Gosia_i_Luka Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 No właśnie - karoten zabarwił Twoją skórę! Ale włosy pewnie koloru nie zmieniły? ;) Karoten barwi oprócz skóry również np. białka oczu. Miałam w podstawówce koleżankę, którą matka codziennie poiła sokiem z marchwi. Któregoś razu ta koleżanka opowiadała, że jedna z nauczycielek zadzwoniła do jej matki z prośbą, żeby zbadała córce wątrobę. :p
Cockerek Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 [quote name='Gosia_i_Luka']No właśnie - karoten zabarwił Twoją skórę! Ale włosy pewnie koloru nie zmieniły? ;) [/quote] :lol: :lol: :lol: W każdym razie nie daję Neli marchwi, tylko inne warzywka, zielone :D
sh_maniak Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Wiek ktos może jak poszło Tomkowej Carmen w Rzeszowie, bo sie doszukac takiej informacji nie mogę? :placz:
Gosia_i_Luka Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Nie wiedzieć nic... :placz: Tomek tysz nas już nie luuuubi... :placz: :placz: :placz:
Gosia_i_Luka Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Podłapałam deprechę... :-( Byłam z Luką przed chwilą na corocznych szczepieniach... Wróciłam i przypinałam do książeczki zdrowia świadectwo szczepienia p-ko wściekliźnie... 5-te świadectwo... :placz: :placz: :placz: A dopiero co byłam na szczepieniach z 3-miesięcznym białym szczylkiem... :placz: A ten szczylek ma już ponad 4 lata... :shake: Buuuuuuu!!!!!!!! :placz: Czas za szybko leci... :placz:
Agnieszka76 Posted February 15, 2006 Author Posted February 15, 2006 Pascal dostał dziś pierwsze zaświadczenie p-wko wsciekliźnie.. Gosia, a wiesz, ile ja bym dała, żeby naszej Pusince piąte świadectwo wpisać...
Cockerek Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Gosik, nie płakuchna nie :shake: Zobacz, taki mały szczyłek i taki głupiutki... taka duża Luczka i taaaaaka mądra :multi: Ajka dla niej :calus:
modliszka84 Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 A ja mam pytanie: jak często kapiecie swoje białe psy? Bo spotkałam się z wieloma opiniami, że niby nie mozna częściej niż co kilka miesięcy i takie tam...Nie wiem czy temu wierzyć. A moja sunia (co prawda kundelek, ale ponoć o bolończykowatych korzeniach) długo po praniu czysta niestety nie jest. I jak często mam ją prać???:cool3:
Cockerek Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 [quote name='modliszka84']Nie wiem czy temu wierzyć. [/quote] Nie wierzyć :p Ja kąpię raz w tygodniu. Czasem mam ochotę juz po 5 dniach, ale jakoś zawsze dochodzi do tygodnia.
Agnieszka76 Posted February 15, 2006 Author Posted February 15, 2006 Popieram Cocerka, nie wierzyć!:p Modliszka, czy sunia o której piszesz jest w Twoim avatarku? Jeśli tak- to te bolońskie korzenie są zdecydowanie mocne! Dawaj więcej fotek ślicznoty i ZOSTAń Z NAMI:lol:
Gosia_i_Luka Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Ech, coś mnie łapie dziś strrraszny dół... :shake: Szytko się układa nie tak, jak powinno... :-( Ale nieważne... Co do kąpieli - ja kąpię rzadko (mniej więcej raz na miesiąc). Luka wprawdzie nie jest oślepiająco biała, ale jakoś estremalnie bruda nie jest. Szczotkuję raz na 2 tyg., to też pozwala "wykruszyć" brud ;) (hehe, już widzę miny włascicieli wystawowych ozdóbek, jak czytają o tym wykruszaniu brudu z bolończyka :p ). Choć dziś u weta głaskałam Lukę jakieś 10 min. (pocieszałam ją w poczekalni) i rączki musiałam potem umyć. ;) Kąpana była dokładnie miesiąc temu. :cool1: O wtedy: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1234311&highlight=spineczce#post1234311"]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1234311&highlight=spineczce#post1234311[/URL] Teraz wygląda mniej więcej tak, jak na pierwszej focie. ;)
Gosia_i_Luka Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 Acha, przykładu ze mnie proszę nie brać; ja mam zdecydowaną awersję do pielęgnacji psiej sierści. :p A muszę się przyznać, że już dawno wypatrzyłam modlishkę w galerii i wspomniałam o bolońskich korzeniach - szkoda, że dopiero teraz do nas zawitała! Witamy i zapraszamy na dłużej! :multi: I wrzucaj fotki!
