Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zbieram informacje na temat zasad uzyskiwania tytułu Championa w innych krajach UE. Niestety wciąż nie mam danych dotyczących niektórych krajów m.in. Francji i Wloch. Ustalone przez mnie zasady obowiązujące w poszczegolnych krajach mozna przeczytać na mojej stronie internetowej www.spaniel.pl

Czy ktos ma informacje na temat Championatów w brakujących mi państwach?

Posted

Jeśli udałoby się Twojej koleżance przetłumaczyć byłabym bardzo wdzięczna. Owszem mam informacje na temat uzyskiwania Championatu po włosku, ale ani ja, ani nikt z moich znajomych nie zna tego języka.

Pozdrawiam

Dorota

Posted

Championat włoski (tłumaczenie robocze)

Uzyskanie 6xCAC w klasie otwartej, w tym co najmniej 2xCAC na wystawie międzynarodowej, uzyskane u minimum 5 różnych sędziów.

Dotyczy to psów nie podlegających próbom pracy.

I to najogólniej.

Ponadto istnieje szereg specjalnych wymagań m.in. dla psów zrzeszonych w specjalnych stowarzyszeniach, podlegających próbom pracy, itp.

Myślę jednak, że na dzień dobry powinno to wystarczyć.

Teraz już wiem, dlaczego na niektórych wystawach za granicą taki tłok w klasie otwartej, a w pośredniej pustki.

Pozdrawiam.

Posted

Dla psów które otrzymały 1 CAC przed 01.09.2004 są nieco inne warunki: 4 CAC w tym przynajmniej 2 na wystawie międzynarodowej lub zwykłej, CAC na wystawie VDH-Europasier-Zuchtschau and Bundessieger-Zuchtschau liczy się pojedyńczo, R.CAC nie liczą się

Posted

Dziękuje bardzo wszystkim za pomoc. Brakuje jeszcze tylko Gruzji i Islandii. Co do Gruzji to najprawdopodobniej, jak ktoś ma juz Championa w innym kraju wystarczy jeden CAC, ale nie mam 100 % pewności. W ogóle nie mam natomiast informacj dotyczacej Islandii.

Pozdrawiam

DorotaL

Posted

Z tymi Niemcami to nie kawał. Dzisiaj już widzę, ale wtedy, gdy pisałem poprzedni post, nie było. Może coś z przeglądarką, a może ze wzrokiem ;-)

W każdym razie javascript:emoticon(':oops:')

javascript:emoticon(':oops:')