Monieq Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Widocznie karma psu zupełnie nie służy. Purina nie jest jakąś super karmą, to po pierwsze. Po drugie, karmę dopasowuje się do psa, a nie na odwrót. Najlepsza i najdroższa karma może u psa powodować biegunki. A jeżeli pies od dłuższego czasu ma problemy żołądkowe i luźne stolce, znaczy, że karmy nie przyswaja! To jest niedopuszczalne, szczególnie u szczeniaka, który potrzebuje dobrego odżywiania dla prawidłowego rozwoju. Wyobraź sobie, że ktoś Cię karmi przez miesiąc szpinakiem, który powoduje u Ciebie biegunkę, ale to podobno zdrowe, to będzie to pchał w Ciebie dalej i co z tego, że się źle czujesz. Zmienić karmę i zmienić weterynarza... Skoro wiedząc, że pies ma problemy żołądkowe, zamiast proponować inną, lepszą, to bardziej zależy mu na prowizji za sprzedaż marki... Ja bym się z takim wetem pożegnała na dobre. Applaws to bardzo fajna karma, spokojnie możesz próbować. Tylko zmieniaj powoli, przez kilka dni - tydzień, mieszając ze starą. Ogólnie przy wyborze karm najważniejsze to uważnie czytać skład. Najfajniejsze są karmy bezzbożowe. Mięso powinno być na 1 miejscu w składzie. lepiej unikać "produktów pochodzenia zwierzęcego", bo to kopytka, wełna i piórka. Jeżeli podane jest procentowo mięso świeże, to z 40% świeżego zrobi Ci się może 10? (pewnie nawet mniej, nie wiem dokładnie)% faktycznej zawartości w karmie po wysuszeniu. No i jeszcze jedno - czemu rozmaczasz suchą karmę? o_O Quote
Talia Posted April 11, 2016 Posted April 11, 2016 Moja gordonka też miała problemy z przyswajaniem karmy, zmieniliśmy na karmę bez zbóż i problem zniknął. U nas było to o tyle upierdliwe, że źle przyswojona karma była ponownie zjadana... Teraz zdarza się to już bardzo rzadko, głównie jak naje się nieodpowiedniego jedzenia. Quote
kajukaj Posted May 6, 2016 Posted May 6, 2016 spróbujcie z karma doctor dog, ma duzo blonnika wiec problemy z wyproznianiem powinny zniknac, ogolnie ta karma jest bardzo dobra, nie ma zadnych sztucznosci w niej Quote
Recommended Posts