pa-ttti Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 noo masz rację:) włoski jej rosną, na 90% będzie długowłosa. jeśli do tego będzie się rozwijać jak do tej pory, to kto wie, może mi się rodzina powiększy:) Quote
Casablanca Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 Pieski napewno się już choć trochę zmieniły :) poproszę grzecznie choć po foteczce każdego :D Quote
pa-ttti Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 no co Wy, co 3 dni zdjęcia byście chcieli? :) mam teraz tyle pracy przy psach, a tu jeszcze zdjęcia trzeba robić:) moi rodzice wyjechali, zamieniliśmy się i teraz ja zostałam w domu z całą gromadką, do tego jeszcze mam codziennie jazdy bo we wtorek egzamin (może w końcu zdam po 3 latach przerwy...) Quote
Casablanca Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='pa-ttti']no co Wy, co 3 dni zdjęcia byście chcieli? :) mam teraz tyle pracy przy psach, a tu jeszcze zdjęcia trzeba robić:) moi rodzice wyjechali, zamieniliśmy się i teraz ja zostałam w domu z całą gromadką, do tego jeszcze mam codziennie jazdy bo we wtorek egzamin (może w końcu zdam po 3 latach przerwy...)[/QUOTE] 3 dni to prawie rok! :D A z czego egzamin? Quote
pa-ttti Posted August 11, 2011 Author Posted August 11, 2011 z prawa jazdy......3 razy oblałam 3 lata temu:) a że teraz mam naprawdę sporo okazji żeby się prosić innych o podwiezienie, to w końcu postanowiłam się za siebie wziąć....Za kilka dni zrobię zdjęcia maluchom, każdemu z osobna. Quote
Vesper Posted August 11, 2011 Posted August 11, 2011 [quote name='pa-ttti']no co Wy, co 3 dni zdjęcia byście chcieli? :) mam teraz tyle pracy przy psach, a tu jeszcze zdjęcia trzeba robić:) moi rodzice wyjechali, zamieniliśmy się i teraz ja zostałam w domu z całą gromadką, do tego jeszcze mam codziennie jazdy bo we wtorek egzamin (może w końcu zdam po 3 latach przerwy...)[/QUOTE] No to masz "troszkę" roboty :D Ja już nawet nie wiem, ile Twoja Mama ma psów:D Ale jak napisałaś- od przybytku głowa nie boli... Mam do Ciebie jeszcze prośbę- obserwuj czarnuszki, który się najładniej rozwija...i tego czwartego chłopaczka też. Cały miot jest naprawdę świetny- baaardzo udany- strasznie Ci zazdroszczę małych kluseczek... Kim chcesz pokryć Lilę? Czyżby ten młodzieniec z filmiku? A prawo jazdy :D Pamiętasz jak jechałyśmy do Radomia i Twoja Mama była zmęczona- tak cholernie głupio mi było, że nie mogę Jej zaproponować że ja poprowadzę- coś tam bąkałam... :D :oops: Do tej pory nie zrobiłam prawka, a kurs skończyłam w...1996roku (jak tylko skończyłam 17 lat). A teraz już od nowa bym musiała zaczynać- w końcu znajdę czas i środki- na razie szykują się ważniejsze wydatki ;) Na zdjęcia maluszków czekam niecierpliwie, ale Cię nie poganiam- grunt to spokój... :) Niech jedzą i rosną ;) Jeszcze co do imion- jesteś już zdecydowana? Bo mam kilka ciekawych imion w swoim spisie (kiedy zarejestrowałam hodowlę, założyłam notes z imionami- teraz mam już wymyślone dla miotu na każdą literę i jeszcze więcej:czytaj:...). Chociaż Twoje są bardzo ładne:loveu: Quote
pa-ttti Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 Propozycje imion mile widziane, tylko na D poproszę:) To widzę że nie tylko ja zwlekam z tym prawkiem...Ale nie lubię się prosić, wszędzie jeżdżę autobusem ale czasem trzeba pojechać gdzieś dalej i wtedy przydałoby się prawo jazdy....tym bardziej że mam już samochód, to irytujące że nie mogę nim jeździć:) Postaram się dziś zrobić zdjęcia maluchów, ale nic nie obiecuję. Podpalany psiak będzie długowłosy, już to widać na pewno. Co do suni jeszcze nie mam pewności. A jeśli chodzi o 3 diabełki (tak na nie mówię, to może i jakiś Diabolo lub Diabolique będzie hihihi:)), to jak na dzień dzisiejszy wciąż bardzo podobne, aczkolwiek mi najbardziej podoba się jeden z nich który nie wiem czy przypadkiem długowłosy nie będzie. Arielka, Lilka już jest pokryta 2 tyg temu. Kryłam ją tym samym pieskiem co ostatnio, bo szczeniaczek po nich był prześliczny. I pasują do siebie wyglądem i wielkością, a chciałabym uzyskać szczenięta właśnie w tym typie co Lila. Quote
