Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Moria']Renatko na mrozy i zawieje to go nie biorę raczej na sloneczko jak jest i nie za długo, tylko tak żeby sie rozchodzil troche i mial jakąś rozrywke a nie tylko siedzial i lizal tyłek.[/QUOTE]

to fajnie!:) Trzeba Gufiasza ruszać póki się jeszcze da;)

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Moria, te zastrzyki, kóre dostaje Gufi to bierze codziennie? Czy dostaje lub powinien dostawać jakiś inne środki przeciwólowe?
Pytam, bo MOŻE uda mi się załatwić sponsora na leki.

Posted

[IMG]http://i575.photobucket.com/albums/ss199/HotelAmicus/100_5206.jpg[/IMG]

Codziennie dostaje czopki przeciwbolowe i tabletki Metronidazol (przeciwzakazne, przeciwbakteryjne)
Od wet dostal jakies antybiotyki a na miejscu w hotelu zastrzyki silne przeciwbolowe dostaje w sytuacjach krytycznych (czyt. kiedy otwierają się przetoki)

Posted

o matko..!:-( jaki na tym zdjęciu Gufi smutny i zrezygnowany - serce się kraje i nie mogę się z tym pogodzić:placz::-(:placz: straszne!!!!!!!!!!:placz::-(

Posted

[quote name='bico']o matko..!:-( jaki na tym zdjęciu Gufi smutny i zrezygnowany - serce się kraje i nie mogę się z tym pogodzić:placz::-(:placz: straszne!!!!!!!!!!:placz::-([/QUOTE]

Dokładnie bico :( mi też serce się ściska, normalnie nie mogę patrzeć na te zdjęcie, bo serce mi krwawi.... :(

Posted

Taki też i wyszedł na tym zdjęciu ale dzisiaj zaczął odszczekiwac się Kamieniowi i zdarza mu się podbiec z podniesionymi uszami. Jednak fakt chodzi pomału, no ma to coś pod ogonem i nie jest to cos fajnego, mam nadzieję że Gufiś doczeka wiosennego sloneczka. Fakt też że ostatnio przez te mrozy woli siedzieć w domu przykrywam go kocami on sie odkrywa i tak ciągle, natomiast apetyt ma bardzo duży, jadl by jadl toteż nie żałuję mu oprócz puszki, dostaje suche dostaje żółtko z jaja, psie ciasteczka i smakołyki.
Fiziu kupuje przez internet w krakvecie np.

Posted

Godzinę teraz pisałam wniosek o dofinansowanie na te leki Gufiaczka.. Dogo chodzi byle jak i znalezc odpowiednie zdjęcie i dane o przebiegu choroby nie bylo łatwo. Ale napisałam, i mam nadzieję, że coś to da.
Moria, proszę cię, alarmuj jak będziesz czegoś potrzebować na cito! Gufi nie może cierpieć.

Posted

BAZAREK dla gufiego i kilku innych zwierzaków [URL]http://www.dogomania.pl/threads/178602-Telefony-komA-rkowe-Nokie-i-Samsung-Do-28-02-NIE-GOTOWE?p=13975787#post13975787[/URL]

Posted

Dziękuję wam bardzo na razie jestesmy zaspokojeni raczej Gufi jest, najbardziej na CITO potrzeba szpikulca aby go przykryc i przyszpilic koce aby się nie odkrywał. Gufi jest u mnie w domu na klatce schodowej, ma tam wygodnie, chodzę do niego wieczorem parę razy aby go przykryc ale rano i tak jest odkryty.
Dziekuję i sonikowej i dodzie i wszystkim którym Gufi nie jest obojętny.
No i jeszcze Gufi robi strasznie smierdzące Q ki, ale robi i to jest ważne, puszeczki przyjdą, jeszcze tylko tabletki i czopki na koniec tygodnia kupię bo te się kończa, serdecznie was pozdrawiamy.

