Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 2 weeks later...
  • Replies 85
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ehimo jest bardzo mocnym psychicznie psem (nawet jak na akitę) i takiego też przewodnika potrzebuje. Jest bardzo stabilny, przewidywalny i zrównoważony, ale pod opieką konkretnego ( w sensie zdecydowania i prowadzenia) opiekuna. To wspaniały pies, ale osobie niezdecydowanej wlezie na głowę i prawdopodobnie skończy w schronisku. Odpowiedniej osoby, znającej specyfikę i cechy rasy nie udało nam się jeszcze znaleźć.
Owszem- zainteresowanie jest, ale albo kompletny brak wiedzy i "adopcja na wygląd", albo zapytania na zasadzie "szkoda, że wykastrowany"

Poczekamy na Tego Człowieka- Ehimo na to zasługuje ;)

Posted

[quote name='Neris']W tym upale jest on usprawiedliwiony, sama bym się wytaplała...

niby tak, ale z racji swojego upodobania do szuwarów i błotnych zarośli ze spacerów zawsze wraca w takim kolorze: :diabloti:

Posted

Kolor w miarę, struktura sierści dziwna :evil_lol:

U mnie niedawno były panie oglądać jednego z tymczasowiczów, na słowo "kastracja" były zdegustowane. Okaleczanie itp...

Posted

Taka jest struktura sierści po wyjściu z bajorka i otrzepaniu się z nadmiaru wody i przyległości :). Później, jak słoneczko wysuszy kłaki to się wykrusza, co ma się wykruszyć i Ehimo jest "jak nowy" do następnego spaceru :). Nie ma go nawet sensu prać bo trzeba by to było robić codziennie.

A z niechęcią społeczeństwa do kastracji to standard. Jednak rozmowa, jaką ostatnio przeprowadziłam wbiła mnie w krzesełko. Otóż pewien pan stwierdził, że zależy mu na rodowodowym akicie z jajkami, bo chce psa wystawiać. No ok, zapytałam zatem - jak sobie wyobraża rozpoczynanie kariery wystawowej psa jakby nie patrzeć już starszego (oczywiście starszego w odniesieniu do wystaw i wieku wystawianej konkurencji), oraz co chce wywalczyć na tych ringach?. Odpowiedzi nie otrzymałam. Zainteresowanie owemu panu również przeszło. Wniosek nasuwa się sam. Ciekawe, jakie jeszcze argumenty wymyślą sobie rozmnażacze.

Posted

Hi, Neris:lol: Jesteś dzielna i radzisz ze wszystkim?

To kilka może nie nowych, ale innych fotek Ehimo:loveu:
Żeby nie było, ze dzikusem jest;) :eviltong:

Dzieci nie zjada:p Ale i tak na wszelki, szukamy mu domu bez nich:cool3:

I przylepką jest:loveu:

Posted

Ale że z czym Iwonko?

Dzielna jestem,co mi tam, mam jedynie mały kłopot z Kacedy której całkowicie za darmo oferowałam pięknego szczeniaka a ona NIC na to :shake::mad::diabloti:

Wiecie, jak się cieszę że udało mi się namówić właścicieli Ehimo na oddanie go? Już by nie żył...

A kiedy pomyślę, że te jego wszystkie zachowania wynikały z tego, że mieszkał w koszmarze - owszem, pięknym "wypasionym", ale jednak... płakać mi się chce, że wcześniej nie udało mi się ich namówić ja jego oddanie.