Vesper Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Wow... nic tylko zazdrościć... Ja nie mogę się doczekać cieczki Milki- i pierwszych chi-szczylków a Ty zaraz będziesz miała następne... Jestem zazdrosna ;) Imię Diabolique super- a inne wyśle Ci na pw, może coś Ci się spodoba... :) Quote
pa-ttti Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 to nie będę już więcej wzbudzać Twojej zazdrości, bo już miałam to zrobić ale się powstrzymam jeszcze trochę :):):) ale u nas zawsze tak jest- sunie mają ruje w jednym czasie, to i w jednym czasie są krycia i wszystkie szczylki też się rodzą prawie jednocześnie. Diabolique to dla suni czy pieska bardziej? Bo dla suni chciałam tą Daisy... Quote
Casablanca Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Wzbudzaj zazdrość! Jakoś to zniesiemy :evil_lol: Czekam na fotki, uznam to za obietnicę :diabloti: Quote
pa-ttti Posted August 12, 2011 Author Posted August 12, 2011 kolejna porcja fotek (już mi się napisało frytek...):) z podziałem na maluchy: piesek nr 1 ( długowłosy): [IMG]http://i54.tinypic.com/30svmmb.jpg[/IMG] [IMG]http://i55.tinypic.com/pbo0y.jpg[/IMG] [IMG]http://i51.tinypic.com/35jvy95.jpg[/IMG] piesek nr 2 (krótkowłosy): [IMG]http://i52.tinypic.com/10r0qkn.jpg[/IMG] [IMG]http://i51.tinypic.com/2ufzp53.jpg[/IMG] piesek 3, krótkowłosy: [IMG]http://i53.tinypic.com/vfuljp.jpg[/IMG] piesek 4, prawdopodobnie długowłosy: [IMG]http://i52.tinypic.com/2uh01gz.jpg[/IMG] [IMG]http://i56.tinypic.com/o2zjm.jpg[/IMG] [IMG]http://i52.tinypic.com/10z7rbl.jpg[/IMG] Sunia: [IMG]http://i55.tinypic.com/vdk0fa.jpg[/IMG] Quote
Casablanca Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 Ktoś jest głodny i fryteczki by zjadł? :cool3: :loveu::loveu::loveu: szczeniaki-cud, miód i orzeszki :loveu::loveu::loveu: Prześliczne są ;) Quote
Vesper Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='pa-ttti']to nie będę już więcej wzbudzać Twojej zazdrości, bo już miałam to zrobić ale się powstrzymam jeszcze trochę :):):) ale u nas zawsze tak jest- sunie mają ruje w jednym czasie, to i w jednym czasie są krycia i wszystkie szczylki też się rodzą prawie jednocześnie. Diabolique to dla suni czy pieska bardziej? Bo dla suni chciałam tą Daisy...[/QUOTE] A to nie- bo Diabolique bardziej z sunią się chyba kojarzy... ;) Co do piesków- nr 4 piękniusi- ta główka, oczka- taką fryteczkę to bym schrupała...:diabloti: Ale nr1 też widać że będzie pięknym psem- i mocnym. Jednak coś ten czwarty ma w sobie takiego "innego"- ja się w nim zakochałam...:loveu::loveu::loveu: Co do imion to nie chcę Ci się wtrącać- może tylko jednego kawalera powiesz mi jak będziesz chciała nazwać? ;) Mnie się podobało imię Draco- gdybyś chciała inne imiona na "D" chętnie Ci podeślę- ale widzę że masz wybrane ładne... Po suni wydaje mi się że "poszła w tatę" :D. I już widać -jak dla mnie, amatorki- że będzie długowłosa... Quote
Vesper Posted August 12, 2011 Posted August 12, 2011 [quote name='pa-ttti']te pozostałe to chyba 2, nie wiem szczerze mówiąc, one są naprawdę identyczne, mają nawet takie same krawaty. Odróżnić można tylko podpalanego pieska i suczkę.[/QUOTE] A ja już jednego odróżniam- po łapkach :lol: Śliczny pynio... [url]http://i54.tinypic.com/2ush4k1.jpg[/url] to zdjęcie jest strasznie słodkie- nie wiem który to chłopaczek, ale słodki... Quote
