NikaEla Posted December 3, 2019 Posted December 3, 2019 1 godzinę temu, NikaEla napisał: Jakiś ja.,ale ktoś jeszcze. Był też wątek z samymi wierszykami kundelkowo? Nie pamiętam dokładnie kogo, Jola-li?? Chyba, albo inna Jola??? Dzień dobry 10 godzin temu, jola&tina napisał: A pamiętasz bazarki wierszowe? A kto to je organizował? Ty czy Ty tylko rymowałaś? znalazłam we wnętrzach mojego komputera 20kilka wierszyków z bazarku jolantina cztery łapki Cztery łapki a tyle możliwości: Na lekko ugiętych witam gości, do tego machanie ogona i scena witania skończona. Łapki w bok wyciągnięte a reszta pieska chrapie - to znaczy, że śpię na swojej kanapie. Łapki pod brodą a oczy otwarte - nie śpię, udaję, mam wartę. Cztery łapki w kółko biegają, ogon fruwa i uszy fruwają - zakładaj szybciej swój sweterek, przecież idziemy na spacerek. jolantina Dobranoc Piękna łąka bez granic.... Możesz biegać do woli - przecież nic cię nie boli. Możesz szczekać i hałasować - nikt nie będzie cię strofować. Towarzystwo masz co dzień nowe: małe, duże i rasowe. A wieczorem, gdy układasz się do spania, machnij do mnie ogonkiem. Tylko bez szczekania, bo inne pieski już śpią. Dobranoc. Quote
NikaEla Posted December 3, 2019 Posted December 3, 2019 i całą bazę wierszyków o psach oraz "podnośników bazarkowych Są pudle i szpice jest ras wybór wielki ale najpiękniejsze są małe kundelki Duże, małe, średnie białe, czarne, rude kochajmy kundelki grube oraz chude bo kundle są zawsze dla mnie najpiękniejsze mogą być dość duże, ale wolę mniejsze Quote
jola&tina Posted December 3, 2019 Author Posted December 3, 2019 Dzień dobry! U nas prószy śnieg, tak trochę :) Quote
jola&tina Posted December 3, 2019 Author Posted December 3, 2019 3 godziny temu, UlaFeta napisał: Mój przebój to "szlak" ten od trafiania.:D Dzień dobry :) A tego przeboju to nie pamiętam. Rzaba utkwiła mi w głowie, ale szlak nie ;) Quote
jola&tina Posted December 3, 2019 Author Posted December 3, 2019 20 minut temu, NikaEla napisał: znalazłam we wnętrzach mojego komputera 20kilka wierszyków z bazarku Cztery łapki Dobranoc Dziękuję, że znalazłaś, schowam sobie na pamiątkę. Cztery łapki to o Oskarku A Dobranoc dla Tiny. Obydwa pieski już za TM. Quote
jola&tina Posted December 3, 2019 Author Posted December 3, 2019 21 minut temu, NikaEla napisał: i całą bazę wierszyków o psach oraz "podnośników bazarkowych Są pudle i szpice jest ras wybór wielki ale najpiękniejsze są małe kundelki Duże, małe, średnie białe, czarne, rude kochajmy kundelki grube oraz chude bo kundle są zawsze dla mnie najpiękniejsze mogą być dość duże, ale wolę mniejsze O kundelkach śliczny. Nie znałam. Quote
NikaEla Posted December 3, 2019 Posted December 3, 2019 5 minut temu, jola&tina napisał: O kundelkach śliczny. Nie znałam. znalazłam ponad 20 stron swoich psich wierszyków ;) Tonio i Bimbo Każdy jakieś ma marzenia każdy chciałby długo żyć każdy chciałby być kochanym każdy chciałby zdrowym być. Lecz niestety różnie bywa czasem dobrze, czasem źle dziś opowiem wam historię posłuchajcie proszę mnie. W małej wiosce hen z górą Dwa szczeniaki małe są Jeden większy drugi mniejszy W budzie, w błocie z mamą śpią. Przyjechała dobra pani I zabrała pieski dwa Zaszczepiła, nakarmiła Marzy, że im szczęście da. Większy piesek, piękny, silny Wciąż w podskokach spędza dnie A ten drugi mały słodki Do człowieka tuli się. Serce bije maluszkowi Jak szalone puk puk puk Operacja jest potrzebna Aby piesek przeżyć mógł. Więc prosimy i błagamy Dziś o wsparcie wszystkich Was Aby w zdrowiu, a nie w bólu Szczeniakowi płynął czas. Aby bawił się jak inne By mógł skakać, fikać, żyć By nie cierpiał i nie płakał Lecz mógł zdrowy wreszcie być 1 Quote
jola&tina Posted December 3, 2019 Author Posted December 3, 2019 Tonio i Bimbo - śliczny wierszyk. Zastanawiałaś się na tym, żeby je opublikować/upublicznić i zachować dla potomności :) Quote
NikaEla Posted December 3, 2019 Posted December 3, 2019 40 minut temu, jola&tina napisał: Tonio i Bimbo - śliczny wierszyk. Zastanawiałaś się na tym, żeby je opublikować/upublicznić i zachować dla potomności :) nie , nigdy matematyk-wierszokleta ;) Quote
UlaFeta Posted December 3, 2019 Posted December 3, 2019 1 godzinę temu, jola&tina napisał: Tonio i Bimbo - śliczny wierszyk. Zastanawiałaś się na tym, żeby je opublikować/upublicznić i zachować dla potomności :) Musisz mieć zgodę autora i profitami się podzielić:) Quote
jola&tina Posted December 3, 2019 Author Posted December 3, 2019 33 minuty temu, NikaEla napisał: nie , nigdy matematyk-wierszokleta ;) Jedno drugiemu nie przeszkadza :) 5 minut temu, UlaFeta napisał: Musisz mieć zgodę autora i profitami się podzielić:) Jestem za :) Ale ja myślałam o wierszach, które NikaEla sama napisała a pamiętam, że było ich sporo:) 1 Quote
NikaEla Posted December 3, 2019 Posted December 3, 2019 12 minut temu, UlaFeta napisał: Musisz mieć zgodę autora i profitami się podzielić:) To akurat moje rymowanki. Mam ich dużo Quote
jola&tina Posted December 3, 2019 Author Posted December 3, 2019 Dnia 30.11.2019 o 18:39, atulek napisał: Poproszę cegiełki za 20 zł. 20 godzin temu, maarit napisał: Przesyłka już u mnie. Dziękuję serdecznie :-) Na koncie jest już wpłata od atulek i maarit. Ślicznie dziękuję. Quote
UlaFeta Posted December 3, 2019 Posted December 3, 2019 1 godzinę temu, NikaEla napisał: To akurat moje rymowanki. Mam ich dużo Szukajcie wydawcy:) Kasa pojdzie na psy. 2 Quote
jola&tina Posted December 3, 2019 Author Posted December 3, 2019 23 minuty temu, Kamila Proc napisał: piekna poezja, nastepny nobel Nie śmiej się. Wielkie talenty rodzą się w ukryciu. O Oldze Tokarczuk wcześniej nie słyszałam.Więc może my też :) 1 Quote
jola&tina Posted December 3, 2019 Author Posted December 3, 2019 3 minuty temu, Kamila Proc napisał: ja sie nie smieje, ja wierze I tak trzymać :) Quote
jola&tina Posted December 3, 2019 Author Posted December 3, 2019 Zapraszamy na wieczorne zakupy :) Quote
jola&tina Posted December 3, 2019 Author Posted December 3, 2019 2 godziny temu, Kamila Proc napisał: i ja zaprosze Ja też :) Quote
Recommended Posts