Jump to content
Dogomania

Drzewo genealogiczne-czyli wszystko o yorkowych krewniakach!

Recommended Posts

Posted

Zapraszam do pochwalenia sie pochodzeniem naszych psiakow!

Tutaj mozecie opisac o rodzicach, dziadkach, kuzynach ;) i dzieciach czworonoznych czlonkow naszych rodzin, pochwalic sie ich sukcesami!

Oczywiscie jestem zdecydowana zwolenniczka psow rodowodowych :fadein: , ale nie wszystkie pieski maja rodowod ...z pewnoscia ich rodzice tez sa warci opisania ich tutaj!

To tez miejsce na pokazanie linii, z ktorych psy pochodza i (dla zwolennikow kojarzenia z jakims zamyslem hodowlanym) wskazanie co po kim pies odziedziczyl, co chcemy uzyskac w nast.pokoleniach (...pobozne zyczenie ;)) i co nam sie u przodkow podobało, a czego nie chcemy powielac.

Moze opisy pochodzenia naszych psow sklonia tez do wypowiedzi na temat rozych linii i typow yorkow w Polsce i na swiecie! :lol:

Posted

Hey! To może ja zacznę

Mama- Ally McBeal- Herbu Bawaria

Tata- Milioner Bakarat

Niestety reszty rodzinki jeszcze nie znam, bo dopiero w piątek odbieram rodowód :) . Wiem, że kiedyś czytałam topik, w którym jedna z dziewczyn mogła sprawdzić "korzenie" piechów na podstawie rodziców

Posted

Super pomysł PANULA

ale ty masz dobre pomysły,to nam urozmaici forum,a do tego dowiemy się czegoś więcej o naszych pieskach.a w przyszłości może jak ktoś bedzie chciał brać nowego pieseczka,to sprawdzi i może jakieś tutejsze pochodznie będzie mu odpowiadać.no więc może jak ktoś chce to można umieszczać nasze całe rodowody psiulków(tzn tyle ile wiemy o przodkach :wink: )

Posted

Więc tutaj mogę napisać jak nazywa się dziadek mojej Zuli:Ch.Zwyc.LEADER de France D'Jela,wł.A.Zwolińska

MAMA:MALWINA Sarmacja FCI

TATA:TANGO Anfara

O reszcie jej przodków będę mogła napisać jak odbierzemy rodowód(w lutym). :wink:

Posted

Panula,

Fajny temat. W szczegolnosci, jesli odniesiemy go do wnioskow, ktore sie nasuwaja po poznaniu przodkow naszych psiakow ;)

Matka Majki jest Maya Medium, ojcem Vico Ad Operam. Dziadkiem Orby de Penghibur. Wiekszosc krwi w zylach Majki to przodkowie z linii Fangor (m.in. Eulalia, Fernanda, Liz itd.), oraz z linii de Penghibur.

Niestety, zdjecia przodkow sa wlasciwie nieosiagalne (mam na mysli pra-dziadkow). Jednak juz znajac rodzicow (widzialam ich na zywo), oraz dziadkow wiele mozna powiedziec o tym co po nich odziedziczyla Maja a czego nie ;)

pozdrawiam,

Posted

Świetny temat,

Więc może napisze coś o przodkach mojego Lorda :wink:

Matka: VENDETTA Yorex

Ojciec: ACEHIGH de Castagnac

VENDETTA YOREX jest po DURRER'S I Remember You

5851.jpg

i BURSZTYN Kamyki (który z kolei jest po Jenghisie de Penghibur i OLIWIN KAMYKI)

ACEHIGH de Castagnac to syn DURRER'S Status Seeker-a

1208.jpg

i DURRER'S Blue Svede Jacket.

Podsumowując mój Lord ma raczej znanych przodków i są oni przede wszystkim z linii DURRER'S :wink:

pozdrawiam :wink:

Posted

znam tylko rodziców Czipoliniego:

Matka: Godiva Lady Iravadi

Ojciec: Gino Monti Iravadi

dziadków pradziadków itp. nieznam. Jak wyrobie rodowód to wszystko napisze :wink: :lol:

Posted

No to i ja napiszę trochę o dziadkach, pradziadkach Bijou :wink: .

Mama Bijou - FIFA Takor,

tata ASTERIX ProAmare, który jest synem słynnego InterChampiona Camparisa Blue Print

6xBiS, Euro Dog Show 2000 (Poznań) - BOB,

World Dog Show 2001 (Porto) - Champ Class winner

2247.jpg681.jpg

Ojciec Camparisa (pradziadek Bijou) - to Nic Nak’s He’s A Keeper

Multi BIS Champion, World Champion 2002 (Amsterdam)

1479.jpg

tutaj jest stronka o nim.