Posted

Moria czyli puszki już zamówiłaś tak? dobrze rozumiem, bo napisałaś, że puszeczki przyjdą

Mam zaraz zajęcia, ale potem zobaczę jak na moim koncie z finansami i napiszę

Posted

Tak animondy 6 puszek przyszło wczoraj a RC powinno byc na dniach 10 puszek, jak bedą to napiszę i panie z Niemiec mają też przyslać co prawda nie RC ale to zawsze pomieszaćmożna i na jakiś czas bedzie.

Posted

Moria,widziałam na zdjęciu,że Kamyk miał kubraczek.Może by i Gufiaczkowi taki sprawić.Nie musiałabyś już latać i go nakrywać kocami,bo w takim polarku miałby cieplutko.A nawet jakbyś go nakryła kocykiem i by sie odkrył,to tez by w kubraczku nie zmarzł.Ktoś na dogo szyje takie cuda,może by napisać.To dobra dusza,czasami szyje gratis jak zobaczy straszną bidę,a Gufiak ewidentnie jest taką bidulką

Posted

Nie ma za co :oops: Gufiaku, trzymaj się jak najmocniej.

Ta przeklęta wyszukiwarka nie działa a pamiętam z tamtego roku wątek, na ktorym dziewczyny szyły kubraki...może jeszcze znajdę :kciuki:

Posted

Ja wiem kto szyje - Arjuna. Na wątlu zagionionych Fiodora i Sary była o tym dyskusja. Kubrak kosztuje 15 zł, lub 10 - jesłi się da materiał, czyli starą kurtkę.

O, a tu jest osobny wątek kubrakowy. Tam się zamawia.

Madcat, zajmiesz się tym? Napiszesz o Gufim? bo ja musze teraz kaukazy rozliczyć...

[url]http://www.dogomania.pl/threads/126514-CiEPA-E-ZIMOWE-KUBRAKI-DLA-PSA-W-BEZDOMNYCH-KTOA-JESZCZE-CHAE-TNY?p=13966878#post13966878[/url]

Posted

A może taki sweterk? Moria, rzuć okiem czy któryś byłby dobry. Jeśli tak, to ja kupię.

[url]http://www.dogomania.pl/threads/177830-Psie-sweterki-KUP-TERAZ-do-31-01-2010-na-FRUZIAE[/url]

Posted

Dziewczyny jestetscie wspaniałe. Może byc i kubrak i sweterek, chociaż sweterek lepszy bo nie ma gumek ani żadnych zapięć na tylku a to dla Gufiaka nie jest wskazane, sweterek musialby byc długi, ten link który podała sonikowa tam jest wzor pierwszy, ale może naprawde ktos by zrobil dla takiej biedy jak Gufiak w prezencie.
Dla Farcika szyła kubraczek mama Florentynki i dzikiej figi, najpierw uszyły na probe, ten który miał Kamys, a potem taki podszyty polarkiem w którym chodzi Farcik cały czas. tylko jesli kubrak to musialby być bez gumek pod ogonem może taki ktos by zrobił, lub udało by wam sie znalezc dobra duszke od sweterków.
Dzisiaj Gufi czuje sie dobrze, widze że rana zaczyna mu po brzegach zarastac, według moich obserwacji nie jest to dobre bo znowu potem bedzie pekac i robic sie bedą przetoki.

Posted

No to ja się przekopię przez wątek kubrakowy. Na samym końcu przeczytałam, ze pomyłkowo za dużo kubraków trafiło do Elbląga. Nie wiem czy to możłiwe, ale może podzieliliby się nadwyżką z Gufiakiem. Zawsze to bliżej. Chociaż nie wiem, tam tezna pewno wieeeeeel potrzeb. Chyba lepiej by było gdyby dziewczyny wiedziały, ze to kubrak dla psa z raną, wtedy mogłyby może jakos zmodyfikowac krój... tak sobie głośno myślę. Musze się zorientowac w temacie.