Patisa Posted April 14, 2009 Posted April 14, 2009 Patrzcie kochani, piękne porównanie jak traktują swoje psy PSEUDO HODOWLE YouTube - dalmatian puppies- Cinder & Domino's dalmatian puppies-clip 4 a jak prawdziwi hodowcy! YouTube - Dalmation Puppies Eleven of Them Ktoś zdziwiony? Na pierwszym filmiku, jak zapewne zauważyliście, suka nie podobna do dalmatyńczyka( podobna tylko z tym,z ę ma jakieś kropki :-o ), chyda, brudna, trzymana NA ŁAŃCUCHU! na drugim, czyściutkie zadbane szczeniaczki.;) I teraz podejmijcie decyzję sami, chcecie dać 100zł za psa z bazaru, NAKRĘCAĆ BIZNES pseudo hodowcy, tego wyzyskiwacza, czy kupić psa ze sprawdzonego źródła i wspierać tych ludzi, dla których hodowla to pasja a nie interes! Quote
Patisa Posted April 14, 2009 Author Posted April 14, 2009 Jak ktoś chce takiego dalmatyńczyka YouTube - DALMATIAN PUPPIES by Eduardo Durán Haedo pięknego, zdrowego, PRAWDZIWEGO to radze poszukać w dobrych hodowlach, zarejestrowanych z Związku Kynologicznym, działających legalnie, dbających o swoje psy. A jeśli szkoda Wam 1000zł na prawdziwego dalmatyńczyka ( to chyba jedna z tańszych ras w Polsce póki co) to proponuje zajrzeć na stronę Fundacji Dalmatyńczyki w Potrzebie, bądź na pisać do mnie ( albo do prezes fundacji "bea m"), na pewno jest jakiś nieszczęśliwy Kropek, skrzywdzony przez pseudo hodowce, któremu możesz uratować życie!;) NIE KUPUJCIE PSÓW BEZ RODOWODÓW!!!:zly7: Pozdrawiam, Patrycja Quote
Patisa Posted May 23, 2009 Author Posted May 23, 2009 [quote name='Toffina'] Pati miło, że dbasz o nasze dziecictwo hehe, ale tu na dogomani to chyba wszyscy wiedzą czym pachnie pseudohodowla. A zwykłemu popolitemu człowiekowi z dalmatyńczykowpodobnym nie powiesz że jego pies to kundel i że tekie rozmnazanie szkodzi rasie. Kiedyś widziałam jak w Kielcach bebeczka w centrum miasta na nnajbardziej ruchliwej ulicy sprzedawała szczeniaki, było ich ze 4 i wszystkie na jednej smyczy:shake: chyba za 200 zl, takie małe szczurki, spytłam ją w jakim sa wieku - 5 tygodni- szok:crazyeye: Toffina, niestety nie wszyscy wiedzą. Co gorsza, jest tu mnóstwo ludu, który sprzecza się ot o,z e ich psy bez rodowodu sa rasowe :-o Hodowla...nie wiem jaka, może chorwacka. Chciałabym, aby moja hodowla przypominała kiedyś tą http://www.donumcordis.pl/page/0/4/300/ ( czytaj od dołu ;)) Pozdrawiam serdecznie ;) Quote
Patisa Posted May 23, 2009 Author Posted May 23, 2009 [quote name='Toffina']Ładna stronka, oczywiście życzę ci takiej hodowli ale myślałam, że chcesz hodować dalmatyńczyki:eviltong: Oj, czepiasz się :eviltong: Myślałam raczej o charakterze hodowli, o tym, jak tam są szczeniorki wychuchane, wydmuchane.... a nie, "miot X,z kennelu Y" No, z tym,z ę moje szceniorki to będą właśnie białe szczuraki...dopóki im cętki nie wylezą, albo małe boksiowe myszki :cool3: Dobra... rozmarzyłam się już. :roll: Quote
Patisa Posted May 24, 2009 Author Posted May 24, 2009 Toffina napisał(a):Spoko w w nas cała nadzieja przyszłości polskiej hodowli dalmatów;) może kiedyś nasze psy połączą geny:razz: Szerokie plany, jestem za :cool3: Czyli też panujesz w przyszłości hodować dalmaty?:cool3: Quote
Patisa Posted May 29, 2009 Author Posted May 29, 2009 [quote name='Toffina'](kiedyś chciałam mieć bordera albo gończego polskiego a ile teraz różnych hodowli tego sie namonożyło...) ale i tak by było fajnie:eviltong: oj bordery to i mi zakręciły w głowie. Niesamowite psy. One po prostu si.e rodzą by wygrywać...mistrzowie sportu. Ale dalmaty kocham, teraz błyszczą w moich oczach podwójnie, odkąd poczytałam ciutkę o tej ich wszechstronności. Tego szukałam u psa- wszechstronności. No i... ja jeżdżę konno, dalmatyńczyk- pies do koniu to coś w sam raz dla mnie :cool3: Już będę z tą rasa na wieki wieków. ;) Quote
Patisa Posted June 19, 2009 Author Posted June 19, 2009 YouTube - dalmatynczyki no comments :mad: Quote
Recommended Posts