Cockerek Posted February 15, 2006 Posted February 15, 2006 [quote name='Gosia_i_Luka']Choć dziś u weta głaskałam Lukę jakieś 10 min. (pocieszałam ją w poczekalni) i rączki musiałam potem umyć. ;) Kąpana była dokładnie miesiąc temu.[/quote] Czyli jednak za rzadko :eviltong: :lol: Ale coś w tym musi byc. Na Nel po tygodniu już nie mogę patrzeć, takie brudne podwozie ma i pyskol, chociaż jest myty codziennie. Gosia, no i rozchmurz się kochaniutka, ja ci każę natychmiast :stop:
modliszka84 Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 O, dziekuje za takie miłe przyjęcie... Skoro tak, to teraz i tu będę zaglądac, szczerze mówiąc wcześniej nie przeglądałam dokładnie tego forum, jedynie "psy w potrzebie" no i galerie. A ten zwierz w avatarku to właśnie moja Sonia (co prawda po kapieli jest bardziej biała, a tu chyba się już trochę zakurzyła :cool3: ). Tak w ogóle to dzisiaj nas czeka mycie generalne psa, więc jak zrobię fotki to wkleje wieczorem...
Cockerek Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 To czekamy na fotki nowego przybysza w tym temacie. Chcemy go podziwiać :cool3:
modliszka84 Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 wobec tego kłaniamy się nisko i pozdrawiamy wszystkich...;) [IMG]http://i49.photobucket.com/albums/f254/Aga-Sonia/sonia1.jpg[/IMG]
ela_1986 Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Witaj Modliszka wśród nas :) :multi: Rzeczywiści Twoja psinka ma dużo z bolończyka :) Ostrzegam :) Teraz już jesteś zobowiązana do częstego wklejania fotek psiny tu na wątku :) :evil_lol:
modliszka84 Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 a jakby ktoś był zainteresowany to dzis wkleiłam nowe fotki w naszym wątku: [URL="http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21097&goto=newpost"][COLOR=#800080]http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=21097&goto=newpost[/COLOR][/URL] :lol:
Cockerek Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Piękna ta twoja panna :loveu: Śliczne ma loczki i jak sie ładnie uśmiecha :D
Gosia_i_Luka Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 No, już mi się humor poprawił. ;) Otóż sprawa wyglądała tak - miałam wykłady z takim jednym pokręconym profesorem w wieku ponad emerytalnym. ;) Tenże prof. wywiesił dzień po egzaminie listę osób, które nie zdały i mają się zgłosić na II termin. Mnie tam nie było. Ustanowił wpisy na 14 lutego. Na tychże wpisach okazało się, że... nie zdałam. Mimo że nie wisiałam na tej liście. Z lekka się zdołowałam, zdecydowanie nie uśmiechało mi się uczyć znowu do egzaminu, który zdawałam 3 tyg. temu (3 x Z ;) ). Kazał przyjść na konsultacje w czwartek (czyli dzisiaj). Wchodzę do niego, mówię, o co chodzi. Profesor patrzy na indeks, patrzy na mnie, patrzy na kartę ocen. Mruczy coś pod nosem, gada do siebie, pyta, czy na pewno pisałam ten egzamin (:p), w końcu mówi: "no tak, to trzeba zmienić". Skreśla "ndst" i wpisuje... "db"! :crazyeye: Ocena wzięta, jak możecie się domyślać, z Kosmosu, bo nawet nie miał ze sobą mojej pracy... :diabloti: Tym sposobem mam już wszystkie wpisy. :lol: Modlishka, Sonia jest słodka i ma taki sam zgryz, jak moja biała. :evil_lol:
Cockerek Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Gosia, to trzeba się cieszyć że się ma takich zakręconych profesorów :evil_lol: No wiem, troszkę cię to stresu kosztowało, ale i tak na dobre wyszło :D A 'db" to super sprawa. :multi:
Gosia_i_Luka Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 [URL="http://www.underek.be/infopage.php?id=339"]http://www.underek.be/infopage.php?id=339[/URL] Jestem w szoku! :crazyeye:
Cockerek Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 eeee, ja nie mogę patrzeć na takie rzeczy :-(
Gosia_i_Luka Posted February 16, 2006 Posted February 16, 2006 Ale z drugiej strony - ten pies ma uśmiech na pysku! Chyba nie jest nieszczęśliwy... Żyje, jest kochany...
Recommended Posts