asher Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Haniu, ale co miało się jej rozsiac, przeciez nowotwór, który jej wycięli nie był złośliwy? Jakkolwiek głupio to brzmi, trzymam kciuki, żeby to jednak była wątroba :kciuki: Quote
Hanna R. Posted August 4, 2006 Author Posted August 4, 2006 [quote name='asher']Haniu, ale co miało się jej rozsiac, przeciez nowotwór, który jej wycięli nie był złośliwy? Jakkolwiek głupio to brzmi, trzymam kciuki, żeby to jednak była wątroba :kciuki:[/quote] Wiesz, w wieku Mani można miec juz parę innych nowotworów ... A taki stan jak mnogie przerzuty do kości spotyka się czasami - i to wcale nie tak rzadko u ludzi - bez wykrycia ogniska pierwotnego... To się po łacinie nazywa focus primarius ignotus ... I wtedy własnie jest wysoka FA. Ale to jest wersja, której nie przyjmuję do wiadomosci ... :cool1: Quote
PIKA Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Mimo wszytsko trzymam kciuki, żeby to jednak byla watroba, ktora w jej wieku może troszkę szwankowac ;) A z tym piciem to ciekawe info :razz: Quote
Hanna R. Posted August 4, 2006 Author Posted August 4, 2006 [quote name='PIKA']Mimo wszytsko trzymam kciuki, żeby to jednak byla watroba, ktora w jej wieku może troszkę szwankowac ;) A z tym piciem to ciekawe info :razz:[/quote] No nie wiem, jak to traktować .. Ale coś może w tym być . Nie mogłam znaleźć ludzkiego wyjasnienia skąd takie objawy, jakie Mania miała w ubiegłym roku . I ich ustapienie po wycięciu guza . A wet zwrócił mi uwagę na rzecz bardzo oczywistą : taki duży guz zapalny sutka MUSI powodować silne dolegliwości bólowe ... No może coś w tym jest ... :roll: Quote
Hanna R. Posted August 4, 2006 Author Posted August 4, 2006 [quote name='beria']Czy Mania ma już ustalony termin zabiegu?[/quote] Gosiu, w ubiegłym roku Mania miała mastektomię - i niejako przy okazji -sterylizację. Teraz objawy są podobne - ale guzek na jednym z pozostałych sutków mniejszy - i narazie mamy obserwować ... Wet twierdzi, że jeszcze należy czekać. W ubiegłym roku guz miał charakter zapalny, nie nowotworowy. Tak więc narazie obserwujemy . Quote
malawaszka Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 [quote name='HankaRupczewska']Ale to jest wersja, której nie przyjmuję do wiadomosci ... :cool1:[/quote] :klacz: i my też nie :cool1: Quote
Vectra Posted August 4, 2006 Posted August 4, 2006 Haniu ja się absolutnie nie znam na chorobach guzach itpp , ale trzymam kciuki za Manie by całkiem zdrowa była lub jeśli już chora tfu ,tfu to w najlzejszej postaci.. Maniu kochana nie choruj ja Cię bardzo prosze :loveu: :loveu: Quote
aga1215 Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 [quote name='malawaszka']:klacz: i my też nie :cool1:[/quote] o, o no właśnie :buzi: Quote
Pysia Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 Haniu !! My tu trzymamy 6 kciukow i 12 pazurkow a i nasze trzy rybki starają sie trzymac płetwy na szczeście - wszystko dla Mani :) Z tym piciem i sikaniem u psow to rzeczywiście dziwna sprawa. Hera jak miała cyste na macicy to piła strasznie dużo. Po wycieciu skończyło sie jak reką odjął. Potem zaczeła znowu pic i sikac i badania wykazały chorą trzustke i cukrzyce.... Insulina poszła w ruch i znowu stan picia i wydalania był normalny.... Quote
Teklunia Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 Czesc Haniu :) Z Maniusią musi być dobrze skoro tyle kciuków na to pracuje i nawet kilka rybich płetw :) Quote
Hanna R. Posted August 5, 2006 Author Posted August 5, 2006 Dobry wieczór dziewczynki... Mania pozdrawia. Ma się lepiej. Wogóle moje psy na gościnnych występach zachowują się przerażajaco . ANI RAZU NIE ZASZCZEKAŁY :crazyeye: Tak mam już ... [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images4.fotosik.pl/81/432c5708d94455a0.jpg[/IMG][/URL] I jeszcze tak : :cool1: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images4.fotosik.pl/81/1831aabf8635baf4.jpg[/IMG][/URL] Ładne mam migdałki ??? :razz: [URL=www.fotosik.pl][IMG]http://images3.fotosik.pl/118/10b2180e9d4ecae4.jpg[/IMG][/URL] Quote
aga1215 Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 jak dobrze, że Mania dobrze się czuje :loveu: malujecie podłogi???:crazyeye: ...midałki palce lizać ;) :multi: :multi: Quote
Hanna R. Posted August 5, 2006 Author Posted August 5, 2006 [quote name='aga1215'] malujecie podłogi???:crazyeye: [/quote] Tak. I to śmierdzielem. Z wyboru . PASTOWANIU MÓWIĘ WRESZCIE ZDECYDOWANE NIE !!!! Quote
Teklunia Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 [quote name='HankaRupczewska'] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images4.fotosik.pl/81/432c5708d94455a0.jpg[/IMG][/URL] [/quote]Haniu, podłogi godne Dagusiowej mamy :lol: Quote
PIKA Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 [QUOTE] [URL="http://www.fotosik.pl/"][IMG]http://images4.fotosik.pl/81/432c5708d94455a0.jpg[/IMG][/URL][/QUOTE] ulalala Hania, jak sie błyszczy :crazyeye: :evil_lol: Quote
Hanna R. Posted August 5, 2006 Author Posted August 5, 2006 [quote name='Teklunia']Haniu, podłogi godne Dagusiowej mamy :lol:[/quote] Otóż nie , Kasiu, nie - przedtem jak błyszczały, to była moja zasługa. :p Teraz - parkieciarza . :roll: Quote
Hanna R. Posted August 5, 2006 Author Posted August 5, 2006 [quote name='PIKA']ulalala Hania, jak sie błyszczy :crazyeye: :evil_lol:[/quote] Ja WIEDZIAŁAM ! Wiedziałam, że będziecie się śmiały . I pomazałm ten parkiet wyłącznie dlatego :evil_lol: Żałuję jednakowoż , że nie mogę dołączyć do wrażeń wzrokowych wrażeń węchowych. :cool3: Quote
Alicja Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 [I][B]:pno no Haniu parkiecik super ......tylko co na to powiedzą piesy jak wrócą na domowe śmieci:razz:będą się kiełzać jak na lodzie:cool3:[/B][/I] Quote
Hanna R. Posted August 5, 2006 Author Posted August 5, 2006 [quote name='Alicjarydzewska'][I][B]:pno no Haniu parkiecik super ......tylko co na to powiedzą piesy jak wrócą na domowe śmieci:razz:będą się kiełzać jak na lodzie:cool3:[/B][/I][/quote] Alu - drugim ważnym powodem tego lakierku były moje francowate pieseczki. Teraz jeszcze pozostaje mi pomalować ściany na olejno. Z brokatem oczywiście . :cool3: A pieskom kupi się antypoślizgi . :p Quote
Alicja Posted August 5, 2006 Posted August 5, 2006 [quote name='HankaRupczewska']Alu - drugim ważnym powodem tego lakierku były moje francowate pieseczki. Teraz jeszcze pozostaje mi pomalować ściany na olejno. Z brokatem oczywiście . :cool3: A pieskom kupi się antypoślizgi . :p[/quote]:evil_lol::evil_lol::evil_lol:antypoślizgi koniecznie w psie łapki;) Czyli lakierek z dobrym utwardzaczem;) Quote
Hanna R. Posted August 5, 2006 Author Posted August 5, 2006 [quote name='Alicjarydzewska']:evil_lol::evil_lol::evil_lol:antypoślizgi koniecznie w psie łapki;) Czyli lakierek z dobrym utwardzaczem;)[/quote] Tak. Mój ekologiczny - taki bez utwardzacza , zakończył żywot bardzo szybko. :cool1: Skończyło się na pastowaniu przez parę lat . Teraz wygodna jestem . I postawiłam na utwardzacz. :p Quote
Hanna R. Posted August 5, 2006 Author Posted August 5, 2006 [quote name='malawaszka']WOW jak psu ..... :lol: pięknie!!!![/quote] Wiedziałam, że Ci się spodoba ! :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: A Gezesławkowi - nawet jak miał - to się tak nie świeciły :cool1: Quote
Recommended Posts