Jump to content
Dogomania

JEDNO SERCE NIE DA RADY ! Serce Pipi i podopieczni w potrzebie!!! (Posty inf. 1-6)

Recommended Posts

Posted

No właśnie, jak sunie?

Ogłosiłam Balbinkę na:

kupiepsa.pl/index.php
eoferty.com.pl/
ojej.pl/
pineska.pl/
gieldaogloszen.pl/
drobne.pl/index.php
ogloszenia.szukanie.pl/
kupsprzedaj.pl/
autogielda.pl/
ogloszenia.interpress.net.pl/
petworld.pl/psy.html
przygarnijzwierzaka.pl/
4lapy.pl/index.php
zwierzeta.low.pl/
ofertka.pl/
nasipupile.pl/
zwierzeta.5aleja.pl/

Posted

[quote name='agaciaaa']No właśnie, jak sunie?

Ogłosiłam Balbinkę na:

kupiepsa.pl/index.php
eoferty.com.pl/
ojej.pl/
pineska.pl/
gieldaogloszen.pl/
drobne.pl/index.php
ogloszenia.szukanie.pl/
kupsprzedaj.pl/
autogielda.pl/
ogloszenia.interpress.net.pl/
petworld.pl/psy.html
przygarnijzwierzaka.pl/
4lapy.pl/index.php
zwierzeta.low.pl/
ofertka.pl/
nasipupile.pl/
zwierzeta.5aleja.pl/[/quote]
ale się napracowałaś - dzięki!!!!!:Rose:
Pipi pisz nam co u Was słychać.........

Posted

Wywala mi posty,które piszę.Wrrrrrrr,jestem wściekła.Przepraszam Was,że mało piszę,ale taki internet,albo taki do bani komputer?.Czasami jest tak,że napiszę tak dużo i klikam na zatwierdź odpowiedź,a tu okazuje się,że niby nie zalogowana np. jestem,kiedy się logowałam. . . .?
Agaciaaa,dziękuję za ogłoszenia.Suczenie czują się dobrze,już dzisiaj bawią się jak szalone.Wczoraj dla sześciu wet zdjęła szwy i u wszystkich wszystko ładnie się zagoiło,ale u jednej Śnieżki powstała,albo przepuklina,albo puściło w środku.trzeba będzie jeszcze raz otwierać i szyć.Może też być tak,że to przepuklina.Za tydzień pojadę do kontroli.
Dzisiaj wiozę chłopaków.Ozzy-ka i Misia.Trzymajcie kciuki,bo jadę sama,a to wrogowie nr. jeden.Mam nadzieję,że uda się jakoś.Jednego przywiążę z przodu,drugiego z tyłu.
Wczoraj Mona i Pola zwiały mi z samochodu pod lecznicą i uciekły gdzie pieprz rośnie.Pół dnia je szukałam,a reszta smarzyła się w samochodzie.W końcu pojechałam do domu.Wróciłam po ok 2 godzinach.Pomyślałam,że najpierw zajadę pod lecznicę i poszukam w nadziei,że może gdzieś się kręcą.Wyobrażcie sobie,że małpy jedne siedziały po drzwiami Lecznicy.Polatały sobie i zźajane,ledwo żywe wróciły.Ale,co ja czułam????? i przeżyłam???Pewna byłam,że w mieście spaliny,samochody,to już na bank się pogubią.A tu proszę jakie mądrale?

Posted

Pipi trzeba posty przed dodaniem kopiować na wszelki wypadek, wtedy nie ma problemu jak wywali ;)

Trzymam kciuki żeby chłopaki byli grzeczni! I za Śnieżkę, mam nadzieje, że to nic poważnego.

A Pola i Mona to niezłe agentki! Taki numer odwaliły :shake: dobrze, że nic im się nie stało.

Posted

Jesteśmy,już po wszystkim.Ozzy miał trochę kłopoty z wybudzeniem,ale już dobrze.Jutro jeszcze postaram się pojechać z Sabą do weta,bo kwasy nienasycone się kończą.Ale nie jest dobrze.Ona ciągle ma suchą skórę i nie zarasta sierścią.

