Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

My mamy ciotkę rdzenną Niemkę w Radevormwald (ciotka wyszła za maż za wujka mojej teściowej). W ogóle mieszkała na tych terenach, ale po wojnie musiała zostać przesiedlona. Obecnie ma 85 lat. I to już koniec niemieckiej linii w naszej rodzinie heheh

Posted

Wiesz, teraz to niby nie ważne jakie ma się obywatelstwo, bo Unia itp. ;)

Ale mieszkam za granicą ponad 12 lat i niestety w wielu przypadkach to ma znaczenie i to bardzo duże :/

Posted

niestety tak jest wszędzie, moja przyjaciółka pracuje w drukarni w Dublinie. Był wolny wakat i starały się dwie osoby (jedna dziewczyna z Afryki- mądra i głupia Irlandka). Wiadomo kto pracę dostał....Justyna była wkurzona (nie tyle niesprawiedliwością rasową, lecz tym że tępola będzie ciężko wdrożyć (a miała ją przeszkolić))

Posted

Ja nie zapomnę jak dyrektorka przedszkola, do którego chodzi Theodor (spoko babka, tak swoją drogą :)), w papierach z automatu wpisała mu obywatelstwo polskie. Jaka była zdziwiona, jak ją poprawiliśmy, że Theodor ma obywatelstwo niemieckie :D

• Upvote 1
Posted

Hej

Ale macie fajne zdjęcia z tego grzania dupska :) Nie dziwie się,że Wam dowiało.Ja jakos jeszcze się nie zebrałam z Er na spacer,tylko ogród zaliczył i własnie bije się z myslami czy po dzieci do szkoły iść z psem czy jechać autem ;)

Posted

tam gdzie go zatrzymali, z prawej strony pod gorę są tory, a nad torami troszkę w gorze mój domek rodzinny :) Z okien na przeciwko miałam bloki na Drzymały :)

Fajnie, że wytłumaczyłaś gdzie mieszkasz, ale ja Jeleniej nie znam :P

Posted

Śliczny bokserek :)

dziękuję w imieniu Shadowsika

wpadamy z rewizytą,witamy się cieplutko :)

Chyba wszystkie psy krótkowłose uwielbiają domowe ciepełko :)

oj uwielbiają :)