Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Historia Scoobiego, mimo jego młodego wieku, jest długa
Ma dopiero 4 lata, jednak w swoim psim życiu przeszedł wiele:shake:.
Jego życie przewróciło się do góry łapami kiedy z kochającego domu, nagle znalazł się w schronisku .
Nie potrafił się w nim odnaleźć. Widok przerażonego, zwiniętego w kącie boksu psiaka, przyprawiał o łzy
Jego serce, nie potrafiło ponownie zaufać człowiekowi Nie pozwalał , by ktoś się do niego zbliżał.
Ponadto był już raz adoptowany, jednak wrócił. Właściciel tłumaczył iż warczał , aż w końcu się na niego rzucił. Te ciągłe migracje, dodatkowo zdezorientowały biednego psa.
Jednak dzięki cierpliwości i miłości , jaką został obdarzony przez pracowników i wolontariuszy Scoobi na nowo zaufał.
Obecnie, to radosny, pełny energii i niesamowicie silny pies który ponad wszystko kocha pieszczoty i kontakt z człowiekiem. Potrafi podstawowe komendy, chętnie uczy się nowych.
Jest jednak rzecz, która martwi. Scoobi nie radzi sobie z zimą i mrozami. Ostatniej zimy schudł , dlatego został przeniesiony do środka budynku.
Nie wykazuje agresji. Nawet ludzka ingerencja w jego miskę podczas jedzenia, nie sprawia mu kłopotu, jednak powinno się mieć na uwadze jego przeszłość, dlatego Scoobi potrzebuje właściciela , posiadającego odpowiednie podejście i cierpliwość do tego typu psów.
Właściciele, twierdzili , iż nie toleruje dzieci. Natomiast nie wykazuje agresji w stosunku do innych psów, chociaż zdarzają się sytuacje, kiedy staje się zazdrosny o opiekuna.
W przypadku adopcji, konieczna jest wizyta przed adopcyjna . Scoobi jest nieufny do nowo poznanych osób , jednak każde spotkanie zwiększa jego ufność.W sprawie adopcji kontakt Ania 693633211 lub Wojtek 512397207

• Replies 158
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

napiszcie nowy, ładny tekst bo ja nie mam czasu ostatnio i głowy żeby wymyślać.

a allegro robię mu nieustannie od dawna i nie ma zainteresowania, może z nowymi fotkami i nowym tekstem się coś ruszy

• 2 weeks later...
Posted

CornflakeGirl napisał(a):
taki przystojniak, ze nic tylko kochac i KOCHAC xDDD
a jaki szczesliwy z wujkiem Wojtkiem :))))

`. Szkoda, że nie szczęśliwy w swoim domku i z rodzinką, :shake: ale wszyscy wierzymy, że w końcu ktoś pokocha Scoobiego i go adoptuje.
A jak na razie to chop czarnuchu. ;)

Posted

aguuus, chodzi mi o taki poruszający tekst, żeby wzruszył czytającego.trzeba się wysilić ale myślę że warto.
nowe informacje oczywiście też by się przydały-jak najwięcej o psiaka charakterze.