bugs55 Posted July 9, 2018 Posted July 9, 2018 Witam. Mój pies ma już ponad rok, jednak nadal nie jest przyzwyczajony do zostawania samemu w domu. Kiedy zostawia się to samego próbuje kopać na kafelkach w pobliżu drzwi. Tym sposobem zdarł sobie cały pazur i kiedy wracam do domu zastaję zaschniętą plamę krwi. Nie mam pojęcia jak go tego oduczyć. Proszę o pomoc! Z góry dziękuję. Pozdrawiam. Quote
Monislawa165 Posted February 13, 2019 Posted February 13, 2019 Hej, Moim zdaniem powinieneś udać się do jakiegoś dobrego behawiorysty bo takie zachowanie jest przede wszystkim niebezpieczne dla Twojego psa. Wydaje mi się że ,skoro przez ponad rok go nie nauczyłeś jak zostawać w domu to myślę, że będzie Ci ciężko poradzić sobie samemu teraz. Jeśli jesteś zdeterminowany najlepiej zaprosić behawiorystę do siebie na wizytę prywatną chociaż na 1h tu koszt zależy gdzie mieszkasz ale podejrzewam, że ok 100 zł a potem wprowadzać zalecania i ćwiczyć samemu. Pozdrawiam Quote
Recommended Posts