Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cześć!

W maju ubiegłego roku mój 12-letni Border Collie przeszedł operację usunięcia mięsaka tkanki miękkiej na splocie nerwu barkowego. Efektem ubocznym po zabiegu był częściowy niedowład przedniej prawej kończyny. Niestety na wtorkowej wizycie w Przychodni Weterynaryjnej  zdiagnozowano wznowienie tym razem na zewnętrznej stronie ramienia kończyny. Stoję przed decyzją o amputacji kończyny, którą muszę podjąć w najbliższy poniedziałek, 13.02.

Martwię się, że mój psiak nie poradzi sobie z poruszaniem się na 3 łapach. Czy może ktoś już miał podobny przypadek i jak sobie z nim poradził?

Posted

wiesz...niejeden trójłapek sobie świetnie radzi,pytanie tylko jakie są rokowania...Nie chodzi o sprawność fizyczną,tylko rozwój choroby nowotworowej.Mięsak to nowotwór złośliwy,czy Twoj piesek ma przerzuty?Zpytaj weta o rokowania,bo mocno urazowa operacja,a potem....co?

Współczuję wam...

Posted

mam tego pełną świadomość także nieuchronności tego co ma nastąpić. chodzi mi przede wszystkim o to jak zapewnić mojemu Fiduskowi maksimum komfortu do końca. ostatnia wizyta przed dwoma miesiącami potwierdziła, że wszystko przebiega w należytym porządku jak na jego wiek. 

Fidus 12.jpg

Posted

Właśnie o komforcie psa myślałam,pisząc poprzedni post...

A możesz wyjaśnić, co masz na myśli - " że wszystko przebiega w należytym porządku jak na jego wiek",

Jakie,które 'wszystko'?Rozwój choroby nowotworowej,wizja amputacji i ...inne wizje?

A 2 m-ce w sarcomie mogą dać ogromne zmiany w stanie zdrowia...