka daaaleko gdzieś na Śląsku, ale pyta czy psa można dziś odebrać, bo jej mąż jest w Warszawie na delegacji, po czym pyta czy mogę przywieźć im psa do hotelu, w którym jest mąż, bo jemu nie będzie się chciało przyjechać (myślę, że on po prostu o psie nie wiedział, ale wg żony "wziąłby z litości") i ani słowa o warunkach jakie ma dla suni :roll: Pożegnałam tą panią, powiedziałam, że po sunię trzeba przyjechać osobiście, szukamy dalej... Quote
zuzlikowa Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 brazowa1 napisał(a):jezeli chcecie moge przekazac pare rzeczy na bazarki-fajnych.Tylko potrzebna osoba,ktora je wystawi. Brązowa...wyślij fotki przedmiotów i opis...dobrze byłoby też ceny wywoławcze! Wystawię w środę! Chyba,że wolisz wysłać pakę...to wtedy obfocę,i wystawię! Ale ceny też by się przydały! Jeśli jesteście zainteresowane...dajcie znać na pw! A mała jakoś z wtorkiem mi się skojarzyła i pokręconym:evil_lol: sposobem wyszła mi...Torri...:lol: Quote
mortikia Posted May 25, 2009 Author Posted May 25, 2009 Dostałam mailem zdjęcia pieska, który jest w domku stałym w Gdańsku :) Niestety w formacie, którego mój komputer "nie czyta".:roll: Może komuś prześlę i on wstawi? Kto chętny? ;) Quote
brazowa1 Posted May 25, 2009 Posted May 25, 2009 a moglabym te rzeczy przekazac ktorejs z Ciotek z Gdańska? to sa naprawde fajne,"psie" gadzety-atrakcyjne,nowe ,nie zawiedziecie sie. Quote
Kana Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Mortikia:Umowy trzeba napisać. Zaznaczyć w nich, że będą wizyty po adopcji i jeśli pies będzie źle traktowany/zaniedbany to mamy prawo go odebrać. To moim zdaniem jeden z najważniejszych punktów. Wyadoptowałam parę psów, miałam 3 mioty husky i coś wiem na ten temat. :cool3:Mogłabyś to zrobić ? Mortikia: Poza tym... ciągle za mną chodzi. Siada przy nodze, patrzy prosto w oczy, oczekuje pieszczot. Jest słodziutka. Ma bardzo mądre spojrzenie :loveu:Moje do tego piszczą jak cholera :evil_lol: Mam ich dość :diabloti: hehe ;) Mortikia: kto zrobi i poprowadzi bazarek ???? Pisałam już że ja moge ;) Mortikia: Pożegnałam tą panią, powiedziałam, że po sunię trzeba przyjechać osobiście, szukamy dalej... Bardzo dobrze, ludzie mają on nie prosić !! :evil_lol: Mortikia: Dostałam mailem zdjęcia pieska, który jest w domku stałym w Gdańsku :smile: Niestety w formacie, którego mój komputer "nie czyta".:roll: Może komuś prześlę i on wstawi? Kto chętny? ;-)Wyślij do mnie. Zobacze co da się zrobić. [email protected] brazowa1: a moglabym te rzeczy przekazac ktorejs z Ciotek z Gdańska? to sa naprawde fajne,"psie" gadzety-atrakcyjne,nowe ,nie zawiedziecie sie. Możesz zrobić tak, albo możemy zrobić tak że ja je wystawie a ty będziesz wysyłać. Mi to obojętnie. Tylko musiałabyś mi je przywieźć bo jestem chora aktualnie. Chyba że poczekasz do środy/ czwartku. Ja myślałam nad imionami Tora,Tara,Puma,Mika,Sasha i Vega. Ale nie wiem już sama. :roll: Quote
mortikia Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Kana napisał(a):Mogłabyś to zrobić ? Moje do tego piszczą jak cholera :evil_lol: Pisałam już że ja moge ;) Wyślij do mnie. Zobacze co da się zrobić. [email protected] Ja myślałam nad imionami Tora,Tara,Puma,Mika,Sasha i Vega. Ale nie wiem już sama. :roll: Postaram się skleić jakiś tekst do umów pewnie jutro. Moja piszczała wczoraj po przywiezieniu, od tamtej pory już jest grzeczna :) Wieczorem wyślę Ci te zdjęcia. A jak podoba się tytuł wątku? Zaczęłam wołać do mojej małej Angel ;) Quote
Kana Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Super tytuł :loveu: Na forum masz wzory umów. A Twoja lata po całym domu ? :cool3: Quote
mortikia Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Kana napisał(a):Super tytuł :loveu: Na forum masz wzory umów. A Twoja lata po całym domu ? :cool3: Gdzie są te wzory? Tak, Angel biega po całym mieszkaniu, ale jest baardzo grzeczna jak na szczeniaka :loveu: Dzisiejsze fotki ;) Quote
