Jara Posted October 19, 2016 Posted October 19, 2016 Figo to ok 2-3 letni pies, który szuka nowego, odpowiedzialnego domu. Psiak obecnie mieszka w małym mieszkaniu, jest aktywnym zwierzakiem. Sprawdzi się jako kompan do biegania lub jako stróż. Obecny właściciel nie jest w stanie zapewnić mu tyle ruchu ile Figo potrzebuje, stąd decyzja o poszukaniu nowego domu, chce płacić za wyżywienie psa przez najbliższy rok. Figo jest zdrowy, wykastrowany, odrobaczany i szczepiony. Łagodny do ludzi, nie akceptuje innych psów. Mieszka we Wrocławiu. Quote
azalia Posted November 27, 2016 Posted November 27, 2016 Jara,dzisiaj dopiero znalazłam ten wątek. Pieskowi można znaleźć dom ,ogłaszając go na różnych portalach np.olx,jakiś lokalny i inne. Trzeba zamieścić dobre zdjęcia,bo to połowa sukcesu i krótki,ciekawy tekst,telefon kontaktowy. Na dogomanii są bazarki internetowe,gdzie za niewielkie pieniądze można wykupić ogłoszenia,tzn. robi je osoba,której dostarcza się potrzebne załączniki np.zdjęcia.Pieniądze z ogłoszeń są przeznaczane na psy w potrzebie.Piesek jest niewielki i młody,więc ma szanse znaleźć dom. O zapewnieniu wyżywienia przez obecnego właściciela powiedziałabym dopiero telefonicznie lub osobiście osobie zdecydowanej na adopcje.Dlatego,że mogą zgłosić się osoby nieodpowiedzialne,którym będzie zależało tylko na pieniądzach,a nie będą dbały należycie o psa.Gdyby to było możliwe,lepiej żeby piesek nie mieszkał gdzieś daleko,żeby można było go odwiedzać i trzymać rękę na pulsie. A może Właściciel,zamiast płacić cały rok za wyżywienie znajdzie uczciwą osobę,która zechce zarobić parę groszy wyprowadzając pieska na spacery.Wtedy piesek nie musiałby przeżywać stresu związanego ze zmianą wlaściciela i domu.Jeśli nie ma chętnych wśród rodziny czy znajomych,to można znaleźć osobę robiąc ogłoszenia. Co słychać u pieska? Quote
Jara Posted December 6, 2016 Author Posted December 6, 2016 Ogłoszenie jest grzecznościowe, po prostu ktoś poprosił mnie o pomoc w znalezieniu domu dla tego psa. Nie znam psa, opieram się jedynie na opowieściach. Niestety nie mam czasu na większe zaangażowanie w szukaniu mu domu :( zwłaszcza, że jego obecny właściciel oprócz obietnic w sprawie jego wyżywienia nie próbuje nic z nim robić. :( Quote
Recommended Posts