Szajba1922 Posted October 29, 2016 Posted October 29, 2016 Witam! Od 4 dni zostaliśmy z żona ponownie rodzicami , w domu pojawiła sie mała coca . Mamy juz 2 i pol letniego amstaffa który był przez nas rozpieszczany a ze bardzo kochamy psy postanowiliśmy zaadoptować szczeniaczka tez amstaffa suczke 9 tygodni. Nasz pies nigdy nie pokazał oznaki agresji wręcz przeciwnie strasznie przyjacielski nigdy na nikogo nawet nie warknął zawsze chętny do zabawy nawet z obcymi a gdy widzi na spacerze inne psy często sie kładzie w ramach uległości i daje znaki do zabawy wiec pomyśleliśmy ze z akceptacja nowego domownika nie bedzie miał problemj No ale jednak tu pojawia sie problem po przyjeździe z mała do domu przedstawiliśmy je sobie przed wejściem do domu oby dwa chętne do zabawy ale nasz samiec po chwili zaczął ignorować zupełnie malucha . Mała jest niemożliwa bawi sie zaczepia dużego i spi i tak w kółko duży chodzi na mega fochu ale merda ogonem rozumiemy ze musi sie przyzwyczaić nie miał zbyt duzo kontaktu z innymi psami na spacerach bo mieszkamy w kraju w którym amstaff =zabójca mała go zaczepia a jak spi to idzie sie do niego przytulić i śpią razem jednak największy problem pojawia sie gdy przychodzi pora karmienia :( nasz pies dostawał regularnie 2 posiłki dziennie nie lubił suchej karmy a ze jest alergikiem dostaje tylko jeden rodzaj który zawsze mu smakował . Młoda dostała oczywiście swój komplet misek No i karmę juniora a nasz fochmistrz nagle przestał jeść swoje jedzenie i wyjada wszystko z miski szczeniaka robi strajk głodowy swojego w ogóle nie ruszy dostał jedzenie juniora do swojej miski i tez nie ruszy a z miski młodej je aż mu sie uszy trzęsą a gdy młoda podejdzie do niego to odrazu sie na nią rzuca i chce ja ugryźć a ona ucieka wystraszona domyślam sie ze boi sie ze mu zje chodź jego miska stoi pełna w innym miejscu z tym samym jedzeniem . Dzis odizolowalismy pieski młoda jadła w kuchni przy zamkniętych drzwiach skończyła i poszła do salonu duży poszedł zobaczył ze jej miska pusta pobiegł za nią do pokoju i znowu ja próbował ugryźć i warczał . Rozumiem ze nasz samiec chce pokazać kto tu rządzi tylko suczka jest strasznie mała różniąca wagi miedzy nimi jest ogromna miał ktos taki przypadek ? Mam nadzieje ze foch mu minie bo naprawde jest poważny jak nigdy na swoje legowisko tez ja wpuszcza bez problemu tylko jak i czy w ogóle jest możliwe zeby każdy mogł jeść sobie swobodnie . Dajcie znac jak mieliście podobne przypadki z góry dzieki za odpowiedzi 1 Quote
Szajba1922 Posted October 29, 2016 Author Posted October 29, 2016 Dodam jeszcze ze poświęcamy tyle samo czasu dla obu piesków nasz samiec ma tyle samo uwagi ile miał wcześniej a moze nawet więcej absolutnie nie dajemy mu odczuć to ze jest mniej ważny albo gorzej traktowany jak glaskamy czy sie bawimy z nimi to staramy sie cały czas skupiać uwagę na nim i na niej ;) lecz widać po nim ze sfochowany ... Quote
5_klepka Posted November 21, 2016 Posted November 21, 2016 Piękne psy! Czy udało się rozwiązać problem wraz z podrośnięciem szczeniaka? Quote
Szajba1922 Posted November 21, 2016 Author Posted November 21, 2016 8 godzin temu, 5_klepka napisał: Piękne psy! Czy udało się rozwiązać problem wraz z podrośnięciem szczeniaka? Hej dziekuje juz wszystko wporzadku jednak czas najlepszym lekarstwem dzis juz jedzą z jednej miski starszemu foch minął bardzo sie polubiły . Młoda rośnie jak na drożdżach :) jedyne co sie nie zmienia to ciagle jak widzi inne psy kładzie sie na chodniku zastanawiam sie czy kiedyś mu to przejdzie :) Quote
5_klepka Posted November 22, 2016 Posted November 22, 2016 6 godzin temu, Szajba1922 napisał: Hej dziekuje juz wszystko wporzadku jednak czas najlepszym lekarstwem dzis juz jedzą z jednej miski starszemu foch minął bardzo sie polubiły . Młoda rośnie jak na drożdżach :) Super że udało wam się pogodzić psiny, niech Wasz sukces stanowi testament dla wszystkich którzy twierdzą, że asty i bulliki nigdy z żadnym psem nie mogą żyć. Gratuluje sukcesu i wytrwałości, oby więcej takich zakończeń. Wrzuć czasami jakieś fotki w wolnej chwili, myślę że wielu (w tym na czele ja, ciekawość wcielona ;) ) z przyjemnością nacieszy oczy tym, jak ładnie się chowają. To fantastyczna rasa, tylko dla właściwych, wyjątkowych ludzi i super że do siebie pasujecie. Zdrowia i wszystkiego co najlepsze dla Was i maluchów :) Quote
Majelajna Posted April 7, 2018 Posted April 7, 2018 Hej. My mamy labradorke 6 lat i wzielismy teraz pit bulla suczke 9 tygodni. Ile gram dajecie malej jesc i ile razy dziennie? Pozdrawiam Maja Quote
Recommended Posts