Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam wszystkich forumowiczów. Piszę ponieważ od ostatniego miesiąca borykam się z poważnym problem u mojej Zosi-buldoga francuskiego. 3 tygodnie temu spadła mi z rąk i złamała sobie przednią łapę ( miała wykonaną operację za pomocą gwoździ). Po 3tygodniach kiedy myśleliśmy,że mała dochodzi do siebie stała się kolejna tragedia. Wychodząc z pracy mała podskoczyła i jak się później okazało złamała sobie tylną łapkę. Weterynarz załamał ręce ,ponieważ powiedział ,że pierwszy raz od jego kadencji szczeniak (zapomniałam wspomnieć ,że ma 4miesiące) w tak krótkim czasie złamał sobie łapy. Kolejna operacja i tym razem pręty wstawiane. Jesteśmy załamani ,bo na domiar tego wszystkiego mała jest w złym stanie , nie cieszy się , nie chce się bawić, całe dnie śpi.  Myśleliśmy,że to po antybiotykach ale po konsultacji z wet stwierdził ,że to nie ma wpływu i że nie powinna tak się zachowywać. Oczywiście po drugim złamaniu zrobiliśmy badania krwi i wyszło ,że ma niedobór wapnia w organizmie. Dokładnie nie chciał powiedzieć ,ale może jelita nie przyswajają tego wapnia i stąd te ciągłe łamanie kości. Mamy jutro wizytę ,ponieważ oboje z narzeczonym pracujemy do 17 i nie mamy jak podjechać już dzisiaj. Nie wiem co myśleć , strasznie się boję,bo widzę że zosia cierpi a ja jej już nie mogę w żaden sposób pomóc. Może ktoś z Państwa doświadczał też takiego problemu ? Jeśli tak to proszę o wszystkie przydatne porady . Czy jeśli dostanie jakiekolwiek leki to nastąpi jakaś poprawa ? :( czy już do końca życia przy każdym skoku będzie Nam się łamała :(