Vesper Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 [quote name='pa-ttti']miot będzie na D. Mam już kilka imion- delicious... destiny devil/ devil's ... daisy of love (może "moja" sunia:)) dragon.... w miejsca kropeczek coś bym jeszcze wstawiła :) imiona to jak na razie propozycje, z czasem może mi się pozmieniać. a Lilka we wrześniu raczej nie będzie na wystawie bo.....jeśli się uda to będzie miała młode:) to będzie jej ostatni, 2gi miot. Bardzo chciałabym zostawić po niej pieska, jak już pisałam. Zobaczymy :) Jak Lila dostała cieczki to teraz wszystkie za nią, i nasz pół roczny chihuahua nie wie co ze sobą zrobić...[/QUOTE] To może [U]tego[/U] jednego kawalera nazwałabyś Draco ...(jakośtam)?-zamiast Dragon... Bo bardzo mi się to imię podoba... :oops: Oczywiście będę zadowolona jakby się nie nazywał :) Quote
pa-ttti Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 To będzie Draco....a końcówkę jeszcze wymyśl, ale myślę że ta propozycja którą Ci napisałam spodoba Ci się ;) maluszki są słodkie, kurczę nie lubię się chwalić ale widziałam już sporo miotów chi, nie tylko u nas ale i u innych hodowców, i miot naprawdę bardzo udany:) Tylko się modlę żeby zgryzy nie poszły, chociaż nie powinny bo Buffalo ma proste ząbki, a Zuzia ma zęby jak owczarek niemiecki- komplecik, i wszystkie bardzo mocne i bielutkie. Quote
Casablanca Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Ja nie widziałam jeszcze zbyt wielu miotów, ale te szczeniaczki są naprawdę ładne ;) Widzę, że ktoś chyba się kusi na małą kruszynkę :razz::evil_lol: Quote
Vesper Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Zostawmy na razie temat ząbków w spokoju- żeby nie zapeszyć... ;) Propozycja...:iloveyou: super po prostu- nie wiem jak Ci dziękować!!!:loveu: Maleńki Draco jest z niecierpliwością oczekiwany...:lol: Chyba już Go kocham... :) No i będziemy mieć (w sensie że zawsze Ci go użyczę do krycia) ślicznego pieska na miejscu- do moich dziewczyn pochodzeniowo pasuje wręcz idealnie- ma w rodo te psy, które mi się podobają... I w ogóle wszystko super- nic mądrzejszego nie napiszę bo głupieję od nadmiaru szczęścia:lol::multi:... Aha, mam tylko jedno pytanie- niezwiązane z Drakiem, a z czymś zupełnie na inny temat. Pamiętasz tę ringówkę Lilki-czerwoną? Gdzie można takie dostać? Chicca na zwykłej- typu sznurek- wierzga mi jak mały konik i może być problem... Quote
pa-ttti Posted August 13, 2011 Author Posted August 13, 2011 wiesz co ja kupuję zawsze na wystawie. no i ogólnie kiedyś Lilka chodziła na czerwonej, to taka nasza "szczęśliwa" ringówka, ale ogólnie to lepiej wygląda w takiej co ma teraz, beżowej. a Zuzia w czarnej. najlepiej jak dobierzesz kolor ringówki do koloru psa, i ta "osłonka" na szyję też jest bardzo ważna bo pies się nie dusi. Co do kryć- to ja liczę że będziesz "użyczać" nam psa:) Mi by tylko do Lilki pasował, do Zuzi i tej dziewczynki z obecnego miotu to nie, chociaż inbredy można robić w sumie, będę musiała to jeszcze uzgodnić z p. Iwoną, ale jak Ty myślisz? Idziemy bardzo do przodu z tymi naszymi planami, ale widzę że Ty masz tak samo jak ja bo ja lubię sobie planować takie rzeczy nawet kilka lat do przodu hehe:) a co do inbredów, nasze siostry mają inbred na Sanflai Primadonna, w 3cim i 4tym pokoleniu, i na złe im nie wyszło:) Quote
Vesper Posted August 13, 2011 Posted August 13, 2011 Wiem! A Primadonna podoba mi się niesamowicie!!! Chłopaczek oczywiście będzie "użyczany" :) Do siostrzyczek pasuje idealnie- w połączeniu z Milką po cichu liczę na czekoladkę :) (radzono mi kryć ją czarnym psem żeby uzyskać czekoladowe szczeniaki). Co do inbreedu- zobaczymy, ja po ponownym kryciu Buffalo (tak się umówiłam z kochaną Panią Iwoną :)) też planuję zostawić sunię... Tylko że inbreed podobno najlepiej robić "w pionie"- tzn nie rodzeństwo, a raczej dziadka, ojca z córką... Chociaż jak zauważyłam, polscy hodowcy robią odwrotnie