Kana Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Ja też tak na początku miałam ale jak zaczeły mi zatapiać mieszkanie to siedzą teraz czesto w korytarzu i łazience i tam to dopiero powodzie są :diabloti: Dzisiaj prawie dostałam mandat za to że nie miałam ich na smyczy :roll: Głupek myślałam ze mu coś zrobie :angryy: Małe dostały tabletke na robaki i na pchły i kleszcze taki środek. Ale na szczepienia niestety już mi nie starcza. Wspólnie ze znajomą wymyśliłyśmy imiona : Roxana vel Roxi i Tara. Z resztą i tka nowi właściciele pewnie będą chcieli swoje dać ;) Tu masz wszystkie najpotrzebniejsze linki. Wybierz ktorąś umowe i wydrukujemy dla każdej z sunieczki. Tam jest na prawde wiele potrzebnych rzeczy napisane ;) http://www.dogomania.pl/forum/1623458-post2.html Ogłoszenia : ANGEL i jej siostry szukają domu ! Szczeniaki ON! (646555502) - Aukcje internetowe Allegro Mortikia podaj proszę swoje imię. Czy coś poprawić zmienić w allegro? Nie wiem... podoba się w ogóle ? :D trójmiasto.ogłoszenia alegratka.pl Quote
mortikia Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Kana napisał(a):Ja też tak na początku miałam ale jak zaczeły mi zatapiać mieszkanie to siedzą teraz czesto w korytarzu i łazience i tam to dopiero powodzie są :diabloti: Tak, skąd ja znam "powodzie" :roll: Co pół godziny latam z mopem po mieszkaniu :eviltong: Ale szkoda mi małą zamykać. Jest bardzo spragniona kontaktu z człowiekiem i nie lubi być sama. Co prawda chętnie bawi się z moimi psami, ale woli... po prostu siedzieć koło mnie. :) Jest słodka. Kana napisał(a):Dzisiaj prawie dostałam mandat za to że nie miałam ich na smyczy :roll: Głupek myślałam ze mu coś zrobie :angryy: Ja małą wyprowadzam na dwór tylko na chwilę, do zdjęć - niestety, miasto to miasto, psów jest dużo, a suńka nie ma jeszcze szczepień. Kana napisał(a):Małe dostały tabletke na robaki i na pchły i kleszcze taki środek. Ale na szczepienia niestety już mi nie starcza. Ja wczoraj i dzisiaj miałam szkolenie i zero czasu. Jutro idę z małą do weterynarza. Kana napisał(a):Wspólnie ze znajomą wymyśliłyśmy imiona : Roxana vel Roxi i Tara. Z resztą i tka nowi właściciele pewnie będą chcieli swoje dać ;) Ładne imiona :) Kana napisał(a):Tu masz wszystkie najpotrzebniejsze linki. Wybierz ktorąś umowe i wydrukujemy dla każdej z sunieczki. Tam jest na prawde wiele potrzebnych rzeczy napisane ;) http://www.dogomania.pl/forum/1623458-post2.html OK, zaraz zobaczę. Kana napisał(a):Ogłoszenia : ANGEL i jej siostry szukają domu ! Szczeniaki ON! (646555502) - Aukcje internetowe Allegro Mortikia podaj proszę swoje imię. Czy coś poprawić zmienić w allegro? Nie wiem... podoba się w ogóle ? Ogłoszenie bardzo ładne. Ja bym tylko jedną rzecz zmieniła: "Szczeniaki zabrane - warunek- sterylizacja suki." Napisałabym raczej "Warunkiem adopcji suni jest jej sterylizacja".;) Ja jestem Justyna ;) Ps. A ja żałuję, że nie wzięłam dwóch suczek. Bardzo bałam się, że będzie problem z adopcją... A tu psikus. Mam trzech chętnych na Angel. :crazyeye: Jeden pan, który mieszka pod W-wą w domu z ogrodem i chce psa do stróżowania. Pewna pani, która zaczepiła mnie na spacerze, z Warszawy, mieszka w bloku. I mój sąsiad, który w małej się zakochał i ciągle prosi o odpowiedź czy mógłby wziąć małą... I mam dylemat - dać sunię do domu z ogrodem, gdzie "wglądu" raczej mieć nie będę (brak samochodu) czy oddać ją sąsiadowi - ma mniejsze mieszkanie od mojego, małą sunię ratlerka i jednego kota, mieszka z żoną, niedawno jego córka wyprowadziła się, ich sunia ma ok 14 lat i marzą o dużym psie. Co Wy byście wybrały? :cool1: Quote
