Asiaczek Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 NiemoŻliwe! Ćwiczyliście?! Naprawdę?! No to [b]Basenji [/b]- jesteś WIELKI! N.b. - ta stójka wyszła całkiem, całkiem... Pzdr. Quote
Basenji Posted July 7, 2005 Posted July 7, 2005 [quote name='Asiaczek']NiemoŻliwe! Ćwiczyliście?! Naprawdę?! No to [b]Basenji [/b]- jesteś WIELKI! N.b. - ta stójka wyszła całkiem, całkiem... Pzdr.[/quote] Wielki - 190 cm = zgadza się. A z piechem ot tak sobie ćwiczymy. Największy problem to cierpiwe stanie - ale co dzień czas się wydłuża. Zdrówko :lol: Quote
Asiaczek Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 Repetitio mater studiorum est. I w tym konkretnym przypadku - jak sam piszesz - sprawdza się. Pzdr. Quote
Basenji Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 Mamy pewne problemy, bo w ogródku jest masa mrówek i podgryzają stojącego piesiaka. No i teren nie jest zbyt równy. Ale jakoś idzie. Zdrówko :lol: Quote
Asiaczek Posted July 10, 2005 Posted July 10, 2005 Rada nr 2: Per aspera ad astra. Pzdr. i trzymam kciuki za Ciebie i Fingala. Quote
gmk Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 Jak będziesz pytał się o "charty faraona", to przede wszystkim skoryguj nazewnictwo: nie ma rasy, która nazywa się "chart faraona", jest za to rasa o nazwie"pies faraona" . Pzdr.[/quote] dokładnie, istnieje tylko rasa "PIES FARAONA" ,a nazwa z przedrostkiem "chart" niestety jest nie mozliwa, jak wiadomo charty to grupa X , i sądze ze taki przedrostek nie mógłby byc w V grupie :roll: Pzdr. Villarica Siberians[/quote] Wielu właścicieli Psów Faraona postuluje by przenieśc te psy do grupy chartów czego przykładem może byc fakt że na wyścigach chartów spotykamy Psy Faraona. Przecież to pierszwe charty. Pozdrawiam Quote
Asiaczek Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 Na wystawach coursingowych spotykamy też basenji. Pzdr. Quote
Ypsylon Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 wszystko to prawda jeśli o psy faraona chodzi i kiedyś rzeczywiście były w grupie chartów... ale z całą pewnością nie jest to chart! chartopodobny, mozliwe, jak sylwetka (oprócz uszu) na to wskazuje... pamiętajcie - charty to wzrokowce i tak polują natomiast psy faraona posługują się głównie węchem, dlatego zostały "wyodrębnione" z grupy chartów... Quote
Asiaczek Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 [b]Ypsylon[/b] - dzięki za dodatkowe info. o "faraonach". A baski to "wzrokowce" na pewno, ale i trochę "węchowce", prawda? Bo tego drugiego nie można im odmówić. :lol: A jeżeli Agabass znajdzie dzisiaj trochę czasu, to zobaczymy w tym topiku śliczne pupki i piękne zakręcone ogonki:)) Pzdr. Quote
agabass Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 No to proszę pupki baskowe: Gomzales i Hipolinka. Ta fotka ukazała sie w pewnym psim miesięczniku na 67 stronie. To już drugi raz ukazują się zdjęcia Goma. Pierwsze zdjęcie było w marcu jak ktoś ma "Mojego Psa" to możecie zobaczyć moją małą gwiazdę. Ale oto i dupki [img]http://fotoalbum.wzt.pl/fotografie/604_fotki_060f35f/9509_638191.jpg[/img] specjalnie dla Ciebie [b]Basenji[/b] chciałeś trikolorowy ogonek. Prosze Quote
agabass Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 no to jeszcze ogoniaste ogonki [img]http://fotoalbum.wzt.pl/fotografie/604_fotki_060f35f/12349_593590.jpg[/img] Quote
Basenji Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 No to zdjęcie naprawdę wyszło ci fenomenalnie! Gratulacje! Zdrówko :lol: Quote
Asiaczek Posted September 1, 2005 Posted September 1, 2005 Agabass - dzięki za pomoc. "Ogoniaste pupki" - robiła Agabass, a "Ogoniaste ogonki" - ja! Naprawdę podoba Ci się zdjątko? Miłe to, miłe... Mi też podoba się to zdjęcie. Jak każdy - mam swoje ulubione. Będę je Wam dawkowała, w zależności od tematu. hi, hi, hi... Pzdr. Quote
agabass Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 przepraszam nie napisałam, że to zdjęcie to robota [b]Asiaczka[/b] Quote
Basenji Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 No właśnie, naruszenie praw autorskich! Będzie chyba procesik i wysokie odszkodowania :evil: zdrówko Quote
Asiaczek Posted September 2, 2005 Posted September 2, 2005 Oj, bój się Agabass, bój!! I od razu mogę Ci powiedzieć, czego będę żądała jako odszkodowania - spacerku na Fortach! Ha! I co, cykor Cię obleciał?! Pzdr. Quote
Basenji Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 [quote name='Asiaczek']Oj, bój się Agabass, bój!! I od razu mogę Ci powiedzieć, czego będę żądała jako odszkodowania - spacerku na Fortach! Ha! I co, cykor Cię obleciał?! Pzdr.[/quote] Ja bym się bał! Spacer na Fortach jest przerażający sam w sobie, a z Asią? :fadein: zdrówko Quote
Asiaczek Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 Zobaczymy, co na moją propozycję odpowie Agabass. Pzdr. Quote
agabass Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 ja się nie bojkam, bo mam wyszkolonego Gomandosa Komandosa i tyle on obroni mnie on obroni mie :lol: Quote
Asiaczek Posted September 3, 2005 Posted September 3, 2005 A Ty mnie nie strasz Gomandosem, bo mamy iść razem na spacer! A jak się przestraszę, to nici z tego... Pzdr. Quote
agabass Posted September 4, 2005 Posted September 4, 2005 jak będziesz miała ciasteczka to Cię nie zagryzie :wink: Quote
Basenji Posted September 4, 2005 Posted September 4, 2005 Goez komandos? A to ci dowcip! Zdrówko Quote
Asiaczek Posted September 4, 2005 Posted September 4, 2005 [quote name='agabass']jak będziesz miała ciasteczka to Cię nie zagryzie :wink:[/quote] Ciasteczka będą. Jak zawsze. :P Pzdr. Quote
Asiaczek Posted September 4, 2005 Posted September 4, 2005 [quote name='Basenji']Goez komandos? A to ci dowcip! Zdrówko[/quote] Już od dawna!!! Jedyny komandos wśród basków i jedyny basek wśród komandosów. Pzdr. Quote
Recommended Posts