Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nikt dzisiaj nie dzwonił. Pomoc przy zbiórce na kojec nadal potrzebna.

Deklaracje:
200zł - Pani Ola
50zł - Pani Małgosia F.
50zł - Lucyna
450zł - nie biorę teraz żadnej bidy do hotelu to pójdzie na kojec
100zł - Pani Alina
250zł - znajomi Pani Aliny
300zł - Pani Ela
150zł - Pani Basia
100zł - bahlsa
Razem 1650zł

Potrzeba jeszcze 200zł.

• Replies 546
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dinka niszczy. Parę dni temu Pani Dinki popsikała różne rzeczy preparatem (bardzo gorzkim) ze sklepu zoologicznego, żeby Dince nie chciało się ich gryźć. Kiedy Pani wróciła zastała Dinkę z wyrwaną klamką, klamka nie była popsikana. Jak będzie duży, solidny kojec sunia będzie mogła w nim przebywać w czasie nieobecności Państwa w domu. Kiedyś przestanie niszczyć. Moja Titka przestała po 9 miesiącach a w chwili znalezienia miała około 3 lat.

Posted

Rozmawiałam z Panią Dinki i sunia nie szuka nowego domu. Zostaje, Państwo się przywiązali, Dinka już od pierwszego dnia ich nie odstępuje. Bardzo niszczy ale kiedyś przestanie. W tym momencie problem niszczenia zostanie rozwiązany przez kojec.

Kochana Pani Magda, która pomogła przy zorganizowaniu kojca dla Gralla (ogrodzenie posesji nie było dla niego problemem) wzięła sprawę w swoje ręce i kojec już jest zamówiony.:multi: Mam czas do końca przyszłego tygodnia na uzbieranie pieniędzy.

Posted

Tamarko a czy Panstwo sa gotoi na to,ze moze nie przestac?
Moja Fredzia jest ze mna juz naprawde dlugo i po okresie,gdy mysle,ze jest juz ok, zastaje w domu sajgon i powyrywane kable ze scian...roznie bywa....

Posted

dziewczyny nici z bazarku, bo dopiero teraz skumałam, ze rzecz, która chcialam wystawić jest niemiecko angielska, nie polsko niestety. ale przeleję 20 zł. proszę o konto na pw

Posted

[quote name='tamb']Nikt dzisiaj nie dzwonił. Pomoc przy zbiórce na kojec nadal potrzebna.

Deklaracje:
200zł - Pani Ola
50zł - Pani Małgosia F.
50zł - Lucyna
100zł - Pani Alina
300zł - Pani Ela
150zł - Pani Basia
100zł - bahlsa
Razem 1650zł

Potrzeba jeszcze 200zł.[/QUOTE]

200 zł wpłaci Julita - bardzo dziękuję. :Rose:
Czyli mamy całą kwotę potrzebną na kojec.

[quote name='Charly']dziewczyny nici z bazarku, bo dopiero teraz skumałam, ze rzecz, która chcialam wystawić jest niemiecko angielska, nie polsko niestety. ale przeleję 20 zł. proszę o konto na pw[/QUOTE]

Charly, wielkie dzięki, ale pieniądze na kojec już niepotrzebne.
Jak się czuje Filipek? Zgubiłam jego wątek.

Posted

nie wiem co powiedziec. brak mi słow, co tutaj wyczyniacie.

Filip całkiem dobrze. dzis znów bzyka moją nogę hihihi. nie oczekuję zbyt wiele po kastracji w tym wieku.Jednak teraz może sobie latac za sukami i na nie skakac , nie muszę się stresowac, ze się rozmnozy.

Posted

Wpłaty:
300zł - Pani Ela
150zł - Pani Basia
200zł - Pani Ola
50zł - Pani Małgosia F.
100zł - Pani Alina
50zł - Lucyna
100zł - bahlsa
200zł - Julita
Razem 1850zł

Posted

Na razie nie zmieniam tytułu wątku, ale to już raczej pewne, że Dinka zostaje w obecnym domu. Podobno zniszczenia, które zrobiła suczka są poważne i robią duże wrażenie. Oby kojec stanął jak najszybciej.

Tak wygląda kojec Gralla...

[IMG]http://img220.imageshack.us/img220/9234/b13fc9a016398afemed.jpg[/IMG]

Kojec dla Dinki będzie bardzo podobny.

Posted

Nigdy nie widziałam poważnych zniszczeń w mieszkaniu dokonanych przez psa - ale jak wspomniałyście o klamce, przestałam sobie to wyobrażać - nie potrafię. Jak możliwe jest wyrwanie przez nią klamki z drzwi?
Jeśli zostanie w dotychczasowym domu, będzie super!!!

Posted

Ostatnio z innych drzwi zdarła skórzaną tapicerkę wyciszającą w ciągu 2 godzin samotności. W sobotę była u Dniki osoba, która szkoli psy do agility i pomoże w wychowaniu suni. Dinka trafiła na cierpliwych ludzi.

Posted

[quote name='Lucyna']Nigdy nie widziałam poważnych zniszczeń w mieszkaniu dokonanych przez psa - ale jak wspomniałyście o klamce, przestałam sobie to wyobrażać - nie potrafię. Jak możliwe jest wyrwanie przez nią klamki z drzwi?
Jeśli zostanie w dotychczasowym domu, będzie super!!![/QUOTE]
Moje psy niszczyły głównie przedmioty - duże, średnie i małe. Ile ich było? Wolę nie liczyć. ;)

Do zniszczeń w mieszkaniu mogę zaliczyć zasikany do granic możliwości i podrapany parkiet, wygryzione z podłogi klepki, oderwane listwy boczne, dziury w ścianach, podrapane drzwi i uszkodzoną terakotę. Chyba tyle. ;)

Posted

[quote name='Lucyna']To też jesteś cierpliwa ...:evil_lol::evil_lol::evil_lol:[/QUOTE]
Chyba tak. :evil_lol:
Z Dinką jest większy problem, bo ma lęk separacyjny, ale mam nadzieję, że wszystko się ułoży. ;)

Posted

Słodka Dinka...

[IMG]http://img59.imageshack.us/img59/9353/dscn1422l.jpg[/IMG]

A to efekty jej działań...

[IMG]http://img72.imageshack.us/img72/885/dscn1431k.jpg[/IMG]

[IMG]http://img715.imageshack.us/img715/7210/dscn1432.jpg[/IMG]

Posted

Ja zaglądałam, nawet napisałam posta, ale go nie widzę.
Pisałam, że Dinusia wygląda na słodziaka, ale widać, że jak zostaje sama, to emocje nią targają. A co słychać w sprawie tego kojca?

Posted

Kojec będzie dopiero w przyszłą sobotę. Jutro kolejne spotkanie z panią Kasią, która pomaga ułożyć Dinkę. Każde wyjście to demolka, nie zawsze ktoś może z rodziny przyjść i popilnować suni. Będzie kolejny ciężki tydzień. Ale tytuł możemy już zmienić.