Jump to content
Dogomania

Halo,halo!!! Łatuś ma dom!!!A jednak wszysto jest mozliwe :)

Recommended Posts

• Replies 260
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

myślimy z Bartkiem, że można Łatka zacząć ogłaszać.na smyczy radzi sobie coraz lepiej (ale jedne szelki już pękły:roll:),pięknie zostaje sam,przewala tylko swoje posłanie i trochę je podgryza, bawi się gumową kością, zanosi na legowisko, jak mu się rzuca. Lubi inne suczki, z samcami też by się dogadał.
Jest bardzo przyjacielski, bardzo lubi się przytulać i być w ogóle wśród ludzi. Myslę, że potrzebuje opiekuna , który będzie spędzał z nim aktywnie czas na zabawach i spacerach. Łatek preferuje jednak suche, jak mu daję gotowane,to pełna miska stoi i stoi, suche znika od razu. Czasem zdarza mu się znaczyć w domu, ale kupy robi tylko na spacerach.
Z zarzutów to mam tylko jeden - kupiłam nowe ładne adresówki i Łatek dostał obrożę z adresówką (w razie jakby na spacerze pękły szelki, zostaje mu na szyi obróżka z adresówką) i nie wiem jak to zrobił, ale zeżarł tę adresówkę, została tylko połowa, widać chłopak jest bardzo zwinny i pomysłowy zresztą też:evil_lol:

Posted

Rozmawiałam wczoraj z Ronją i wnioski z tej rozmowy sa nastepujące:
-Łatuś przeprowadzi sie do kojca,tam bedzie miał wiecej bodźców,co niewatpliwie Mu posłuzy
-Z ogłaszaniem i decyzją o ewentualnej kastracji poczekamy przynajmniej 3 tygodnie ...
Łatek musi się przyzwyczaic do nowego zycia,że już bedzie dobrze.Musi się też wielu rzeczy nauczyć...Blizsze poznanie Łatka pomoże znaleźć Mu odpowiednich włascicieli...
-Łatek bedzie miał nowe,męskie szelki w których bedzie chodził na spacery
Co mnie bardzo zdziwiło,Łatus lubi suchą karmę,pogardza gotowanym..smakosz się znalazł...:lol:

Posted

Jak mi się podoba Łatek z uniesionym ogonem..
Gdy na samym poczatku zmienialismy Mu obrożę,taki był przestraszony,kulił ogon pod siebie..a teraz-ogonek zadarty,inny Łatek..

PS do Łatka: Łaciorze jeden zachowuj się przyzwoicie!!! Nie jedz adresówek,szelek itp sprzętu , bo ja tu za Ciebie oczami musze swiecić!!!!
Przeciez porzadnym psem jesteś :loveu:

Ronja a to ostatnie zdjęcie-cudo :lol::lol::lol::lol::lol:

Posted

[quote name='Evelin']Jak mi się podoba Łatek z uniesionym ogonem..
Gdy na samym poczatku zmienialismy Mu obrożę,taki był przestraszony,kulił ogon pod siebie..a teraz-ogonek zadarty,inny Łatek..

PS do Łatka: Łaciorze jeden zachowuj się przyzwoicie!!! Nie jedz adresówek,szelek itp sprzętu , bo ja tu za Ciebie oczami musze swiecić!!!!
Przeciez porzadnym psem jesteś :loveu:

Ronja a to ostatnie zdjęcie-cudo :lol::lol::lol::lol::lol:

Łatek to porządny chłop, oczami świecić nie trzeba. Zostawiamy mu włączone radyjko, działa, jest grzeczny jak aniołek

Posted

odwiedził nas dziś mój tata, chcieliśmy sprawdzić jak Łatek zareaguje na obcego i niestety wycofał się, warczał, szczekał. do nas podchodził, dawał się głaskać mimo psiego wzburzenia. taty się bał, mimo iż tata zachęcał go głosem i wysyłał psie sygnały uspokające (kucnął bokiem, nie patrzył na Łatka).
Łatek jest coraz fajniejszy, na smyczy chodzi już tak, że spacer z nim jest przyjemnością, bezproblemowo zostaje sam, zachowuje czystość. Uwielbia nasze towarzystwo, bawi się, skacze, wtula się, pokazuje brzuch do głaskania.

Posted

A już przeprowadził sie do kojca? I jak Mu sie tam podoba?
Mimo dośc krótkiej obserwcji Łatka zwracało uwage,że sie boi nowych osobników płci męskiej...zresztą wcale to nie dziwi po tym, co przeszedł...
Ale fajnie,że akceptuje Bartka,dla mnie to znak ,ze potrafi sie przełamać
Cieszę się ,że Łatuś robi postepy w chodzeniu na smyczy.Zdaje sobie sprawę ile musieliście się nad tym napracować i chwała Wam za to..
Do tej pory pamietam jak wysiadłam z Łatkiem z samochodu i obracałam sie wokół własnej osi i nie tylko...:diabloti: