Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam:)
generalnie Spike (8 mies. labrador) kocha wszystkich i wszystko -kazdego by polizał i każdemu dał sie pogłaskać. Nie warczy (no , raz sie zdarzyło, jak był młodszy), prawie nie szczeka, nie ucieka od ludzi i psów.
ale: nie wiem dlaczego szczeka na Pania Sprzątaczke...no fakt faktem, że to wyjątkowo nie sympatyczna osoba, chodząca wiecznie z metalowym wiadrem, miotłą i mająca na głowie olbrzymi moherowy beret...
na pewno Pani nie lubi psów, ani nas-wszystkich mieszkańców "jej rejonu".
Czy to możliwe żeby pies wyczuł, że któs go strasznie nie lubi, chociaz nigdy nie miał zadnej bezposredniej styczności z ta osobą???? ( tzn. nigdy jej nie powachał, nigdy ta Pani na niego nie nakrzyczała, nie walnęła miotłą-nic)
pozdrawiamy

Posted

tak, ma
rozumiem, ze jakby nie miał, to bym dostała odp. w stylu "szczeka, bo to przeciez nie labrador"........ehhhhh
nie jest agresywny, nie "rwie sie" na smyczy do niej, po prostu szczeka z daleka na tą Panią (i tylko na Tą Panią)

Posted

napisałem tak bo to najczeciej zadawane pytanie na DGM i od tego zawsze zaczyna się dyskusja .A temat wydał mi sie ciekawy wrecz humorystyczny i chciałem jakos zacząć rozmowe.

a co do tej sprzataczki to moze ten beret moherkowy jest nie w gust psiakowi i próbuje dać jej do zrozumienia by zmieniła imicz

Posted

no to przepraszam za opryskliwośc;)
myślisz ze pani moze nalezec do Partii Moherowych Beretów Radia Maryja i to dlatego moj psiurek jej nie lubi;))))???

Posted

[quote name='"Marso"']
myślisz ze pani moze nalezec do Partii Moherowych Beretów Radia Maryja [quote]

:o a jest cos takiego ????

a tak na serio to moja psina też ma swoich "ulubionych" do obszczekiwania i za bardzo nie wiem czemu.

Posted

[quote name='Marso']myślisz ze pani moze nalezec do Partii Moherowych Beretów Radia Maryja i to dlatego moj psiurek jej nie lubi;))))???[/quote]

:ylsuper: :laugh2_2:

moja Sabina tez jest generalnie przyjaznie nastawiona do ludzi, ale panicznie boi sie... ledwo chodzacych starowinek :o
dzis obeszla taka staruszke na calej dlugosci smyczy, a kiedys spadlam przez fobie mojej suki na zbity pysk z roweru... :roll:

byc moze Twoj blablador szczekaniem wyraza wlasnie strach. moze faktycznie przeraza go ten beret :wink:

Posted

[quote name='asher'] moze faktycznie przeraza go ten beret :wink:[/quote]
Albo wiadro ;)
Moja Kreśka tez szczeka na sprzątaczkę. Albo na samo wiadro, jak pani sprzątaczka je gdzieś na chodniku postawi 8)

• 2 weeks later...
Posted

[quote]chodząca wiecznie z metalowym wiadrem, miotłą i mająca na głowie olbrzymi moherowy beret...
na pewno Pani nie lubi psów, ani nas-wszystkich mieszkańców "jej rejonu".
[/quote]

jak dla mnie, to w tym zdaniu tkwi odpowiedź.

na pewno wiadro i miotła wzbudzają u psiaka lęk. Pani może również okazywać w jakis sposób niechęć do psów i dlatego twoja psinka za nią nie przepada. :roll:

pozdrawiam 8)

Posted

[quote name='Mek']Marso a czy Twój pies ma rodowód.?[/quote]

[quote name='Mek']napisałem tak bo to najczeciej zadawane pytanie na DGM i od tego zawsze zaczyna się dyskusja [/quote]

:o :o :o

Posted

Mokka też tego nie rozumiem.

tak jakby rodowód miał cos wspólnego z tym, że pies nie szczeka.

Nie podciągajmy zachowań behawiorystycznych pod administracje ZKWP :evil:

Posted

Ja również uważam, że któryś z rekwizytów pani sprzątaczki źle kojarzy sie psiakowi. Mam jednak jedno pytanie: czy byłaś obecna podczas wszystkich spotkać twojego psiaka ze sprzataczką? Może nie wiesz o jakimś szczególe? Może strszyła go szczotką lub mopem??