szyszunia157 Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 Hej. Mamy pytanko. Czy ktoś z wasvstosował smycze lub obroże firmy Jagul? Mam szczeniaka 3 miesięcznego, piesio waży prawie 6 kg i ze względu na szybki wzrost muszę wymienić mu obrożę a ze względu na pogryzienie i smycz taśmową. Poczytałam i smycze z Jagulmają ten plus, że są potrójnie szyte, a obroże szerokie bo 4 cm. Uważacie że kupić ten zestaw ( koszt ok 90 zł) czy lepiej kupić tańszą, a jak tak to jakie smycze i obroże polecacie. Quote
Mary&Shena Posted May 1, 2016 Posted May 1, 2016 Jeśli zwierzak jeszcze szybko rośnie, to nie kupowałabym droższego zestawu, bo za chwilę i tak będzie za mały ;) Ja mam z Kudłatego Arta i bardzo sobie chwalę :) Jeśli chodzi o wytrzymałość to słyszałam też dobre opinie na temat Super Doga - ale nie wiem jak z ceną. Quote
Diva1 Posted August 21, 2016 Posted August 21, 2016 Mam dla mojego psiaka obroże i smycz z serii Simple. I jest super! Tylko ja kupowałam na allegro. I wyszło wtedy 31zl. Obroża o szerokości 1,5cm długość 25cm-39cm i kosztowała 9zł. Smycz przepinana długość 240cm szerokość 1,5cm i kosztowała około 22zł. I bardzo polecam. Lablador mojej babci ma też smycz o szerokości 2cm i długość 240cm. I przeszła test gryzienia, ciągnięcia i jest super i nie ma śladu po tym. Więc polecam. Jak chcesz konkretne linki to napisz jaka szerokość i wszystko i Ci znajdę. Quote
Cicha_m Posted March 20, 2017 Posted March 20, 2017 Dla małego szczeniaka dobrze jest kupić obrożę z imieniem, najlepiej dodać nr telefonu w razie jakby psiak się zerwał ze smyczy i uciekł jest szansa, że się szybko odnajdzie :) takie cudo można dostać tutaj Quote
Recommended Posts