phase Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 agaga21 napisał(a):aguuus, chodzi mi o taki poruszający tekst, żeby wzruszył czytającego.trzeba się wysilić ale myślę że warto. nowe informacje oczywiście też by się przydały-jak najwięcej o psiaka charakterze. `. Wiem, wiem o co chodzi. ;) Ale także trzeba napisać o właścicielu jaki powinien być, a to najlepiej wie wojtek. Ja mogę napisać, ale już o charakterze i właścicielu najwyżej wojtek dopisze. A tak to fotki stare, ale Scoobik ładnie wyszedł. ;) Quote
phase Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Tylko takie coś udało mi się napisać... `. Jego życie przewróciło się do góry łapami kiedy z kochającego domu, nagle znalazł się w schronisku… 4 letni Scooby, który w ciągu swojego krótkiego życia wiele przeszedł, przez lata u boku swojego pana, nagle znalazł się w schronisku... Wychował się w fajnej rodzinie, dorósł, zmężniał, a jego Pan był dla Scoobiego wszystkim... To on z nim wychodził na spacery, to on go karmił, to on go rozpieszczał... Jednak coś musiało się zdarzyć… Scoobi "podpisał swój akt" skazania na schronisko... Czarnuszek w schronisku nie mógł się odnaleźć... Nie do takiego życia był przyzwyczajony. Brakowało mu kanapy i spacerów, przewodnika, obrońcy i przyjaciela… Scoobi był już raz adoptowany, jednak wrócił. Właściciel tłumaczył, iż warczał , aż w końcu się na niego rzucił. Te ciągłe migracje, dodatkowo zdezorientowały biednego psa. Był nieufny wobec ludzi. Siedział biedny w kącie. Nie mógł pogodzić się z tym, że jest w zamknięciu, bez znajomych twarzy, zapachów, miał nadzieję, że po niego ktoś wróci, że ciepłe ręce pogłaszczą obolałą od smutku głowę… Teraz to inny pies! Ślepo zakochany w człowieku, cały czas prosi o choćby najmniejsze zainteresowanie ze strony człowieka, o głaskanie, przytulanie, mizianie... Na spacerach odżywa, chce skakać, biegać. To idealny pies dla osób aktywnych. Będzie wspaniałym towarzyszem do codziennych intensywnych biegów, albo przejażdżek na rowerze. Scooby może mieszkać zarówno w bloku jak i w domku z ogródkiem. Jednak lepsze byłoby zdecydowanie to drugie. Scooby potrzebuje kochającego właściciela. Nie bardzo nadaje się jako towarzysz dla dzieci. Toleruje inne psy. Jest wysterylizowany. Bardzo mądry, szybko się uczy i załapuje w mig to czego się od niej oczekuje! Jednak powinno się mieć na uwadze jego przeszłość, dlatego Scoobi potrzebuje właściciela , posiadającego odpowiednie podejście i cierpliwość do tego typu psów. Zdarzają się sytuacje, kiedy staje się zazdrosny o opiekuna. Scoobi jest nieufny do nowo poznanych osób , jednak każde spotkanie zwiększa jego ufność. Scoobi bardzo prosi o dom, o normalne życie przy boku kochanego człowieka, o własną miskę i rękę która przytuli i pogłaszcze. To tak nie wiele, a jak dużo może zmienić. Dla nas, ludzi to drobiazg, dla niego to życie, normalne życie kochanego psa, bez obawy o niepewne jutro. Co sobotę wolontariusze wychodzą ze Scoobim na długi spacer, gdzie ukazuje się „uśmiech” psiaka , i szczęśliwy hasający pies. Jednak te spacery się kończą i Scooby wraca do klatki… Pies ideał, który w zamian za swoją bezwzględna miłość i oddanie człowiekowi został potraktowany jak śmieć. Aż trudno uwierzyć, że po tym jaką krzywdę wyrządził mu człowiek, on nadal jest ślepo zapatrzony w ludzi. Czy pies, który tyle lat wiernie służył człowiekowi teraz spędzi resztę życia w schronisku? Nie pozwól, by ten pies marnował się w schroniskowym boksie, daj mu szansę na nowe, lepsze życie, daj mu dom i miłość do końca jego dni! Przygarnij go, pozwól mu uwierzyć w człowieka, zapomnieć o przeszłości... Jest kochanym psem, który swojemu nowemu Panu odwdzięczy się swoim przywiązaniem i psią miłością, pokocha prawdziwie i bezinteresownie, odda całe swoje psie serce... Quote
agaga21 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 aguuss, świetny tekst!:multi: poczekamy jeszcze , niech buddy uzupełni (bo pisałaś że ona ma najlepszy z psem kontakt) i wtedy zrobię allegro z nowym tekstem. Quote
CornflakeGirl Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 Scoobi Ty śliczny czarnuszku... może wreszcie znajdziesz dom... tak bardzo go potrzebujesz.... Quote
buddy2009 Posted May 9, 2009 Author Posted May 9, 2009 agaga21 jak byś mogła zmień ten fragmet co jest "pies ideał" on igdy nie bedzie ideałem ponieważ raz ugryzł człowieka i podkreśl to na allegro że nie jest powiedziane że nie może tego zrobić ponownie i tak jak było w tamtym tekscie że musi być wizyta przed i po adpcyjna bez tego nie ma adopcji no i właścicielem scoobiego moze zostać tylko osoba która wie jak z takimi spami postepować Quote
phase Posted May 10, 2009 Posted May 10, 2009 `. Mi nie chodziło o psa ideała w sensie, że najlepszy itp. Ale OK inni mogą to tak zrozumieć to aga skreśl to. ;) I tam jest napisane, że osoba adoptująca Scoobiego musi być osobą, która wie jak z tą rasą się obchodzić.. I wiadomo, że musi być wizyta przed adopcyjna. Quote
