Asiunia02 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 [quote name='Agappe'] Copyright © Maciej P. Nowak przepraszam bardzo ale mam pytanko: jaki ten pies ma kolor ?? Quote
Asiunia02 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Z góry przepraszam właścicieli w/w psa, ale takie jest życie, przykro mi :shake::shake::shake::shake::shake::shake::shake: chciałabym zwrócić uwagę, że jeśli ten pies jest biały to ma PRZEPIĘKNE przebarwienia, a jeśli rudy (morelowy, czy jak to sobie ten kolor nazwie) to ma również PRZEPIĘKNĄ ale WADĘ UMASZCZENIA przypomnij sobie przy okazji co to urajiro: (poniżej najczęściej publikowane określenie) urajiro - to białawe umaszczenie po bokach kufy, na policzkach, po spodniej stronie żuchwy, szyi, piersi, tułowia i ogona, po wewnętrznej stronie kończyn przednich i tylnych). BŁĘDY DYSKWALIFIKUJĄCE: - nie stojące ucho; - zwisający ogon; - długi włos (kosmaty); - czarna maska; - kolorowe znaczenia na bieli -> to w przypadku, gdy ten pies jest biały. i morał TAKIE MAMY CUDOWNE SĘDZIOWANIE !!!! Shoo - mam nadzieje, że byłaś w Związku i załatwiłaś, to co Ci sie należy, bo to jest kpina co się na niektórych wystawach dzieje. Ja chyba zaczne sprawdzać czy sedziowie mają uprawnienia do Sędziowania odpowiednich grup (muszę się dowiedzieć jak to wygląda). Moze ktos wie ?? może GR tu zajrzy i mnie oswieci, co z takiej kwestii mozna zrobić. GR POMOCY !!!!! Quote
wani Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Ktos kto byl na wystawie i posiada katalog musi do niego zajrzec ;) Quote
Agappe Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 ten pies jest biały... Jak był młodszy miał dużo mniej przebarwień Quote
Asiunia02 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 No to super !!! BRAWO za sędziowanie !!!!!! Quote
Musha Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 [quote name='Asiunia02'] TAKIE MAMY CUDOWNE SĘDZIOWANIE !!!! Shoo - mam nadzieje, że byłaś w Związku i załatwiłaś, to co Ci sie należy, bo to jest kpina co się na niektórych wystawach dzieje. Ja chyba zaczne sprawdzać czy sedziowie mają uprawnienia do Sędziowania odpowiednich grup (muszę się dowiedzieć jak to wygląda). Moze ktos wie ?? może GR tu zajrzy i mnie oswieci, co z takiej kwestii mozna zrobić. GR POMOCY !!!!! Może i ktoś coś wie :lol: Asiunia :shake: wstyd nie znać regulaminu :oops: od kiedy to CWC należy się ????? czy nigdy ci się nie zdarzyło dostać I lokatę z oc.dosk. i nie dostać CWC ? Każdy związek krajowy posiada wykaz Sędziów wraz z uprawnieniami jakie posiadają :evil_lol: jak masz ochotę to szukaj hiii.hii co do sędziowania to się nie wypowiadam bo to jest bez sensu Sędzia podjeła taką a nie inną decyzję i to jest jej prawo jeśli przy tym nie złamano regulaminu. natomiast my możemy sobie tylko pluć w brodę że zgłosiliśmy do danej osoby swojego zwierzaka. Quote
Asiunia02 Posted April 20, 2009 Posted April 20, 2009 Wykaz sędziów znalazłam i się bardzo zdziwiłam jakie widnieją tam nazwiska, nigdy w życiu o takich sędziach nie słyszałam. oj Musha, Musha :eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong::eviltong: CWC się nie zawsze należy, to wiadomo, ale skoro pies który przegrał porównanie dostał CWC, to tak jak mógł nie dostać jakiś pies co z nim wygrał. To chyba nie logiczne prawda ?? Przegrany nadaje sie na Champ., a wygrany nie ?? chyba coś tu nie halo. Może to nie jest kwestia błędu sędziego tylko sekretarza, zdarza się i tak. Quote
donya Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Własnie to nie kwestia sedziowania tylko sekretarzowania. Ja rozumiem, że niewiele osób chce sie tego podjąć i związek bierze kazdego, kto sie nawinie "pod rękę". I potem mamy takie kwiatki. Jestem pewna, że braki we wpisach to wynik zupełnej niewiedzy sekretarza :shake: Mialam przyjemność pisania opisów wlaśnie tej Pani - sędziowała molosy o ile dobrze pamietam - i to ja się dopytywałam czy wpisujemy CWC czy zw.mł. itd. Nie odniosłam wrażenia aby skąpiła komuś tytułu - bardzo chętnie je rozdawala. A jej gust to już zupełnie inna "para kaloszy" Szkoda tylko, że tyle pieniędzy płaci się za wystawy, a oddział nie potrafi zapewnić przynajmniej odpowiednio przeszkolonej obsługi ringu :shake: Quote
shoo Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 moja siostra sie kontaktowała z jakims kolegą wyjadaczem i powiedzial ,ze nawet nie mamy po co jechac:shake:,ze nadanie CWC zalezy tylko od sedzi,i ze jego decyzje sa niedopodwazenia :-( ,a z czego co lukalam ,na ta rozpiske Dari,to juz zupelnie zgłupialam ,nawet nie wiedzialabym co mam powiedziec ,te maja te nie maja :evil_lol: urwanie głowy ,trudno ,next time po zejsciu z ringu będe się*odrazu kontaktowała z kimś*kto się*na tym pożądnie zna :D ! :cool3: Quote
Recommended Posts