najczęściej... Musiałabym więcej poczytać na ten temat... Ja też robię dalekie plany- i nie mogę się doczekać przyszłego sezonu- teraz tylko jeszcze trochę powystawiam Chickę- dopiero teraz można ją pokazać, ale musimy popracować... A na razie studiuję rodowody, patrzę na fotkę Draco (tak bym chciała dotknąć to jego małe tłuściutkie ciałko:loveu:)... Fajnie że mamy podobne plany- może uda nam się stworzyć całkiem niezłą "bazę" psów? Powiem Ci, że chociaż miałam moment, kiedy zwątpiłam w Chickę jako w wystawowy debiut, to jednak zmieniła się- po prostu muszę kombinować żeby jadła i to sporo- ona będzie spora- już ma 21cm wzrostu. Taka dobra "hodowlanka", byle za duża nie urosła... Milka ma 17cm, więc jest o 4cm niższa, teraz ważą już podobnie, ok.2,300kg. Bym zapomniała- czym można obszyć zwykłą ringówkę? Zamszem? Flanelą? A może irchą? A w ogóle dziękuję za zaproszenie- oj będziesz musiała mojego chłopaczka pilnować, żeby "przypadkiem" nie wszedł do torebki mamusi;) (Żartuję oczywiście, im dłużej przy mamie tym lepiej dla niego). Pogadamy sobie do woli o naszych planach... Super, bo moje koleżanki nie bardzo są zorientowane, pytają tylko czy mam jakieś medale i to wszystko... Buziaki dla Was! Quote
pa-ttti Posted August 14, 2011 Author Posted August 14, 2011 Widzę na Twoich zdjęciach że Chicca przybiera na wadze- w końcu będzie mocniejsza, zobaczysz, wszystko w swoim czasie, ona jeszcze dojrzewa:) Ringówek nigdy nie obszywam więc nie doraczę w tej kwestii:) A po co chcesz obszyć ringówkę? mój ulubieniec, grubasek długowłosy: [IMG]http://i54.tinypic.com/214up1y.jpg[/IMG] Quote
Vesper Posted August 14, 2011 Posted August 14, 2011 Śliczny chłopczyk- no i podrósł od ostatniego zdjęcia... A mogłabyś wrzucić też fotkę 4-tego Czarnulka- Drakulka? A Ty nie myślałaś żeby zostawić sobie chłopaczka (tzn w wypadku, gdybyś nie zostawiała suni)? Bo jeżeli Lila będzie miała dzieci, czeka Cię ciężki wybór... ;) Patti- czy pokazując mi swojego ulubieńca, "coś" mi sugerujesz? ;) Jeżeli tak, proszę, napisz- bo jestem ciekawa Twojej opinii... Chociaż mnie baaardzo podoba się "mój" czarnulek :) Quote
pa-ttti Posted August 15, 2011 Author Posted August 15, 2011 nie, nie sugeruję:) on jest po prostu moim ulubieńcem, może dlatego że się najszybciej rozwija i już np chce się bawić- siedzi tak niezdarnie i gryzie mi palce, a jest jeszcze taki malutki. Pamiętam że Lilka jak była mała też jako pierwsza z całego miotu bawiła się w ten sposób:) Arielka, cały czas obserwuję maluszki, jakby któryś jednak bardziej mi się spodobał, miał lepszy charakter od 4go, to dam Ci jak najszybciej znać. Narazie wszystkie są wolne do rezerwacji to możesz zmieniać jeszcze wybór. Na dzień dzisiejszy najbardziej polecam 4go, ale różnica między nimi jest niewielka. Myślę że za jakieś 2tyg możemy się umówić, zobaczysz je na żywo to się przekonasz. Dziś rano siostra zabrała aparat na wczasy....no i niestety kolejna porcja fotek będzie za 2 tyg dopiero, ale Tobie arielka mogę zrobić zdjęcia starym aparatem, będą gorszej jakości ale zobaczysz swojego malca:) Myślałam o zostawieniu samca, ale bardzo chciałabym po Lilce....zobaczymy. Z tego miotu tak czy inaczej nie muszę sobie zostawiać maluszka, bo mam nadzieję że najładniejszy trafi do Ciebie tak czy inaczej, i wtedy będę mogła w razie potrzeby kryć nim swoje sunie:) zapomniałam się pochwalić, kilka dni temu przyszedł dyplom CH PL dla Lilki, chyba go sobie w ramkę oprawię ;) Quote
Vesper Posted August 15, 2011 Posted August 15, 2011 OMG... To jedna z niewielu dziewczyn chi w PL z tym tytułem- wiesz o tym pewnie?:-o :lol: :klacz::cunao:[SIZE="3"][B][COLOR="red"]Wielkie gratulacje dla Championa Polski Lilianny Z Błękitnego Rodu!!![/COLOR][/B][/SIZE]:BIG::laola: Quote
Recommended Posts