W ogóle muszę się pochwalić, że znalazłam przodków Bijou aż do 12-go pokolenia :o , między innymi dzięki świetnej bazie rodowodów na http://www.sweetyblue.com oraz http://yorkinet.mindworks.hu/yorkiinfo.php . Bardzo polecam!!! :lol: :lol:

Pokażę jeszcze kilka ciekawych fotek - tu jest pra-pradziadek Bijou -

Can CH Pastoral Johnny Handsome

past.jpg

A w tym przystojniaczku to jestem wprost zakochana :wink: -

Ch. Am. Can. BIS/BISS Rothby's Reneegade - pra-pra-pradziadek :lol:

rothbys.jpg200310011949_rothbysrennegade.jpg

• 2 months later...
Posted

Słuchajcie postanowiłam trochę odświeżyc ten topic, przede wszystkim dlatego że znalazłam ostatnio więcej zdjęć przodków Lordzika 8) a po drugie bo sporo z posiadaczy yorków rodowodowych nie pochwaliło się przodkami swoich maluchów... :wink:

Więc ja zacznę jeszcze raz po kolei 8)

OJCIEC LORDA, czyli Acehigh de Castagnac

Jest to syn Durrer'sa Status Seekera

I pięknej suki Durrer's Blue Suede Jacket, któej zdjęć niestety nie znalazłam w necie... :-?

Rodzicami dziadków są:
Durrer's High Frequency

Durrer's Tuned for Glory oraz para
Durrer's Blue Suede Shoes i Durrer's Cool Steal
a prapra dziadkowie to np. Durrer's Steal The Show

oraz np. takie psy jak Durrer's Ace High, Durrer's Majesta, Durrer's Remee' Gade i wiele innych... 8)

Teraz zajmę się stroną matki... 8)
A więc matką Lorda jest Vendetta Yorex

która z kolei jest córka pary:
Durrer's I REMEMBER YOU

I suki BURSZTYN KAMYKI

Rodzicami Durrer'sa I REMEBER YOU jest słynny Durrer's COPYRIGHT AT BAKER

i suka Durrer's CIMARRON
prapra dziadkami nie będę was już zanudzac wspomnę tylko Durrer'sa HIGH FREQUENCY który pojawiła się jako ojciec dziadka (Durrer'sa STATUS SEEKREA) :wink:

Myślę że warto wpsomnieć o ojcu babci, czyli słynnym JENGHISIE DE PENGHIBUR, którego wszyscy chyba znają :wink:

który "zeswatany" był z śliczną suczką OLIWIN Kamyki (córka BORUTY Bakarat i KORUNDY Kamyki)

No i na koniec jeszcze wpsomnę przepięknego ojca Jenghisa, czyli
HOOLIGAN DE PENGHIBUR

I TO BY BYŁO NA TYLE 8) :D

P.S. Zdjecia pochodzą ze stron hodowli: SWEETY BLUE, CUD NATURY, YOREX, i kilku zagranicznych :wink:

Posted

grygy napisał(a):
Heh tez musze potem o Tolce popisac, ale jakoś nie mam głowy :-?

maciuś to pewnie przez ta szkole, odechcewa Ci sie wsyztskiego :( ja dzisiaj bylam pierwszy dzien, a juz cale tygodnie nauka zawalone;(

Posted

grygy napisał(a):
No naprawde, jestem taki jakiś...zrezygnowany, na nic nie mam siły i w ogóle :(

Nie dziiwe Ci sie, ale moze przez weekend bedziesz mial wiecej czasu i powklejasz rodzinke Tolki Jestem bardzo ciekawa jej przodkow :)

Posted

Daga
jeśli masz ochotę..............proszę bardzo.......będe wdzięczny :D
gdy Uziego szukałem to po raz pierwszy usłyszałem o hodowli np. Bakarat
więc , wiecie fioła dostałem później,

• 3 weeks later...
Posted

Na razie wpisze tylko rodzicow Feniksika (FENIKS Pro Amare) bo czekamy na rodowód ale jak odbierzemy to napiszemy wiecej :) OJCIEC: DEUS Limelight Joreta MATKA: ANABELLA Mari YORK
ALE CUDNE TE YORKASKI !!!! TAKIE WYCACKANE SA NA TE WYSTAWY.SUPER :)