Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wzorzec i ilustrujące go zdjęcia:

Shoulder blade well laid back, upper arm angles slightly backward from point of shoulder to elbow

Viewed from the front, forelegs moderately spaced, parallel and straight with elbows close to the body, turning neither in nor out.
W odniesieniu do cudactwa, które wygrało w tym roku- szalenie trafione.
O przebarwieniach na palcach, świadczących albo o bardzo słabym owłosieniu albo o zakażeniu, nawet nie wspominam, bo szkoda prądu.
Jedyny komentarz, który mi się nasuwa to taki typowo brytyjski: interesting.

Pozostałe zdjęcia z podanego przez Piotra linka, wcale nie takie złe.
Sęk w tym, że na Cruft's nie raz i nie dwa wygrywały psy garbate, albo z wyraźnymi francuzami, a to nawet tym bardzo zawziętym, ciężko jest upchnąć we wzorcu.

Posted

NigdyNigdy napisał(a):

Sęk w tym, że na Cruft's nie raz i nie dwa wygrywały psy ...

Tu masz Kasiu spis wszystkich zwycięzców CRUFTA od 1986 do 2008 r. wraz z ich zdjęciami , nazwiskami sędziów i nazwiskami właścicieli zwycięskich psów . Nazwiska są wspólne dla obu części tego zestawienia . Taka angielska wystawa klubowa z własną obsadą sędziowską .

Link : RAJARANI

... aha , mi najbardziej podoba się BOB w 2007 ! :crazyeye:

Posted

Hihi, ten biały psiak na fotce równie dobrze mógłby być ilustracją wzorca białego owczarka szwajcarskiego - takie samo podobieństwo do wzorca czytanego ze zrozumieniem :eviltong:
Jasne, że należą się wyrazy uznania za podjęcie próby pokazania psa innego jak english husky, trzeba było rozdawać ulotki zapraszające na poznańską wystawę chociażby :razz:Możeby się ktoś skusił i...zdziwił :cool3:

Posted

Ale raz udało się suce z Europy wygrać (2001), a i kilka psów powiedzmy, że jest w typie rasy (szczególnie tych sprzed kilkunastu lat). Oni dopiero jakoś ostatnio poszli w złym kierunku... i tak im zostało.

Posted

Loczki super że byliście :multi:

w tamtym roku byłam na Crufcie i poziom malamutow nie odbiegał jakoś od tego u nas :)
ale jak zobaczyłam husky to byłam :-o

jest to specyficzna wystawa na która i tak warto pojechać bez względu na wynik w ringu

ja byłam baaardzo mile zaskoczona naszym wynikiem i szkoda że tym razem nie mogliśmy dojechać ale mam nadzieje że za rok bedziemy

moje ulubione foto z Crufta 08