Posted

Przekazałam Pani z Krakowa tel. podany w I poście w sprawie adopcji Misi. Pani też podobała się Balbinka i Margolcia z innego wątku (podobna do Balbinki). Domek sprawdzony:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f85/rita-ma-juz-domek-dziekuje-133711/index3.html#post12093673[/URL]

Posted

[quote name='zulugula']Przekazałam Pani z Krakowa tel. podany w I poście w sprawie adopcji Misi. Pani też podobała się Balbinka i Margolcia z innego wątku (podobna do Balbinki). Domek sprawdzony:
[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f85/rita-ma-juz-domek-dziekuje-133711/index3.html#post12093673[/URL][/quote]
Niestety już został wybrany piesek... No ale przynajmniej jeden...

Posted

[quote name='AdaK']Niestety już został wybrany piesek... No ale przynajmniej jeden...[/quote]

Jaki piesek? Kiedy? Wczoraj wieczorem jeszcze korespondowałam i nic mi o tym nie wiadomo :crazyeye:

Posted

[quote name='zulugula']Już wiem - o Misie chodzi ;)[/QUOTE]
a czy Pipi wie?
trzymam kciuki żeby to był dom najlepszy z najlepszych dla Misi:thumbs:

Posted

[quote name='zulugula']Jaki piesek? Kiedy? Wczoraj wieczorem jeszcze korespondowałam i nic mi o tym nie wiadomo :crazyeye:[/quote]
Sorki pogubiłam się już :crazyeye: :oops:

Posted

Pani do mnie napisała, że Misia ma już domek (takiej informacji udzielono jej przez tel. podany w I poście).

Czy śnieżka jest łagodna w stosunku do dzieci? Można jej zaufać?

Posted

Gdyby ktoś pytał, to jest jeszcze jeden "Demonek" szukający domku:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/maly-roczny-bardzo-kochany-berek-czy-cudo-szybko-znajdzie-domek-129004/#post11584259[/URL]

Berek:
[IMG]http://images41.fotosik.pl/93/1ffec3cb07b2373bmed.jpg[/IMG]
[IMG]http://images50.fotosik.pl/96/90b1f9792a78f557med.jpg[/IMG]

Demonek:
[IMG]http://i530.photobucket.com/albums/dd346/agacia_s/Demonek/Obraz078.jpg[/IMG]

Posted

Faktycznie dzwoniła do mnie pani z Krakowa w sprawie Misi.Powiedziałam,że ona jest zamówiona przez panią z Milanówka,która ma 10 kwietnia zadzwonić do mnie i mamy się umówić na wizytę przedadopcyjną.Jeżeli nie zadzwoni,to ja 11 kwietnia zadzwonię wtedy do pani z Krakowa.Jednak okazało się,że Białystok jest zbyt daleko i ta pani zrozumiała,że to bliżej i stanęło na tym,że nie dała mi numeru,ale powiedziała,że sama zadzwoni do mnie 11 kwietnia.Jutro mam nadzieję,że pani z Milanówka się odezwie.
Zulugula,dziękuję.Jeżeli pani z Milanówka się nie odezwie to będzie szkoda,naprawdę.Jestem jednak dobrej myśli i mam nadzieje,że będzie dobrze.Martwię się jednak,bo telefonu odemnie nie odbiera,albo włącza sie poczta.

Posted

W razie potrzeby, ja mogę poinformować tą panią z Krakowa ;)

Jutro przedstawię Śnieżkę jednej Pani z Łapy, pod B-S. Chcą mojego Dramka, ale może ze względu na odległość zgodzą się na białą.

POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!! PRZEPRASZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :oops:
Apel o pomoc dla pieska ze schroniska w Mysłowicach. Mogę zabrać do Wawy. Trzeba jakoś mu pomóc, bo bardzo cierpi, a wet go nie leczy. Psiak drapie oko (zakażenie = TM) rozrywając dalej ranę:

[URL]http://www.dogomania.pl/forum/f28/schronisko-myslowice-pilne-dt-ogl-psy-z-jaworzna-odlowione-przez-sm-110356/index66.html#post12110914[/URL]

[IMG]http://img209.imageshack.us/img209/2924/090407160549.jpg[/IMG]

