Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 weeks later...
Posted

nie mogę być DT...
TZ się nie zgadza , pies się nie zgadza...
a jednak:eviltong:

''gołąbek''
a dokładniej Synogarlica Turecka- Sierpówka
dzieci znalazły ją na dworze, młoda , już pokryta piórami - bra tylko lotek i sterówek ( tzn. były tylko jeszcze nie wyrośnięte do konca)
robiły jej ''budkę z kartona w krzakach
powiedziałam małej żeby ją przyniosła do domu , bo na dworze to koty ją pożrą
Roki i tak nie siedzi w klatce to może ją zająć ''na trochę '' gołąbek:evil_lol:
po tygodniu wypuściłam ją na kuchnię - latała już ładnie tylko nie umiała wycelować podczas lądowania
na drugi dzień było lepiej- postanowienie było ,że rano zostanie wypuszczona
chyba jednak dobrze jej u mnie , w niedzielę napiła się oleju z garnka pod naszą nieobecność i cała się ''natłuściła''
z wypuszczenia nici :razz: musi znowu dojść do siebie
dwa razy była już kąpana i nadal siedzi
je i pije ładnie nawet z Rokiem z jednej miski
taka byłam/łem ładna
" class="ipsImage" alt="">

Posted

kotki siedzą na strychu
niestety w domu nie mogę ich trzymać- Tania by je pożarła
jednak są bardzo kontaktowe i słodkie

z kotami to wogóle dziwna sprawa
trzy tygodnie temu dzieci sąsiadów przywlekły je z osiedla i ulokowały u sąsiadki - pijaczki , do mieszkania której miały swobodny dostęp
trzymała je u siebie tydzień, a dzieciaki je karmiły
w niedzielę ''odwidziało ''jej się i wyrzuciła je przez okno( z drugiego piętra)
szczęsciem jest że pod oknami rosną dość gęste drzewa i krzewy, więc długo nie spadały
zaczepiły się na gałęziach, skąd zdjął je inny sąsiad i zabrał do domu
koty siedziały u niego do wieczora po czym zawołał dzieciaki i kazał je zabierać
dzieci przyniosły je do mnie, a ja nie mając innego wyjścia ulokowałam je na strychu i tak już siedzą drugi tydzień
koty jadą na akcję do SCC i mam nadzieję, że pójdą do nowych domków , bo do mnie niestety wrócić nie mogą

Posted

Mam cie Kubusiuuuuuu :loveu::bye::bye::ylsuper:przywitam sie i pozdrawiam twopja rodzinke:multi:wielkoserduszkowa i odlotowa:loveu:ciotenkooo ja mam sunke Pipi :loveu::loveu:znalezlismy ja z synkiem 5 lat temu na dworze iiiiii:crazyeye::crazyeye::multi:jest taka jak twoja :crazyeye:niuniaaaa!!rudosci i sarenkosci , to my teraz ajusci rodzina , bo takowe sunki mamy , jak dwie siostrzyczki :Dog_run::Dog_run::bigcool:[SIZE=2]nasza niunia kochaa wszystkie istotki , z krolinia spi i je . ale jest ..nieznosna niunia :evil_lol::loveu: ...tak mowia znajomi , wchodzi na stoly , porwac jedzonka z talerza czy buzi tez lubi, drze ie na nas od samiuckiego ranca o zarelko , a glosik ma jak mini cziolgus :evil_lol: nooo ale poto jestesmy zeby niunie rozpieszczac , wiec taka jedna kulezanka jak przyjezdzala , to wiecznie jej cos nie pasowalo , a to ze niunia na stol weszla i sernik jej porwala , a to ze niunia ma swoj bialy fotel i kolorowe kocyki , a ze nieznosna i sie dziera ....wiec [COLOR=DarkOrchid]ciotenko ta ..kulezanka juz nie przybywa do nas , zajmowala zaduzoooo miejsca :evil_lol:alemmm siem nadgadala matkoooooooooo [COLOR=SandyBrown], pozdrawiam ciebie i :painting::kociak::sweetCyb:

• 1 year later...