Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W marcu, w lesie pod Chrzanowem oszczeniła się dzika suka. Gdy szczeniaczki podrosły na tyle, że zaczęły same jeść, pracownicy okolicznego zakładu wzięli je do siebie, do budy. Kilka dni później Ada-jeje zabrała je do domu tymczasowego, do państwa z Mętkowa.

Bączki mają z 5-6 tygodni. 3 suczki i 2 pieski. W dzień mają do dyspozycji ogrodzony kojec i budę, na noc zabierane są do domu. Początkowo bardzo bały się ludzi, teraz ładnie się oswajają, z państwem już się zaprzyjaźniły.

15 kwietnia - szczeniaczki na terenie zakładu:

Cała piątka:

Poniżej zdjęcia z 23 kwietnia, już z DT:
Sunia-1:

Posted

Ada-jeje napisał(a):
IKA & SONIA czy maluszki pojda teraz do Przelomu :crazyeye: czy tez sa w kolejce inne psiaki :crazyeye:

W tym tygodniu są Kudłacz, Dingo, Trapcio i Miłek, wiec maluszki pójdą w przyszłym. Kolejka potrzebujących niestety jest długa :-(

Posted

Ada-jeje napisał(a):
PILNIE poszukujemy transportu z Krakowa lub Katowic do Warszawy dla jednej z trzech suczeniaczkow.

Jeżeli by to coś pomogło:
15.05.09 jadę do Dąbrowy Górniczej (okolice Katowic) i dnia 17.05.09 z niej wracam do Warszawy,ale pociągiem.Jeżeli do tego czasu maleństwa nie znajdą transportu to ja mogę je zabrać,ale musiałby mi ktoś ją do Będzina lub Dąbrowy dowieźć,gdyż sama niestety nie znalazłabym czasu aby pojechać do Katowic.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Avilia dziekuje za chec pomocy, jezeli szybciej nie znajdziemy transportu to napisze Ci PW. Chodzi o przewiezienie do Warszawy jednego szczeniaczka.

Czekam z niecierpliwością;) W razie gdybym nie miała dostępu do neta (z jakiś bliżej nieznanych powodów;p) podam Ci na PW swój nr.

Posted

Ada-jeje napisał(a):
Wyfrunely dzisiaj z gniazdka dwa chlopczyki, jeden zamieszkal w Bolecinie a drugi w Trzebini. :multi::multi::multi:

Ten z prawą przednią skarpetką dłuższą trafił do Trzebini czy Bolęcina? Pytam bo aktualizuję stronę i chciałabym zachować porządek w maluszkach;)

Posted

No i opuscila nastepna sunka swoje rodzenstwo, :-( i zamieszkala w Olszynach. W stadku zachowywala sie bardzo zywo, jednak jak ja zabralam to w kontenerku zrobila sii i nie chciala w nowym DS wyjsc z kontenerka, bylo widac ze sie boi, ale po chwili wyladowala juz na rekach nowego wlasciciela a pozniej w rekach kilkuletniej wlascicielki, :loveu: ktora nie przestawala jej delikatnie glaskac. :multi::multi::multi:

Posted

I to takie :loveu:malutkie wszystkie w tych czterech białych skarpetkach.:lol:
Zapewne z nich wyrosną też małe sunie.
A więc potrzebują mało miejsca: Potrzebne małe i dobre mieszkanko !