agaga21 Posted May 17, 2009 Posted May 17, 2009 :cool3::cool3: zmienione allegro: mix AMSTAFFA w schronisku czeka na adopcję (638763440) - Aukcje internetowe Allegro Quote
buddy2009 Posted May 17, 2009 Author Posted May 17, 2009 [quote name='agaga21']:cool3::cool3: zmienione allegro: mix AMSTAFFA w schronisku czeka na adopcję (638763440) - Aukcje internetowe Allegro dzięki bardzo może to pomoże znaleść scoobiemu domek:p Quote
J_aceKK Posted May 19, 2009 Posted May 19, 2009 [quote name='CornflakeGirl']a sesji zdjeciowej zadnej ni ma? już jest :grins: Quote
fioneczka Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 piękne, mocne psisko ... szkoda że bez swojego ludzia jedno w tym wszystkim cieszy ... na jego pysiu widać uśmiech ... wie ze nie jest sam ... wie ze ma Was ... takie ziemskie anioły Quote
Lucia93 Posted November 16, 2009 Posted November 16, 2009 Biedny Scoobi nie ma domu, zawiódł się na "swoim" człowieku, a schronisko nigdy nie zastąpi mu prawdziwego domu... :-( Myślę, że w opisie na allegro itp trzeba dodać, że boi się gwałtownych ruchów i jest zastraszony .... w sumie nie ma się co dziwić ... Quote
buddy2009 Posted November 16, 2009 Author Posted November 16, 2009 Lucia93 napisał(a):Myślę, że w opisie na allegro itp trzeba dodać, że boi się gwałtownych ruchów i jest zastraszony .... w sumie nie ma się co dziwić ... opis jest wystarczający a i scoobi nie boi sie gwałtownych ruchów reaguje an to jak każdy pies jest tym zainteresowany ale sie nie bio ni nie wiem czemu nie ma co sie temu dziwic :crazyeye: Quote
Lucia93 Posted November 17, 2009 Posted November 17, 2009 No wątpię nie rżnij głupa wychodzisz z nim i dobrze wiesz, że wystarczy gwałtowne podniesienie ręki i Scoobi się kładzie... w sumie to Ci się dziwie, że nie próbujesz z nim nad tym pracować... Quote
CornflakeGirl Posted November 19, 2009 Posted November 19, 2009 jakoś jak ja podnoszę rękę to się nie kładzie ;) obecnie nie jesteś na bieżąco z tym, co dzieje się w schornisku, bo cię w nim nie ma więc może najpierw zastanów się a później pisz, bo takimi głupimi postami zmniejszasz szansę na adopcję czarnuszka. Quote
Lucia93 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 CornflakeGirl napisał(a):jakoś jak ja podnoszę rękę to się nie kładzie ;) obecnie nie jesteś na bieżąco z tym, co dzieje się w schornisku, bo cię w nim nie ma więc może najpierw zastanów się a później pisz, bo takimi głupimi postami zmniejszasz szansę na adopcję czarnuszka. Po pierwsze nie muszę być co tydzień w schronisku żeby wiedzieć co się w nim dzieje...:) po drugie, jak ja podnoszę rękę też się nie kładzie, ale my w przeciwieństwie do niektórych go nie bijamy i traktujemy z szacunkiem ( znaczy przy najmniej ja, nie wiem jak Ty...) Po trzecie to nie zmniejszam szansy na adopcje Scoobiego bo jeżeli ktoś będzie go chciał NA PRAWDĘ zaadoptować to przyjedzie do schroniska go ogbejrzeć i zobaczy jaki jest na prawdę..., a co do tego, że się boi szrpnięcia smyczą lub podniesienia ręki to nie mam wątpliwości bo nie raz byłam z Wojtkiem na spacerze ze Scoobim... Quote
agaga21 Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Lucia93 napisał(a):..., a co do tego, że się boi szrpnięcia smyczą lub podniesienia ręki to nie mam wątpliwości bo nie raz byłam z Wojtkiem na spacerze ze Scoobim... sugerujesz, że wojtek go szarpie i bije??????? Quote
Confess Posted November 21, 2009 Posted November 21, 2009 Lucia93 napisał(a):No wątpię nie rżnij głupa wychodzisz z nim i dobrze wiesz, że wystarczy gwałtowne podniesienie ręki i Scoobi się kładzie... w sumie to Ci się dziwie, że nie próbujesz z nim nad tym pracować... Dogomania jak i wszelkie zamieszczane na niej informacje ,mają za zadanie pomóc w znalezieniu domu dla zwierząt. Jednak tego typu komentarze, ktore moim zdaniem, są nie na miejscu ,tylko i wyłącznie wprowadzają bezpodstawne zamieszanie. Natomiast niedorzeczne jest stawianie zarzutów przez osobę małowiarygodną. Nie chciałabym tu nikomu ubliżać, jednak delikatnie przypomnę fakt, iż użytkownik 'Lucia93' obecnie jest wyłączony z życia schroniska i nie stałoby się to, gdyby nie został przez nią popełniony dość poważny błąd, a nawet wykroczenie. Przypominam, że chodzi tu o dobro psów, więc osoby, które nie mają odpowiednich wiadomości na ich temat , nie powinny się wypowiadać, gdyż tylko szkodzą . Zaś zarzuty, stawiane wolontariuszowi, proszę stawiać przed odpowiednimi osobami, w przypadku, kiedy mamy na to dowody, a nie kiedy kierujemy się sprawami osobistymi... Czas wydorośleć. Quote
buddy2009 Posted November 21, 2009 Author Posted November 21, 2009 scoobi na dzisiejszym spacerku niestety tylko jedno zdjecie bo aparat padł ;/;/ Quote
Recommended Posts