Jump to content
Dogomania

Owczarek Niemiecki-smierc wlasciciela -pilnie szukamy Domu.Inaczej schron..

Recommended Posts

Posted

Witam

Dostalam wiadomosc o psie, ktory potrzebuje natychmiast pomocy.
To 7 letni owczarek niemiecki, rodowodowy.
Jego pani umarla, a pan lezy w szpitalu po amputacji nogi.
Pies zostal sam w domu. Ludzie z rodziny wlascicieli przychodza do psa zeby go wyprowadzac i nakarmic. Nie moga go przyjac pod swoj dach, gdyz sami maja psy. A bohater naszej historii z samcami nie dogaduje sie najlepiej.
Z sukami nie ma zadnego problemu.
Probowali sami znalezc mu dom, ale postanowili poprosic nas o pomoc.
Pies marnieje w oczach, schudl juz 10 kg. To bardzo duzo. Kiedy zostaje sam w domu wyje z rozpaczy za utraconymi wlascicielami. Przyjezdza straz miejska i wlepia kolejne mandaty.
Sytuacja jest dramatyczna. Szukamy dla Bolka domu, dobrego domu w ktorym bedzie mogl dojsc do siebie i dozyc spokojnej starosci.
Obecni opiekunowie zrobili mu teraz komplet badan.Sa zmartwieni tym, ze chudnie, ze coraz gorzej wyglada. Wyniki beda w poniedzialek.
Mysle, ze to nie jest kwestia choroby, tylko tesknoty.
Gdyby Bolek znalazl nowy dom na pewno wrocilby szybko do formy.
Obecna sytuacja nie moze trwac wiecznie.
Prosze Was o pomoc w znalezieniu mu nowego domu.

Bolek

Posted

Aniu, ten psiak ma już swój wątek osobny i jest na owczarkach w potrzebie. Można podbijać osobne wątki, ale nie złość się, że tutaj nie będzie odzewu, sporo osób pisze na tamtych wątkach. Mam nadzieję, że psiak szybko znajdzie dom, bo jest przepiękny. Warto pomyśleć o kastracji, choć zdaję sobie sprawę, że może być ciężko w obecnej sytuacji. Może źle trafić, wiesz o czym myślę... :angryy:

Posted

Wcale sie nie zloszcze, to dobrze, ze duzo osob probuje.Wiem, ze byly wysylane maile w tej sprawie.
Tylko nie bardzo wiem co zrobic teraz.
Dzwonil do mnie Pan, ktory opiekuje sie psem i prosil o zalozenie tego watku. Mamy bezposredni kontakt.
Zalozylam tez juz na innych forach i podalam link tutaj.

O zagrozeniach pseudohodowli wiem, rozmawialam z tym panem o tym i on tez jest swiadomy.
Pies ma obecnie zrobione kompleksowe badania krwi itd. Jutro beda wyniki.
Sterylizacja bedzie konieczna, ale najpierw wyniki.
Pan wyda psa tylko na umowe adopcyjna, wczesniej bedzie wizyta przedadopcyjna. To juz dogadane.
Problem jest naprawde duzy.Nie chca oddac psa do schroniska.Wziac go nikt z rodziny nie moze. Wszyscy maja psy. A tak jak wspomnialam wyzej on nie toleruje towarzystwa samcow na swoim terenie.
Samice tak. Nie wiem jaki ma stosunek do innych zwierzat.
A najgorsze jest to, ze pies coraz gorzej sie czuje. Chudnie i po prostu marnieje.
Pies mial dwoch wlascicieli, malzenstwo. Jedna z tych osob zmarla, druga nadal przebywa w szpitalu po amputacji nogi. Po wyjsciu ze szpitala nie bedzie mogla zajac sie psem. Raczej sama bedzie potrzebowala pomocy.
Wyslalam tez pw do Anashara.

Posted

Moze poproscie moda o polaczenie watkow. Czasem sie zdaza, ze sie cos zdubluje. Lepiej nie zamykac i nie zostawiac tylko polaczyc zawsze to wiecej info o psie.
Trzymam kciuki i tez rozesle linki do znajomych zakochanych w ONkach.

• 1 year later...