Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Patrzcie kochani, piękne porównanie jak traktują swoje psy
PSEUDO HODOWLE

YouTube - dalmatian puppies- Cinder & Domino's dalmatian puppies-clip 4

a jak prawdziwi hodowcy!
YouTube - Dalmation Puppies Eleven of Them

Ktoś zdziwiony?

Na pierwszym filmiku, jak zapewne zauważyliście, suka nie podobna do dalmatyńczyka( podobna tylko z tym,z ę ma jakieś kropki :-o ), chyda, brudna, trzymana NA ŁAŃCUCHU!

na drugim, czyściutkie zadbane szczeniaczki.;)

I teraz podejmijcie decyzję sami, chcecie dać 100zł za psa z bazaru, NAKRĘCAĆ BIZNES pseudo hodowcy, tego wyzyskiwacza, czy kupić psa ze sprawdzonego źródła i wspierać tych ludzi, dla których hodowla to pasja a nie interes!

Posted

Jak ktoś chce takiego dalmatyńczyka

YouTube - DALMATIAN PUPPIES by Eduardo Durán Haedo

pięknego, zdrowego, PRAWDZIWEGO to radze poszukać w dobrych hodowlach, zarejestrowanych z Związku Kynologicznym, działających legalnie, dbających o swoje psy.

A jeśli szkoda Wam 1000zł na prawdziwego dalmatyńczyka ( to chyba jedna z tańszych ras w Polsce póki co)
to proponuje zajrzeć na stronę Fundacji Dalmatyńczyki w Potrzebie, bądź na pisać do mnie ( albo do prezes fundacji "bea m"), na pewno jest jakiś nieszczęśliwy Kropek, skrzywdzony przez pseudo hodowce, któremu możesz uratować życie!;)

NIE KUPUJCIE PSÓW BEZ RODOWODÓW!!!:zly7:

Pozdrawiam,
Patrycja

• 1 month later...
Posted

[quote name='Toffina']

Pati miło, że dbasz o nasze dziecictwo hehe, ale tu na dogomani to chyba wszyscy wiedzą czym pachnie pseudohodowla. A zwykłemu popolitemu człowiekowi z dalmatyńczykowpodobnym nie powiesz że jego pies to kundel i że tekie rozmnazanie szkodzi rasie. Kiedyś widziałam jak w Kielcach bebeczka w centrum miasta na nnajbardziej ruchliwej ulicy sprzedawała szczeniaki, było ich ze 4 i wszystkie na jednej smyczy:shake: chyba za 200 zl, takie małe szczurki, spytłam ją w jakim sa wieku - 5 tygodni- szok:crazyeye:

Toffina, niestety nie wszyscy wiedzą. Co gorsza, jest tu mnóstwo ludu, który sprzecza się ot o,z e ich psy bez rodowodu sa rasowe :-o

Hodowla...nie wiem jaka, może chorwacka.

Chciałabym, aby moja hodowla przypominała kiedyś tą http://www.donumcordis.pl/page/0/4/300/

( czytaj od dołu ;))

Pozdrawiam serdecznie ;)

Posted

[quote name='Toffina']Ładna stronka, oczywiście życzę ci takiej hodowli ale myślałam, że chcesz hodować dalmatyńczyki:eviltong:

Oj, czepiasz się :eviltong:

Myślałam raczej o charakterze hodowli, o tym, jak tam są szczeniorki wychuchane, wydmuchane.... a nie, "miot X,z kennelu Y"

No, z tym,z ę moje szceniorki to będą właśnie białe szczuraki...dopóki im cętki nie wylezą, albo małe boksiowe myszki :cool3:

Dobra... rozmarzyłam się już. :roll:

Posted

Toffina napisał(a):
Spoko w w nas cała nadzieja przyszłości polskiej hodowli dalmatów;) może kiedyś nasze psy połączą geny:razz:

Szerokie plany, jestem za :cool3:

Czyli też panujesz w przyszłości hodować dalmaty?:cool3:

Posted

[quote name='Toffina'](kiedyś chciałam mieć bordera albo gończego polskiego a ile teraz różnych hodowli tego sie namonożyło...) ale i tak by było fajnie:eviltong:

oj bordery to i mi zakręciły w głowie. Niesamowite psy.
One po prostu si.e rodzą by wygrywać...mistrzowie sportu.

Ale dalmaty kocham, teraz błyszczą w moich oczach podwójnie, odkąd poczytałam ciutkę o tej ich wszechstronności.
Tego szukałam u psa- wszechstronności.
No i... ja jeżdżę konno, dalmatyńczyk- pies do koniu to coś w sam raz dla mnie :cool3:
Już będę z tą rasa na wieki wieków. ;)

• 3 weeks later...