buddy2009 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Historia Scoobiego, mimo jego młodego wieku, jest długa Ma dopiero 4 lata, jednak w swoim psim życiu przeszedł wiele:shake:. Jego życie przewróciło się do góry łapami kiedy z kochającego domu, nagle znalazł się w schronisku . Nie potrafił się w nim odnaleźć. Widok przerażonego, zwiniętego w kącie boksu psiaka, przyprawiał o łzy Jego serce, nie potrafiło ponownie zaufać człowiekowi Nie pozwalał , by ktoś się do niego zbliżał. Ponadto był już raz adoptowany, jednak wrócił. Właściciel tłumaczył iż warczał , aż w końcu się na niego rzucił. Te ciągłe migracje, dodatkowo zdezorientowały biednego psa. Jednak dzięki cierpliwości i miłości , jaką został obdarzony przez pracowników i wolontariuszy Scoobi na nowo zaufał. Obecnie, to radosny, pełny energii i niesamowicie silny pies który ponad wszystko kocha pieszczoty i kontakt z człowiekiem. Potrafi podstawowe komendy, chętnie uczy się nowych. Jest jednak rzecz, która martwi. Scoobi nie radzi sobie z zimą i mrozami. Ostatniej zimy schudł , dlatego został przeniesiony do środka budynku. Nie wykazuje agresji. Nawet ludzka ingerencja w jego miskę podczas jedzenia, nie sprawia mu kłopotu, jednak powinno się mieć na uwadze jego przeszłość, dlatego Scoobi potrzebuje właściciela , posiadającego odpowiednie podejście i cierpliwość do tego typu psów. Właściciele, twierdzili , iż nie toleruje dzieci. Natomiast nie wykazuje agresji w stosunku do innych psów, chociaż zdarzają się sytuacje, kiedy staje się zazdrosny o opiekuna. W przypadku adopcji, konieczna jest wizyta przed adopcyjna . Scoobi jest nieufny do nowo poznanych osób , jednak każde spotkanie zwiększa jego ufność.W sprawie adopcji kontakt Ania 693633211 lub Wojtek 512397207 Quote
buddy2009 Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 jaki on jest śliczny :loveu::loveu: jak Ja kocham mojego czarnuszka Quote
agaga21 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 uzupełniłam allegro o nowe zdjęcia. czy przez ostatnie miesiące jego charakter, zachowanie się jakoś zmieniło? zerknijcie na tekst allegro-może coś jest nieaktualne? a może ktoś by mógł napisać nowy tekst-taki ładny, chwytający za serce...?:cool3: mix AMSTAFFA w schronisku czeka na adopcję (613519057) - Aukcje internetowe Allegro Quote
agaga21 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 napiszcie nowy, ładny tekst bo ja nie mam czasu ostatnio i głowy żeby wymyślać. a allegro robię mu nieustannie od dawna i nie ma zainteresowania, może z nowymi fotkami i nowym tekstem się coś ruszy Quote
buddy2009 Posted April 20, 2009 Author Posted April 20, 2009 dziekuje w imienu scoobiego za allegro wszystko co powinni ludzie wiedziać na początek to jest na allegro dziekuje jeszcze raz:) Quote
phase Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 `. Dzięki aga za allegro. Ja bym w sumie trochę dodała o jego właścicielu, że musi to byc osoba stanowcza, która raczej już musiała mieć psa typu bull. Scoobi potrzebuje odpowiedzialnego właściciela... Mała Zabka :razz: ImageShack - Image Hosting :: s7004536.jpg Quote
buddy2009 Posted April 21, 2009 Author Posted April 21, 2009 scoobi ma zamówione specjalne szelki :razz:jak już dostane te szelki to bedzie sesja zdjęciowa Quote
phase Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 buddy2009 napisał(a):scoobi ma zamówione specjalne szelki :razz:jak już dostane te szelki to bedzie sesja zdjęciowa `. To gdzie ta sesja? :razz: Quote
agaga21 Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 wojtek, jesli mam usunąć z allegro zdjęcia na których jesteś ze scubim to daj znać ;) mix AMSTAFFA w schronisku czeka na adopcję (613519057) - Aukcje internetowe Allegro Quote
buddy2009 Posted April 25, 2009 Author Posted April 25, 2009 scoobi sie bardzo ładnie prezentuję w nowych szeleczkach:multi:teraz żeby chłopak troszke grubszy sie zrobił to bedzie bardzo dobrze :) Quote
CornflakeGirl Posted April 25, 2009 Posted April 25, 2009 no prosze jaki przystojniaczek. a te szeleczki... :loveu::loveu: slicznotek xDD Quote
CornflakeGirl Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 taki przystojniak, ze nic tylko kochac i KOCHAC xDDD a jaki szczesliwy z wujkiem Wojtkiem :)))) Quote
phase Posted May 6, 2009 Posted May 6, 2009 CornflakeGirl napisał(a):taki przystojniak, ze nic tylko kochac i KOCHAC xDDD a jaki szczesliwy z wujkiem Wojtkiem :)))) `. Szkoda, że nie szczęśliwy w swoim domku i z rodzinką, :shake: ale wszyscy wierzymy, że w końcu ktoś pokocha Scoobiego i go adoptuje. A jak na razie to chop czarnuchu. ;) Quote
buddy2009 Posted May 8, 2009 Author Posted May 8, 2009 jutro scoobiego czeka długi spacerek ze swoją kolerzanką tekilą:razz: Quote
agaga21 Posted May 8, 2009 Posted May 8, 2009 może nowy tekst do allegro by się przydał?:razz: kto napisze? Quote
phase Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 `. W sumie najlepiej Scoobiego zna wojtek, on się nim opiekuje w schronisku... Ale wcześniejsze allegro też było ładne. Quote
agaga21 Posted May 9, 2009 Posted May 9, 2009 aguuus, chodzi mi o taki poruszający tekst, żeby wzruszył czytającego.trzeba się wysilić ale myślę że warto. nowe informacje oczywiście też by się przydały-jak najwięcej o psiaka charakterze. Quote
Recommended Posts