Posted

Zulugula,moje psy nie znają dzieci.Śnieżka jest bardzo przyjazna,ale nie wiem jak to by było z dziećmi.Lepiej nie ryzykować.Kilka dni temu byli u mnie ludzie z ogłoszenia/bardzo mili/żeby zobaczyć Balbinkę.Mają dwie córeczki,2 latka i 4 latka.Przy mnie wygladało to tak,że przed dziećmi Balbina padała i pokazywała brzuszek,ale po oczach widziałam,że szczęśliwa nie jest na te pieszczoty.Umówiliśmy się,że przyjadą po nią 15 kwietnia.Na drugi dzień TZ wziął Balbinę ze sobą do miasta.U mojego brata jest chłopiec 6 lat i brat zgodził się żeby Balbina została ze 2 dni u nich,żeby dokładnie przekonać się jak to będzie.Mąż zostawił ją z rana,a wieczorem skończyło się na szyciu rączki u dzieciaka.Została w obcym domu,dziecko jak dziecko i stało się.Brat zły sam na siebie,że zgodził się na to.Oni mają psa i brat sam powiedział tak:" moje dzieci i wnuki są normalne i tak wychowane,że pies nie zrobi krzywdy" - i pomylił się niestety.Mam teraz jednego wroga więcej.Powiedział do mnie,że nic sie nie stało,ale wiem,że jest wściekły.
Wiem teraz,że moje psy do dzieci już polecać nie będę.Poprostu nie było jak przyzwyczajać moje psy do małych dzieci.
A dla pieska z Mysłowic może kołnierz załatwiłby problem z drapaniem.Tylko musiałby by być sam w boksie,bo inne ps mogą go atakować.Tak było ze Śnieżką,jak założyłam jej kołnierz po sterylce.Ale zdało egzamin,bo nie lizała szwów.

Posted

[FONT=Arial Black]ROZLICZENIE WPŁAT:[/FONT]
IS 50 zł
Żabusia 50 zł
Zuzlikowa 26 zł
JK na opiekę
wet psów 70 zł
M-WE
WA
na szczepionki
dla psów bezdomnych
100 zł
mtf zalesie 260 zł
MKK-M 150 ZŁ
KS na ster 100 zł
auraa 40 zł
gosia17 75 zł
AN na psiaki 200 zł
koss 70 zł
akucha 50 zł
MKKM
leczenie karmą
ODPK 100 ZŁ
Asiaczek 50 zł

[FONT=Arial Black]WYDAŁAM:[/FONT]
sTERYLIZACJA, KASTRACJA
Jamnisia 100 zł
Balbinka 100
Pola 100
Śnieżka 130
Kropka 130
Misia 100
Alutka 100
Lampo 50
Misio 50
Ozzy 50

SZCZEPIENIA

Punia 25 zł
Luka 10
Kropka 10
Jamnisia 10
Balbina 10
Alutka 10
Misia 10
= 995 zł

[FONT=Arial Black]1391 zł - 995 zł = 396 zł - 100,benzyna[/FONT]
[FONT=Arial Black]Zostało mi 296 zł [/FONT][FONT=Verdana]na dzień dzisiejszy[/FONT]
Chciałabym bardzo zaszczepić od wścieklizny resztę piesów i kupić im coś od kleszczy,resztę pieniążków przeznaczę na karmę.Myślałam,że może dla Saby/tej z nużeńcem/,kupić jakąś pspecjalistyczną karmę? Czytałam gdzieś na wątku,że jest taka.U niej bardzo sucha jest skóra i w dalszym ciągu nie zarasta sierścią.Może to jej sucha karma nie służy?Poradzcie co robić?

Posted

Ja zupełnie nie mam doświadczenia czym karmić sunię z nużycą.....
trzeba na innych wątkach obadać co dogomaniaczki podają,
a na kleszcze to kupisz pipetki czy obroże?
obroże chyba dłużej działają........[URL="http://animalia.pl/sklep.php?kat=167"]Dla psów : Zdrowie : Przeciwpchelne - internetowy sklep zoologiczny - karmy dla psów, karma sucha, puszki i akcesoria.[/URL]
przypominam ,że Evita wyśle Ci z naszego bazarku 250zł;)

Posted

[FONT=Arial Black]Enia,Evita [/FONT][FONT=Verdana]po stokroć dziękuję.Zaraz zaglądnę w ten link co podałaś,dziękuję.[/FONT]