Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

Sunia zostaje u pani :). Śpi w domu, ma jedzonko, dużo miłości i w końcu własny kąt i miłą panią. Towarzysza też ma, bo pani ma też starego kundelka, ale Misiek nie bardzo interesuje się Rosą, w zasadzie to traktuje ją jak powietrze. Rosa bardzo długo mieszkała poza domem, więc kiedy pani idzie do pracy, wypuszcza ją, bo mała wydrapuje dziurę w ścianie koło drzwi, żeby ją wyswobodzić ;-). Nie biega jednak po całym osiedlu, tylko czasami wyjdzie na dwór pobawić się z dziećmi i wraca pod drzwi, pilnować mieszkania (głośno szczeka jak na taką kruszynę :D).
Gdyby nawet znalazł się wcześniej niewiadomojakpiękny dom, to i tak bałabym się oddać tam Rosę, że uciekałaby tutaj...

ps. aha, Rosa trochę boi się mężczyzn, jednak po incydencie z kleszczami pokochała mojego tatę.. Zawsze kiedy tato wychodzi rano z domu po samochód, Rosa biegnie za nim z klatki obok, odprowadza go do garażu i wraca pod drzwi pani :) :) jest słodka :D

• 1 year later...
Posted

Bardzo długo mnie tu nie było, napiszę co u Rosy :)
Mieszka już tylko ze swoją panią, około roku temu Misiek niestety odszedł za TM...
Sunia jest prześliczna! Chodzi z panią do fryzjera, grzecznie spaceruje na szelkach, marudzi strasznie przy jedzeniu - tylko gotowany kurczaczek się liczy ;)
Zostaje już w domu oczywiście, przyzwyczaiła się do tego i nie musi biegać po osiedlu, kiedy pani wychodzi do pracy.
Strasznie się cieszę, że skończyło się tak jak się skończyło.

Po roku znajomości Rosy z moją Fioną, dalej nie pałają do siebie miłością, ale postępem jest, że nie warczą na swój widok, tylko ładnie się obwąchują i... każda idzie w swoją stronę ;)