Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='ursus']:lol: a co powiecie na taki opis psa..............piękna, mało wyrazista głowa............... :-? :lol: :lol: :lol:
albo......... ocenę obniża plaskatość poprzeczna........... :-? :-? :-?[/quote]

Mnie się taki opis bardzo podoba. Jaka w tym techniczna głębia........
Zdrówko :wink:

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='ursus']:lol: a co powiecie na taki opis psa..............piękna, mało wyrazista głowa............... :-? :lol: :lol: :lol:
albo......... ocenę obniża plaskatość poprzeczna........... :-? :-? :-?[/quote]

:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye:

Posted

[quote name='orsini']nic nie pobije czesto wystepujacego hasla: "zbyt mlodziezowy"...w klasie MLODZIEZY:)))))))[/quote]

[size=6]Wspaniała opinia![/size]
Proponuję przenieś ją tutaj: [url]http://www.dogomania.pl/index.php?name=PNphpBB2&file=viewtopic&t=20531[/url]

Zdrówko

Posted

[quote name='ofcca'][quote name='Asiaczek']No cóż, a jednak "drugi koniec smyczy"...
A tak generalnie, to każdy komentarz jest tu niepotrzebny.
Pzdr.[/quote]

koniec smyczy...
Ale takrze nieznajomość rasy,tak mi się wydaje.
miedzynarodówka w warszawie 2.04.2004 moja malamutka dostaje oc.doskonałą u Borisa SPOLJARICA (Chorwacja) i jest 3 na 7 suk).
krajówka 17.04.2004 ta sama suczka dostaje u Pani E.Marcinkowskiej oc.dobrą,lokata 4 na 4!!!Dodam ze na 12 wystaw na których była wystawiana do tej pory jest to jedyna taka ocena.
Dwa opisy tez bardzo się różnią od siebie,to jest jakaś paranoja!

pozdrawiam iwona[/quote]
O p. Marcinkowskiej pisałam juz w jednym z poprzednich postó. Ale w moim przypadku rozbieżność nie była aż tak znaczna, bo w jednym przypadku była to ocena "dosk." bez CWC, a w drugim - "dosk" + CWC + komentarz typu "jaka ładna suczka".
Pzdr.

Posted

[quote name='Madziara']Nie powiem.
Po pierwsze nie jestem za rzucaniem po nazwiskach,
Po drugie nie pamiętam, a papiery są u kumpeli :)[/quote]
Ej, Madziara. My tutaj zawsze po nazwiskach i wtedy jest wiarygodnie. A tu wychodzi, że nazwiska nie podasz, dokumenty u kumpelki itp. Kręciołka...Zaspokój naszą ciekawość i podaj jednak nazwisko tego sędziego.
Pzdr.

Posted

[quote name='Madziara']A swoją drogą to śmiać mi się chce, że jeden pies, nawet u różnych sędziów raz ma ocenę doskonałą, a raz "naciąganą" dobrą.
Przecież aż tak diametralnie się nie zmienia, a i sposób wystawiania nie ma aż takiego znaczenia (taka różnica).
Moim zdaniem, pies powinien otrzymywać tą samą ocenę, jak jest ładny, to ładny.
OK ocena w dół, bo nie tak przygotowany, wystawiony; ale dwie?

To chyba nie ten sam pies :o[/quote]
A może sekretarz rignowy pomylił karty i opis dotyczy innego psa? Takie rzeczy się zdarzają. Ja zawsze po zejściu z ringu sprawdzam, czy w kartach wszystko gra i czy wszystkie "karteczki" są. To szczególnie ważne u Węgrów, bo oni do ichniejszego championatu potrzebują kopii CAC=ów + kart ocen.
Ja raz miałam taką sytuację na wystawie (2 lata temu?) na Śląsku. Sznaucery olb. - 2 kl. otwartej 3 suki. Moja stoi na I miejscu, dwie pozostałe " do przejścia". Jestem pewna wniosku i zakończonego championatu PL. Po zejściu z ringu patrzę w papiery, a tu okazuje się, że moja dostała "bdb"! A do ręki wzięłam złoty medal!!! Na to wracam do sędziego, a ten nie bardzo umie wyprostować sytuację, ale potwierdza, że ta suczka jest pierwsza. Ponieważ konkurencji już nie było wokół ringu, to pokreślił mi kartę i wpisał I m-sce i ocena dosk. No i co?
Pzdr.

Posted

Ja na Klubowej, od Szefowej Klubu dostałam przekreśloną kartę oceny z oc. doskonałą, itd...... i to całe wielkim skreśleniem po przekątnych......... też widziałam to dopiero w domu i.......?? komuś miałam ochotę nakopać w 4 litery........

Posted

No tak, nie pozostaje mi nic innego przypomnieć o przejrzeniu dokumentów, po zejściu z ringu. Wiem, wiem, wtedy jeszcze z nas paruje adrenalina i inne, ale - jak się okazuje - mamy w tym własny interes. My i nasze psiaki.
Pzdr.

Posted

[quote name='ursus']Ja na Klubowej, od Szefowej Klubu dostałam przekreśloną kartę oceny z oc. doskonałą, itd...... i to całe wielkim skreśleniem po przekątnych...........[/quote]

No dobrze, ale wytłumaczcie mi, co z ważnością takich "papierów"??

Przecież po dokumentach kreślić nie wolno!!!!!!!!

Macie chociaż parafkę?:P

Posted

[b]najpierw trzeba obrobić psy przed wystawami, a potem jak znam życie - bedzie o czym opowiadac :evilbat: :evil:
I tak sie tylko zastanawiam :hmmmm: czy sedziowie moga mnie jeszcze czyms zaskoczyc, bo widziałam już chyba wszystko :roll: [/b]

Posted

[quote name='Fuka'][b]najpierw trzeba obrobić psy przed wystawami, a potem jak znam życie - bedzie o czym opowiadac :evilbat: :evil:
I tak sie tylko zastanawiam :hmmmm: czy sedziowie moga mnie jeszcze czyms zaskoczyc, bo widziałam już chyba wszystko :roll: [/b][/quote]
Oj, co Ty? W człowieka nie wierzysz? Sama jeszcze nie wiesz, co Cię może spotkać...ze strony sędziów. Licz na sezon pełen wrażeń.
Pzdr.

Guest bernulka
Posted

Taka znajoma pani miała coś takiego "krzywy ale prosty grzbiet" :lol: