Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Poszukuje sklepu/sprzedawcy, gdzie mogłabym kupić obroże dla mojego szczeniaka Chihuahua.
Najlepiej 12 cm długości (najlepiej wyściełana jakimś pluszem). Czy w ogóle dostanę taką gdziekolwiek ? 
Tracę nadzieje na jakieś efektywne szkolenie... Wszystkie obroże w sprzedaży są od 20cm.

Posted

Ja mam szczenię yorka, co prawda minimalnie wiekszy obwòd w szyjce ma, ale tez mialam problem z obroza. Kupilam szelki mini, a byly za duze, dlatego ostatecznie wybralam cieniitka obròżkę welurowa, ktora przycielam, zeby nie byla za dluga i dorobilam dziurke, tam gdzie potrzebowalam. Na poczatek jest swietna, miekka, delikatna, mala szybko sie do niej przyzwyzaila i bardzo ladnie sie szkoli na smyczce.

Nie warto inwestowac, bo szzenie z ppczatku drapie obroze, bo mu przeszkadza, przygryza podzas zakladania, a i szybko poesek podrosnie, wtedy mozna zadbac o elegancje. ;)

25153_Chaba_Obroza_welurowa_ozdobna_dla_psa.aspect.380.350.jpg

Posted
O 1.09.2016 o 17:55, Marmag napisał:

Ja mam szczenię yorka, co prawda minimalnie wiekszy obwòd w szyjce ma, ale tez mialam problem z obroza. Kupilam szelki mini, a byly za duze, dlatego ostatecznie wybralam cieniitka obròżkę welurowa, ktora przycielam, zeby nie byla za dluga i dorobilam dziurke, tam gdzie potrzebowalam. Na poczatek jest swietna, miekka, delikatna, mala szybko sie do niej przyzwyzaila i bardzo ladnie sie szkoli na smyczce.

Nie warto inwestowac, bo szzenie z ppczatku drapie obroze, bo mu przeszkadza, przygryza podzas zakladania, a i szybko poesek podrosnie, wtedy mozna zadbac o elegancje. ;)

25153_Chaba_Obroza_welurowa_ozdobna_dla_psa.aspect.380.350.jpg

Właśnie taką samą widziałam, ale była ze skóry, więc nie kupowałam. Ale dobrze wiedzieć że znajdę też welurową :)

Posted

są i to calkiem spory wybor :) Osobiscie widzaialam tez szczeniaczka kundelka ale tez mikro mikro i on mial szeleczki zrobione z... wlòczki na drutach! Nic na niego nie mogli kupic, więc ktoś w rodzinie - przypuszczam, że babcia, zrobił na drutach mini szeleczki :)