dorotal Posted December 5, 2004 Posted December 5, 2004 Zbieram informacje na temat zasad uzyskiwania tytułu Championa w innych krajach UE. Niestety wciąż nie mam danych dotyczących niektórych krajów m.in. Francji i Wloch. Ustalone przez mnie zasady obowiązujące w poszczegolnych krajach mozna przeczytać na mojej stronie internetowej www.spaniel.pl Czy ktos ma informacje na temat Championatów w brakujących mi państwach? Quote
Agappe Posted December 7, 2004 Posted December 7, 2004 Championat Frnacuski jest chyba opisany tutaj http://www.scc.asso.fr/home.php?num_niv_1=1&num_niv_2=11&num_niv_3=37&num_niv_4=101&num_niv_5= Włoski jest opisany tutaj http://www.enci.it/campioni/ Quote
ofcca Posted December 7, 2004 Posted December 7, 2004 http://www.filabrasileiro.prv.pl/ moze tu znajdziesz brakujace informacje Quote
dorotal Posted December 8, 2004 Author Posted December 8, 2004 Dziękuję za informacje. Spróbuje przetłumaczyc na polski i w najbliższych dniach uzupełnię informacje na stronie. Quote
dorotal Posted December 11, 2004 Author Posted December 11, 2004 przetlumaczony championat francuski Quote
dorotal Posted December 16, 2004 Author Posted December 16, 2004 doszly opisane championaty: monako, san marino, macedonii, grecji, cypru, izraela, kazachstanu, portugalii. Brakuje tylko 3: wlochy, islandia i gruzja. Quote
warg2003warg Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 Nie z każdej międzynarodowej na Ukrainie przyznany Cac przy wystawianiu daje ch. Ukrainy-własne doświadczenia. Quote
warg2003warg Posted December 16, 2004 Posted December 16, 2004 Przy wystawianiu championa oczywiście. A całość super,dzięki za robotę dla nas. :lol: Quote
Agappe Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 włoski może mi koleżanka przetłumaczy, ale na to trzeba by było poczekać chwile.. Quote
dorotal Posted December 17, 2004 Author Posted December 17, 2004 Jeśli udałoby się Twojej koleżance przetłumaczyć byłabym bardzo wdzięczna. Owszem mam informacje na temat uzyskiwania Championatu po włosku, ale ani ja, ani nikt z moich znajomych nie zna tego języka. Pozdrawiam Dorota Quote
christoph Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 Championat włoski (tłumaczenie robocze) Uzyskanie 6xCAC w klasie otwartej, w tym co najmniej 2xCAC na wystawie międzynarodowej, uzyskane u minimum 5 różnych sędziów. Dotyczy to psów nie podlegających próbom pracy. I to najogólniej. Ponadto istnieje szereg specjalnych wymagań m.in. dla psów zrzeszonych w specjalnych stowarzyszeniach, podlegających próbom pracy, itp. Myślę jednak, że na dzień dobry powinno to wystarczyć. Teraz już wiem, dlaczego na niektórych wystawach za granicą taki tłok w klasie otwartej, a w pośredniej pustki. Pozdrawiam. Quote
christoph Posted December 17, 2004 Posted December 17, 2004 @ dorotal Na Twojej stronie nie ma nic o Championatach w takim kraju jak Niemcy. To przeoczenie? Quote
Sonya-Nero Posted December 18, 2004 Posted December 18, 2004 Ja też widzę :D . Jedna mała, ale bardzo ważna informacja: jeżeli ktoś rozpoczął championat Niemiec przed 01.09.2004 obowiązują go jeszcze stare zasady tzn. tylko 4 CACe :D :D :D Quote
dorotal Posted December 18, 2004 Author Posted December 18, 2004 Dla psów które otrzymały 1 CAC przed 01.09.2004 są nieco inne warunki: 4 CAC w tym przynajmniej 2 na wystawie międzynarodowej lub zwykłej, CAC na wystawie VDH-Europasier-Zuchtschau and Bundessieger-Zuchtschau liczy się pojedyńczo, R.CAC nie liczą się Quote
dorotal Posted December 18, 2004 Author Posted December 18, 2004 Dziękuje bardzo wszystkim za pomoc. Brakuje jeszcze tylko Gruzji i Islandii. Co do Gruzji to najprawdopodobniej, jak ktoś ma juz Championa w innym kraju wystarczy jeden CAC, ale nie mam 100 % pewności. W ogóle nie mam natomiast informacj dotyczacej Islandii. Pozdrawiam DorotaL Quote
christoph Posted December 19, 2004 Posted December 19, 2004 Z tymi Niemcami to nie kawał. Dzisiaj już widzę, ale wtedy, gdy pisałem poprzedni post, nie było. Może coś z przeglądarką, a może ze wzrokiem ;-) W każdym razie javascript:emoticon(':oops:') javascript:emoticon(':oops:') Quote
Recommended Posts