Kana Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Także wychodze tylko na chwile ale chciałam raz zmęczyć sunie. Z resztą i tak były ciągle na dworzu. Zrobiłam umowy adopcyjne i ankietę przedadopcyjną. Podajcie meila to wam prześle. Rozumiem że wyadoptującym sunie jest osoba która ma je u siebie ? Tzn. ja podpisuje umowy za Tarę i Roxi a wy za swoję ? I to każda z nas bedzie sprawdzac wszystko gdyby doszło do adopcji ? Bo nie wiem jak by było najlepiej. Wydaje mi się własnie, ze tak. Ja bym wybrała tego Pana z tym pieskiem i kotkiem. Piesek już sedziwy akurat zapełni pustke gdy pieska zabraknie. Ale czy dadzą sobie radę z duzym psem ? W umowie mam wszystkie warunki opisane dot. sterylizacji itp. Mogę także jedną z moich wysłać do Wawy jezeli by nikt się nie zgłaszał po nasze a warunki tych dwóch pań by były dobre. Quote
mortikia Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Ciąg dalszy zdjęć... :loveu: Zwróćcie uwagę na ptaszka nad głową Angel :lol: Biegniemy do pańci... ;) (Jak na swoje gabaryty-jest malusia-łapki ma grube!) "U cioci Toffi bezpieczniej" :p "Jestem taka czujna!" :eviltong: Poważnie- jak na szczeniorka jest bardzo czujna, nic nie umknie jej uwadze. Mały lizus :evil_lol: Quote
Kana Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Jaka słodka :D Moje są trochę bardziej puchate :eviltong: Twoje piesy też śliczne :loveu: Quote
mortikia Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Kana napisał(a): Zrobiłam umowy adopcyjne i ankietę przedadopcyjną. Podajcie meila to wam prześle. [email protected] Kana napisał(a): Rozumiem że wyadoptującym sunie jest osoba która ma je u siebie ? Tzn. ja podpisuje umowy za Tarę i Roxi a wy za swoję ? I to każda z nas bedzie sprawdzac wszystko gdyby doszło do adopcji ? Bo nie wiem jak by było najlepiej. Wydaje mi się własnie, ze tak. Mnie się też tak wydaje. Kana napisał(a): Ja bym wybrała tego Pana z tym pieskiem i kotkiem. Piesek już sedziwy akurat zapełni pustke gdy pieska zabraknie. Ale czy dadzą sobie radę z duzym psem ? Poradzić to sobie poradzą. Mała ma super charakter, mało szczeka, jest bystra, czujna, bardzo towarzyska i pilnuje się mnie. W każdym razie teraz jej nie oddam - najpierw wizyta u weterynarza i chociaż 1 szczepienie. Domku nadal szukamy oczywiście. :loveu: Kana napisał(a): Mogę także jedną z moich wysłać do Wawy jezeli by nikt się nie zgłaszał po nasze a warunki tych dwóch pań by były dobre. OK. A co z tą ostatnią sunią, która została z matką? :shake: Quote
mortikia Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Kana napisał(a):Jaka słodka :D Moje są trochę bardziej puchate :eviltong: Twoje piesy też śliczne :loveu: Zrób zdjęcia swoim, jestem ciekawa jak wyglądają :multi: Dziękuję, ruda husky ze zdjęć w niedzielę skończyła Championat Polski :loveu::loveu::loveu: A co z bazarkiem??? Spacerek.... Moja ulubiona fotka :loveu:;) Quote
Kana Posted May 26, 2009 Posted May 26, 2009 Ostatnia sunia pojechała do Eweliny ( eve69) Jeszcze nie jest do adopcji chyba bo Ewelina pisała że coś tam jest nie tak. Nie wiem o co dokładnie chodzilo, napisze jak wpadnie ;) Moim nie zrobie bo mój telefon z aparatem ostatnio miał czołowe ze ścianą :evil_lol: I czekam na jakieś dobre zastępstwo. :diabloti: Bazarek będzie na pewno, czekam na odpowiedz brązowej. Musimy mieć na szczepienia itp. Myślę że po wizycie u veta nie ma co czekać i jak zapozna się z ankietą i umową to można mu dać sunie ;) Niech się przyzwyczaja. Tamtym Paniom też można pierw dać ankiete jeżelie będą na 100 % chętne na adopcje. Ale na pewno nie chciałabym ich dać na dwór bo szkoda mi ich... zresztą jak wszystkich psów podwórkowych. :roll: Quote
mortikia Posted May 26, 2009 Author Posted May 26, 2009 Kana napisał(a):Ostatnia sunia pojechała do Eweliny ( eve69) Jeszcze nie jest do adopcji chyba bo Ewelina pisała że coś tam jest nie tak. Nie wiem o co dokładnie chodzilo, napisze jak wpadnie ;) Mam nadzieje, że to nic poważnego :( Ewelina, daj znać co z małą, martwię się... Kana napisał(a):Moim nie zrobie bo mój telefon z aparatem ostatnio miał czołowe ze ścianą :evil_lol: I czekam na jakieś dobre zastępstwo. :diabloti: Szkoda :) Kana napisał(a):Bazarek będzie na pewno, czekam na odpowiedz brązowej. Musimy mieć na szczepienia itp. No właśnie. Chcę małą jak najszybciej zaszczepić. Dlatego pytam o bazarek. Quote
Recommended Posts