lajcikowaa Posted June 5, 2019 Posted June 5, 2019 Witam wszystkich! Mam tu może nie problem, ale jest to moje oczko w głowie i dlatego się martwię. Lusia- suczka w typie yorka ma za chwilę pół roku. Jakiś czas temu zauważyłam, że drapie się w jej prawe oczko i uszko. W uchu miał czerwoną plamkę na około 1cm, a oczko tzn bardziej powieka górna była lekko czerwona i wypadło jej trochę włosków znad oka. Byłam u weterynarza i dał jej zastrzyk twierdząc, że to uczuleniowe, podobno. Dodatkowo została odrobaczona i dostała zastrzyk zabezpieczający przed pchłami/kleszczami itp. Piesek miał przez tydzień więcej oddawać mocz po tym zastrzyku- chyba odczulającym. I faktycznie piła bardzo dużo wody, kupki robiła luźne, ciągle spała, apetyt miała. Minął tydzień i pieskowi zeszła plamka z ucha, w oko też się już nie drapie- jest okej. Tylko martwi mnie to, że jest nadal taka ospała. Przed wizytą u wet piesek szalał, bawiła się swoimi zabawkami, a czasami aż wkurzała bo gryzła niemiłosiernie! Teraz całe dnie przesypia, swoich zabawek nie chce w ogóle gryźć.. jak się pobawi czymś to przez 5 min i traci chęci. Ogólnie jak powiem słowa klucz, czyli ' ciasteczko' , 'kiciuś' czy 'chcesz/masz' to Lusia ożywa. Jak przygotowuje sobie jedzenie to stoi w kuchni i czeka aż coś jej spadnie. Także nie wiem co jest przyczyną tego, że spi teraz całe dnie. Na dworze cieszy sie do innych, ale tez jakoś nie biega zbyt ochoczo. I nie wiem czy to przez te leki? mogły jej zaszkodzić podane wszystkie na raz? Czy może po prostu teraz jak jest 28-30 stopni to pies woli odpoczywać? W domu nie zieje, dużo śpi na płytkach w kuchni. Quote
Recommended Posts