Posted

Neris napisał(a):

Dzielna jestem,co mi tam, mam jedynie mały kłopot z Kacedy której całkowicie za darmo oferowałam pięknego szczeniaka a ona NIC na to :shake::mad::diabloti:

Ha, no bo mnie zatkało. Dawno nikt mi takiego cudnego prezentu nie zrobił i nie podarował. Tyle, że na moje imieniny to ten śliczny klusek już będzie całkiem duży i stwierdziłam, że może ktoś inny ma wcześniej imieninki i pokocha malucha szybciej niż ja będę mogła :diabloti:

Posted

Neris napisał(a):
Tia...
Trudno, pozostaje mieć nadzieję że sąsiedzi sobie kupią kolejnego akitę i będę Ci wtedy go mogła podarować... :diabloti:
Tru, tfu, tfu lepiej wypluj to przez lewe ramię, złośliwcu;):)
Neris napisał(a):
Ale że z czym Iwonko?

ze swym jakże nielicznym zwierzyńcem, oczywiście;):evil_lol::)
To prawda, dobrze, że miał Ciebie w sąsiedztwie:loveu:

No, ale że Edyś NIC na taki rozkoszny prezent:shake:
I Hirek miałby żywą maskotkę:evil_lol::lol:

Posted

Myślisz, że by spożył? Night- malamutka mojej przyjaciółki behawiorystki też uważa, że małe pieski to są bardzo fajne produkty przemysłu zabawkarskiego...

Nieliczny zwierzyniec ma się dobrze, biega, skacze i namiętnie demoluje. Ostatnio był dzień kaźni, szczepienia znaczy :evil_lol:

Posted

[quote name='Neris']Tia...

Trudno, pozostaje mieć nadzieję że sąsiedzi sobie kupią kolejnego akitę i będę Ci wtedy go mogła podarować... :diabloti:
Oj no! pozostaje mieć tylko nadzieję, że wtedy już będę PO imieninkach :diabloti:

Iwona dobrze prawi- wypluj te słowa trzy razy przez lewe ramię.

A w ogóle to proszę trzymać kciuki, bo może nareszcie się dobry domek z człowiekiem "akitniętym" wykroi dla Blondyna :)

Posted

No to trzymam!

Ostatnio była Pani Ehimo minęła mnie śmigając na motorze :-o

A tak w ogóle - czy u Was Ehimo tez jest taki wybredny? Tutaj jego pani wyczyniała cuda żeby w ogóle raczył coś zjeść.

Posted

Trzymaj, trzymaj :) wizyta zapoznawczo-orientacyjna zaplanowana na czwartek.

U nas nie ma wybrednych psów :) Micha jak nie zostaje zjedzona w przeciągu 15 minut- jest zabierana. Prezes jest twardy i konsekwentny :diabloti: i apetyt psiakom po kilku takich doświadczeniach dopisuje :)

Posted

Od dzisiaj Ehimo mieszka już w swoim nowym domu z nową Rodziną. Zdjęcia i obszerniejsza relacja później, bo teraz to tak tylko "na gorąco". Nareszcie czas na przeniesienie wątku Neris :lol:.

Posted

Proszę uprzejmie:

Ma domek z ogródkiem, wokół pola i lasy, 9 letnią koleżankę, kochających i opiekuńczych Właścicieli oraz 15 letniego Opiekuna- syna właścicieli, którego odziwo jeszcze nie zeżarł :diabloti:....i zapewne tak już zostanie.
Był już 2 razy na spacerze, wykąpał się w jeziorku, wytarzał w piachu i całkiem zadowolony z siebie przystąpił do zwiedzania swojego nowego domu :) Więcej jutro..........
Dobranocka :)

Posted

[quote name='Kacedy']
Był już 2 razy na spacerze, wykąpał się w jeziorku, wytarzał w piachu i całkiem zadowolony z siebie przystąpił do zwiedzania swojego nowego domu :) Więcej jutro..........
Dobranocka :)

haha nowy dom, ale stare nawyki ;)

Posted

Obawiam się, że niedługo znajdzie. On ma wyjątkowe zdolności do nakładania sobie błotnych panierek :diabloti:

A tu chyba już poczuł, że jest u siebie :evil_lol::

No i jeszcze dwa czyste póki co profile:

Dzisiejszą noc porzespał przy łózku swojej nowej pani. Miał dużą dowolność łącznie z pobytem na zewnątrz. Wybrał przy pani.... :lol: